Dinganggu Ketika berada di Kem PLKN

Hai . Terdetik pulak nk taip cerita kita dekat kem PLKN di Johor . Saya org johor dan saya dpt plkn pun daerah johor . Tapi menangis mcm dpt luar kawasan johor 😭😭 . sampai sje kat kem saya dpt dorm last sekali . Dorm no 8 .

Saya lah org pertama masuk dorm tuh . Mula mula tido takde rasa pape . Tapi dorm lain banyak cerita kene ganggu . Ada budak main kaki lah . Ada budak berlari dlm dorm lah . Saya pun takut jugak dengar yelah pengecut org nya saya ni . Satu malam nih , satu dorm dah tido . Dlm pukul bape tak pasti .

Yg pasti dlm pukul 1pagi keatas . Katil saya berdepan dgn pintu . Jadinya takut nk tido mengadap pintu , saya pusing mengadap tingkap . Tingkap kat kepala katil . Jadinya perpusinglah tido nya . Tengah tengah tido saya terbangun .

Saya dengar suara perempuan nagis . Sayu jee makin lama makin dekat . Ya allah time tuh saya punya berpeluh mcm apa dah . Menggigil satu badan . Tutup muka pakai selimut . Tak bole jugak tido . Last last saya lompat katil kawan sebelah . Kawan saya pun terkejot . Dia tanya kenapa , saya jawab esok je cerita .

Esok subuh semua bangun , lepas mandi . Otw nk pergi surau , kawan tanya pasal malam tadi . Saya pun cerita lah . Rupanya dorm sebelah saya pun ada dengar . Org tua tua kata kalau suara tuh jauh maksudnya dia dekat . Kalau suara tuh delat maksudnya dia jauh .

Keesokkan hari , kawan dorm saya nak ketoilet . Tetiba dlm bape minit dengar kawan saya menjerit . Sampai semua org kuar dgn cikgu sekali . Sampai je dlm toilet , kami jumpa dia pengsan . Keesoknya kami tanya dgn dia kenapa semalam .

Dia jawab masa dia dlm toilet , dia dengar org mcm cuci baju atas simen pencuci baju . Pastuh dia dengar org tuh mcm terabur kan barang barang mandian dlm baldi . Dia sangka kan monyet sbb monyet kat situ banyak . Sekali dia kuar , dia nmpk seorang perempuan tgh cangkung kepala nya kebelakang tgh cangkung atas simen pencuci baju . Ya allah time dengar tuh mcm nk balik jee hurmm .

Rupa rupanyaa tempat tuh dulu ada sorang pelajar mengandung sbb terlanjur dgn cikgu plkn bunuh diri sbb pregnant , dia bunuh diri dlm toilet kami tuh . Selepas tuh kami semua tak berani nk overnight sampai 3am , pukul 12 dh tido .

submit kisah anda: fiksyenshasha.com/submit

2 comments

  1. Kem saya pun ada jugak. . Pernah ternampak benda lari dkat tgah² katil dlam dorm tu terus kebawah lpastu terus hilang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *