Akak Hilang 3 Hari

Hi. nama aku Nora (bukan nama sebenar) & aku memang minat sangat2 dengan fiksyen shasha ni. So aku memang akan teruja gila kalau admin publish apa yg aku nak cerita ni. Actually aku ada story pasal kakak aku. Aku gelarkan dia sebagai Nana. Cerita ni takdelah seram sangat cuma pengalaman aku je dgn kakak aku.

Waktu ni nana baru masuk form1 and aku baru masuk darjah 6. (ye kami adik beradik rapat). Nana ni aku nak cerita dia memang kakak yang sangat2 penyayang, baik hati, ada rupa dan memang bertanggungjwb. Kalau ada budak buli aku, tapi aku memang tak cerita dekat sesiapa, tup2 malam tu dia dah tahu and pergi slow talk dgn budak yang buli aku supaya jangan kacau aku. Aku rasa mcm adik yg paling beruntung gila lah!

Tapi kisahnya waktu pertengahan sekolah. Aku nampak kakak aku macam beza sangat2. Dia dah kurang senyum, kurang bercakap, asyik duduk dalam bilik, kalau keluar pun memang tak perasan bila dia keluar. Tahu2 dia call mak cakap ada dekat luar. Kakak aku tak macam ni.

Aku pun pelik lah kenapa. Jadi suatu hari tu, waktu kakak aku tengah buat kerja sekolah aku ajak dia main masak2 (maklumlah budak) tapi kakak aku cakap “JANGAN KAU KACAU AKU” aku punya lah terkejut sampai nangis2 tapi aku ingat kakak aku gurau je sebab dia memang kaki nyakat. Aku pun cakap lah “ala akak akak, jom lah teman adik, jom la jommmm” dengan tak semena mena, kakak aku tepis tangan aku, tarik tangan aku pergi masuk bilik, dia letak aku kat penjuru sambil cakap “Kau gerak kau siap” lepastu dia pergi dapur ambil sebilah pisau terus dia letak dekat leher aku. Yes! leher. dia cakap “apahal kau tak faham2 bahasa aku *****! kau nak mampus harini ke? nak mampus aku boleh tolong cepatkan!”

“Tak kak, tak, jangan kak” aku hanya mampu sebut perkataan tu sambil menangis tahan takut. Alhamdulillah betul2 tepat waktu tu mak and ayah aku baru je balik kerja, diaorang pelik kenapa aku menangis, terus dorang masuk bilik. “YA Allah kak, nape mcm ni. kak bawak mengucap” kata mak aku. Ayah aku apalagi terus terkam akak aku, rampas pisau dan paapppp! dia tampar akak aku. Lepas kena tampar, aku sendiri tengok mata akak aku merah sambil pandang sinis dekat kami semua. Dia terus lari ke bawah sambil gelak2. (rumah kami flat) Ayah aku nak kejar tapi mak suruh biarkan, bagi kakak ruang.
Lepas mak tenangkan aku, aku terus tertidur kepenatan.

Pagi tu, aku tengok rumah aku penuh dengan saudara2 aku. Pelik, mmg pelik. Cuba cari kakak aku, tapi dia tak ada. Aku tanya ayah, asal ramai sangat ni? Ayah aku cakap “kakak tak balik dari semalam, ni kami nak pi cari dia, adik duduk rumah ye dengan mak” Aku pun iyekan. Aku dengan mak aku pun menunggu lah dari pagi sampai malam, Bila mereka dah balik, ayah aku geleng kepala sambil cakap “tak jumpa lagi” Mak aku terus menangis kenangkan akak aku sbb aku kenal akak aku, dia bukan mcm ni, dia jenis bukan keluar malam.

Hari berganti hari, dah 3 malam akak aku tak balik. Report polis sudah dibuat, tapi hampa. Pihak polis kata mungkin dia duduk rumah kawan dia. Aku fikir, tak mungkin, kakak aku jenis tak suka duduk di mana2 tanpa kami. Kami anak beranak dah sepakat, jumpa ustaz. Cari jalan lain selain polis. Alhamdulillah kami dipertemukan oleh ustaz fahmi.

Bila dia masuk je rumah, dia kata “pakcik, makcik, saya tahu anak pakcik di mana dan Ustaz terus tulis satu alamat dkt atas kertas sambil jerit “PERGI SEKARANG, JANGAN TANGGUH! SEKARANG” terkejut aku sebab pelik ustaz ni apahal do nak marah2? haha ayah dgn pakcik2 aku terus bergegas pergi ke alamat tu. Tak sampai 2jam, ayah pulang dgn bawa akak aku. Ya allah alhamdulillah tapi akak aku macam pengsan, tak sedar2 dari tadi. Jadi mak suruh ayah cerita apa yg terjadi. Ceritanya begini.

Waktu dalam perjalanan (ayah jalan kaki je sebab alamat tu berhampiran rumah kami), ayah aku kena lalui satu pokok besar dekat area2 rumah kami. Pokok tu memang besar and dah berbagai cara pihak atasan robohkan tapi still tetap utuh tak berganjak. Waktu sampai betul2 dekat bawah pokok tu, ayah aku jenguk atas sebab pelik awat daun2 banyak gugur mcm ada orang goncang dari atas.

Bila ayah aku jenguk je, nah, ada satu lembaga macam budak kecil, satu badan warna putih mcm kena cat, mata warna merah, muka penuh dengan kesan d***h, duduk mencangkung sambil senyum dekat ayah aku. Yang paling terkejut nya, di sebelah lembaga tu mcm ada makhluk menyerupai kakak aku. ya! Kakak aku. Dia pun duduk bertenggek tapi macam dalam keadaan tidur. Ayah aku angkat tangan sambil berdoa “yaAllah tunjukkan lah kebenarannya yaAllah, Kuatkan hambamu ini yaAllah” bila ayah aku jenguk balik atas, kelibat tu hilang. Alhamdulillah ayah tahu, ni semua permainan syaitan. Makhluk tu macam nak tangguh2kan perjalanan ayah aku supaya berpatah balik. Nasib baik ayah aku imannya kuat.

Bila sampai je rumah ni, ayah aku mcm kenal je rumah ni, ya ini adalah rumah kawan baik akak aku. Tapi kenapa ustaz bagi alamat ni? Pelik dan diluar rumah ada sebiji kereta mercedes dengan nombor plat thailand, cermin kereta memang tinted habis. Langsung tak boleh nampak belah dalam. Ayah aku tak sedap hati.

Ayah aku terus rempuh rumah tu, and astagfirullahalazim! ayah aku nampak kakak aku tengah tidur sedap je di pelukan orang asing. Ya. orang Thailand. Kawan akak aku dgn ayah nya berniat nak jual akak aku untuk dijadikan PELACUR. sebabtu dia guna2 kan akak aku supaya ikut telunjuk dorang, supaya berkurang ajar dgn parents, rupanya sebab ini, akak aku hampir dijual di thailand oleh kawan baiknya sendiri! mengucap panjang ayah aku. patutlah ustaz suruh pergi segera, kalau lambat beberapa minit, dah dekat negara org agaknya akak aku.

Apalagi pakcik2 aku terus belasah orang2 yg ada di situ sambil tunggu polis. Kakak aku ayah aku bawa balik. Akak aku ok, cuma ayah kawan baik akak aku dia taruk ubat tidur.

Ustaz fahmi kata, akak aku ni dorang dah kenan, tapi akak aku ni jenis memang tak termakan pujuk rayu, dorang nak dapatkan duit cepat sebab rumah diaorang hampir kena jual. Tu kena buat sesuatu. sungguh aku tak sangka dorang mcm ni, sebab kawan baik akak tu dari luarannya sangat baik, bertudung labuh, pemalu. tapi nauzubillah. teruk. Lepas ustaz baca2 sikit di ubun2 akak aku, alhamdulillah akak aku okay. cuma dia tekejut je, ustaz bagi dia air penawar untuk kuatkan semangat dia…

Aku tahu cerita ni tak seram, cuma aku nak sampaikan pesanan supaya jangan terlalu sangat percayakan orang even kawan sebilik sebantal kita.
Ada sambungannya, kalini mengenai akak aku yg dalam dia dicintai oleh jin & kisah dia di perkampungan bunian. Ni menarik sikit, nanti ada masa aku cerita. TQ guys.

nora.

Follow Whatsapp FS KLIK SINI

Rating Pembaca
[Total: 3 Average: 4]

15 thoughts on “Akak Hilang 3 Hari”

  1. busuknye hati kwn si nana tu ye … bahaya betul sekarang ,zaman manusia fikiran ting tong … dia punye hal ,org lain jdi mangsa ,nauzubilahminzalik moga d’jauhkn dri org cmtu

    Reply
  2. Ish3 bahaye jugak kwn2 cmni..baik bertudung litup kalo kene ke duit lupe semua..nasib kwn abg yeop xde rope ini..kalau x, abes dh mercedes tu abg yeop payung ke dataran merdeka..

    Reply
  3. Moral of the story, jgn letakkan 100% kepercayaan terhadap kwn baik. Sbb adakalanya, kwn baik la sebenarnya musuh kita@musuh dlm selimut. Hati2 yer…100% tu cuma kita letakkan pada smua yg ada dlm Rukun Iman tu.

    Reply
  4. Gila!
    Ehhh bagitau mana kawan Nana duduk?
    Meh aku nak baling sarang tebuan tanah kat dalam umah dia.
    Keh keh keh keh (bunyi macam Sarip Dol je nak baling sarang tebuan tanah)

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.