#AircraftGhostLady- Pontianak di Middle East?

Hi semua pembaca FS. Aku N, kembali lagi. Sebelum ni aku pernah hantar dua cerita which is Aircraft Ghost 1 (berdasarkan pengalaman sendiri) dan Aircraft Ghost 2 (cerita dan informasi terkumpul yang aku dapat dalam kalangan crew members dan aku ceritakan semula dalam bentuk penulisan). Untuk kisah kali ni aku nak ceritakan satu kejadian misteri yang terjadi dekat aku tapi bukan misteri dalam kapal terbang lagi. Taklah seram mana cuma kekal jadi misteri sampai sekarang. So post kali ni sekadar nak berkongsi apa yang aku lalui.

Cerita ni selingan je. Kejadian berlaku lepas aku balik dari flight. Penat satu, jetlagged lagi. Kebetulan flight haritu penuh so penat dia lebih sikit. Dari airport lagi aku dah terbayang katil. Sampai tempat kediaman dalam pukul 3 pagi. Macam biasa mandi and terus masuk tidur. Aku taktahu berapa lama aku tidur bila tiba-tiba aku terjaga secara mengejut tapi mata je terbuka. Jantung berdegup laju sebab terkejut. Badan terasa macam orang lumpuh. Tak boleh gerak. Aku tak pernah kena and rasa pengalaman kena tindih atau sleep paralysis sebelum tu, so aku tak tahu apa yang aku alami masa tu. Kemudian aku rasa tangan kebas sangat. Aku gerakkan mata tengok tangan nampak binatang macam labah-labah tengah gigit tangan tapi aku tahu tu bukan labah labah. Dalam kepala otak terfikir tengah mamai je or tengah bermimpi. Entah macam mana mata aku tergerak nak pandang almari depan katil. Jelas dekat mata aku ada sorang lelaki besar dan tinggi. Pakaian dia jubah warna hitam semua. Hitam pekat. Muka samar-samar tapi aku tahu itu lelaki. Macam tahu aku dah nampak dia, dia gerak sikit-sikit nak menghampiri. Aku terus tutup mata tak lama lepastu tertidur.

Aku tak tahulah kenapa masa tu tak rasa takut langsung. Just rasa risau sebab kena gigit. Rasa sakit tu Allah je yang tahu. Tak lama lepastu aku bangun dari tidur, aku check tangan takde apa pun. Terus tweet pasal kejadian tu. (aku ni jenis pengguna twitter sejati. Semua benda pun nak tweet haha). Kawan aku respond mungkin itu mimpi je atau aku alami sleep paralysis sebab terlampau penat. Aku percaya je tapi dua kali kena benda yang sama. Jalan cerita pun sama. Lelaki jubah putih dan binatang misteri.

Cerita kedua berlaku dekat rumah jugak. Aku ada bela kucing. Kucing jalanan je tapi aku bela letak dalam rumah. Gelarkan dia Meow jelah. Kucing aku ni jenis pandai bagitahu kalau nak masuk bilik. Dia akan cakar-cakar pintu tu sampai aku buka pintu. Kuku kucing kalau mencakar-cakar pintu kayu, imaginelah dia punya ngilu macam mana. Nak tak nak memang kena buka pintu walaupun masa tu tengah tidur sekalipun. Cerita bermula masa aku tengah tidur. Aku tidur dalam pukul 10malam. Kena bangun pukul 4pagi sebab flight esoknya pukul 8pagi. Tengah sedap tidur, dengar pintu dicakar-cakar. Aku buka mata and pandang jam. Dah pukul 2:13pagi. Aku malas nak layan and bertekad nak buat taktahu je and terus tidur sebab ada beberapa jam lagi nak tidur before bangun pergi membanting tulang empat kerat.

Tapi bunyi cakaran tu terus menerus je tak berhenti. Lama-lama aku jadi baran tapi masih malas lagi nak layan. Tapi aku ada perasan jugak bunyi tu kadang-kadang berubah tempat. Sekejap dengar cakar kat pintu bahagian bawah sekejap dekat bahagian atas, sekejap dekat area tombol pintu tapi since tengah mamai, benda macam tu memang tak sempat nak ambil peduli. Bila dah sampai limit kemarahan, tapi bunyi ada lagi aku bangun jugaklah. The moment kaki aku jejak lantai, bunyi cakaran tu berhenti. Aku pergi jugaklah nak buka pintu sebab taknak dia bising lagi buat kali kedua. Bila buka je pintu Meow takde pun. Aik laju betul menghilang. Dah turun bawah ke? (Bilik aku betul2 depan tangga). Aku pandang kiri kanan pun kosong. Kelibat dia takde. Kalau dia menyorok sekitar situ boleh nampak sebab tingkat atas ni satu hala je. Bilik lain pintu semua tertutup rapat. Jadi aku memang 100% pasti dia takde kat atas. Mungkin dia berlari turun. Aku pun turun bawah cari Meow. Aku berhenti dekat tengah-tengah tangga, jenguk bawah. Kepala je melilau cari tapi tak nampak langsung kelibat Meow. Aku cari dalam separuh gelap sebab malas nak on lampu semua. Hanya ada cahaya lampu jalan kat luar tu je samar-samar dalam rumah. Aku assume si Meow menyorok sebab merajuk ke apa jadi aku ambil keputusan nak biar pintu bilik terbuka sikit so nanti dia nak masuk dah takpayah buat perangai mencakar lagi.

Masa aku nak naik tangga balik terus otak aku terflashback waktu sebelum nak tidur. Aku teringat masa aku nak tidur aku bawak sekali si Meow masuk dalam bilik tidur then kunci pintu. Pernah tak rasa takut sangat sampai kau speechless dan blur? Macam tu lah aku lepas terflashback. Tapi tak lama aku terus berlari naik atas, masuk bilik and check kat mana si Meow. Aku cari satu bilik terjumpa Meow bawah katil dengan bulu dia tengah mengembang satu badan. Anak mata hitam dia membulat. Macam kucing ketakutan. Jadi siapa yang cakar-cakar pintu aku tu? Lepastu memang aku tak tidur and terus pergi kerja. End up aku moody je sepanjang flight. Lepas kejadian tu aku ada google cerita kucing cakar ni sebab tak puas hati nak tahu jugak apa benda yang suka mencakar-cakar ni selain kucing. Syukurlah masa kejadian dia tak tunjukkan diri. Aku dah terbayang pontianak je, sebab setahu aku pontianak berkuku panjang dan tajam? Tapi pontianak/kuntilanak bukan ke hantu melayu/indonesia?

Macam mana pulak boleh ada dekat middle east ni? Haha. Banyak kejadian yang hampir sama bila aku search. Ada satu cerita tu dia bela anjing. One night tu dia belum tidur lagi. Anjing dia pulak ada habit cakar pintu tiap-tiap malam. Satu malam tu, bunyi cakaran tu tak berhenti langsung. Tapi anjing dia ada dekat sebelah dia, depan mata dia. Tapi bunyi cakaran tu still ada.

N,
Coffee or Tea?

Kongsi kisah anda: fiksyenshasha.com/submit

N
rate (4.17 / 23)

Sila tinggalkan komen yang berkaitan dengan cerita :)

75 Comments on "#AircraftGhostLady- Pontianak di Middle East?"

avatar
MUHAMMAD JURI BIN ADIL
rate :
     

Haha you are back!

Definitely Tea!

7/10

kranberizstore
rate :
     

Ada satu cerita tu dia bela anjing. One night tu dia belum tidur lagi. Anjing dia pulak ada habit cakar pintu tiap-tiap malam. Satu malam tu, bunyi cakaran tu tak berhenti langsung. Tapi anjing dia ada dekat sebelah dia, depan mata dia. Tapi bunyi cakaran tu still ada.
yg last ni ream pulak
i choose tea.
btw, crta best!

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

yeah dua teh please.. teh f.f bancuh.haha

kranberizstore

mesti la tea, kopi tak sedap langsung!

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Kopi sik sedap?
kopi sedap aukk

kranberizstore

sik nyaman(sedap), tea the best ..

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

waduhh..nyaman sekali kok..hahaha

FF

taknak lah. huhu

kranberizstore

laaa tak nak bancuh ke? okaylah , nsib baik ada soya bean.

FF

sedap ke soya bean? Aku tak pandai minum soya haha

Ratna
rate :
     

Cerita best.
Dan semestinya teh!

Zuri
rate :
     

tea please.

DeluStar
rate :
     

Do you have fresh orange miss?
Nice story!

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

orang offer teh or coffe dia minta fresh orange pulak..
tendang delu keluar aeroplane

DeluStar

tarik kaki ko sekali biau sama2 keluau

#Maira

jangan merosakkan bahasa Delu!!

DeluStar

Lerrr..im not ruining it Maira…huhu…that is what we call dialect..hoho

CikSyer

rakam scene delu ngan juri

DeluStar

Oi syer!

CikSyer

Apa?? Apa??

buat muka blur

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

camera syer dihempuk ke tanah

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

habau

DeluStar

Habau baikkkk juju..kahh

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

benci dengan delu

DeluStar

Alololo…tak baek benci2..haha

ecah kiut
rate :
     

serraaammm..

Lina
rate :
     

Best! a cup of tea please.

Mat Salleh

Can i have a cup of coffee? Thanks..

CikSyer

Kopi habis… Tq.. Hahahaha

Mat Salleh

habis?.. finish already?.. Anyway, can i have latte?..

FF

you want tea, sir? hehe

Mat Salleh

what kind of tea that you have, Miss FF?.. I’m coffee lover..

FF

Just name it. i will make it for you.

Ohh coffee lover? Coffee you asked Cik Syer. huhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

hahahah.aku gelak je

FF

asal ko gelak? kelakar eh? huhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

kelakar sangatt!! hehe

FF

diam lah ko. aku nak ngorat dgn mat salleh ni. huhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

#crazy

cikbambam

terhibur aku tgk si FF ni..hahaha

AircraftLady

Sure 🎈

cikbambam
rate :
     

vietnam coffee please..

Nice story..7/10

Mat Salleh

you want chinese tea?..

cikbambam

erm..sorry..i x suke chinese tea..mat saleh tea ade?

Mat Salleh

tidak ada.. ada teh hijau sahaja.

*Using google translate..

MEDICAKK

ahhh, demand lah ko bam, mat saleh tea bagai. melayu tea aku buat ko telan je?

FF

teh aku pun dia tak pernah rasa lagi. ada hati nak mintak teh mat salleh? huhu

MEDICAKK

bam, biasalah, demand melebih. huhu

Melorq

kopi hang tuah please.

MEDICAKK

melorqqqqqqq. hihihi

kopi hang tuah tadakk, kopi kapal api ada. huhu

cikbambam

erghh..pantang aku nk ngayat je korg muncul..mat saleh kott..bg la can sikit..huhuhuh..kopi seng seng ade x cak?

FF teh ko aku ari2 da minum k..sbb tu aku asek terbayang2 kn ko je ni..

#Maira
rate :
     

A cup of Chamomile tea please..

DeluStar

Anything for youuuu..hihi

#Maira

thank you..

trackback

[…] post #AircraftGhostLady- Pontianak di Middle East? appeared first on Fiksyen […]

mawar
rate :
     

Nice story..
Btw, coffee please..

missmnaged
rate :
     

seram weh part kucing.. request coffee + milk… tea ais pun nak jugak..

Manchego
rate :
     

Turkish coffee please and thank you😊

Aurora
rate :
     

Japanese matcha green tea please

wpDiscuz