Kisah Di Sebuah Rumah Kedai Part 2

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga FS . Disebabkan ramai yg buat permintaan nak aku sambung cite Kisah Di Sebuah Rumah Kedai tuh aku sambung je lah ek . Well mcm biasa yg belum baca cite2 yg aku hantar sebelum nie boleh lah baca cite yg pertama Kem Kuala Kubu Selangor dan cite yg baru2 je admin publish semalam ( hari jumaat ) Kisah Di Sebuah Rumah Kedai . Layan jgn tak layan , haha!

Lepas kejadian tiga2 bilik kena ganggu tuh ngan budak campak2 kerusi & meja . Keesokkannya riuh lah semua mcm biasa sembang balik pasal kejadian malam tadi . Nak dijadikan cite bilik yg paling hujung berhadapan ngan bilik mandi kitorg nie , ada 1 akak tuh dia tau lah juga serba sikit bab pagar2 umah nie . Dia suruh kitorg letak kertas yg dia dah baca2 kot . Dia suruh simpan kat 4 penjuru . Kitorg pun tanpa berlengah pegi lah letak setiap penjuru kertas yg akak tu kasi .

Fuhh! Time tuh memang masing2 dah bajet lega sebab dorm dah kena pagar ( kononnya ) . Then keesokkan harinya riuh pulak budak sorang nie tiba2 je balik dari kampung member dia muntah kuning~ amek kau! Nasib tak kena katil aku , kalau kena siap dia ! Haha . Dah lah muntah memanjang . Sampai mmber2 bilik sebelah semua datang mcm tgk drama pulak . Yg budak sorang nie muntah sambil nangis . Yg lain siap dok baca mcm2 ( budak yg muntah nie org kristian ) .

Memang time nie semua buntu sebab budak nie tak habis muntah ngan nangis dia yg mendayu2 nie . Aku dengar cite start dia balik dari kampung mmber dia mcm ada benda follow dia balik sampai bilik kitorg nie . Tapi yg kitorg pelik bukan ke kitorg dah pagar 1 floor kitorg nie camne pulak benda tu boleh masuk . Jeng jeng jeng~

Sampai lah 1 harituh kitorg bercuti . Semua pakat tak balik umah time nie maklum lah yg lain duduk luar kawasan Selangor . Mcm aku nie balik ke tak balik ke tak kesah pun sebab stay Subang je , hehee! Nak dijadikan cite time cuti hujung minggu mcm biasa lah masing2 buat aktiviti masing2 . Ada yg layan hindustan ada yg kemas bilik ada yg bergosip sakan , yg berOTP pun ada , aku lain lah kaki game , wekk ~

Aku habiskan masa dengan bermain game sampai lah aku naik bosan aku pun menyibuk kat member yg tengah busy kemas locker dia nie . Aku pun sibuk lah juga tgk dia sambil2 selak2 barang2 dia dlm locker tuh . Sampai lah aku terselak baju dia yg tersusun rapi nie . Aku tengok bawah susunan baju dia tuh ada kertas yg sepatutnya kitorg jadikan “pagar” utk dorm kitorg tuh . Aku dah naik pelik . Cepat2 dia dtg sblah aku . Then aku tanya lah dia “asal kau tak letak benda nie kat penjuru dinding kita” dia boleh senang2 jawap “nanti aku letak lah , aku lupa” . Masa nie aku dah buat muka pelik dalam hati dah teringat balik budak yg sampai muntah kuning tuh . No wonder lah benda tu ikut smpai masuk bilik nie pagar kitorg tak lengkap haha!

Lepas je aku tinggalkan mmber aku yg busy kemas locker dia nie , cepat2 aku bgtau kat Joyah ( bukan nama sebenar ) “ wehh kau tau si Kiah ( bukan nama sebenar ) tak letak ayat yg akak bilik sblah tu kasi buat pagar dorm kita nie” si Joyah mcm dah faham dia terus kata kat aku “aku dah agak dah . Patut lah aku rasa masih panas and selalu kena tindih” . Memandangkan si Joyah nie six sense dia kuat so dia lah orang yg byk kena ganggu kat rumah kedai yg kitorg duduk tuh . Aku takleh nak cite lebih takut mengaibkan member sendiri . Ada sebab lain kenapa member aku sorang tu tak lengkapkan pagar utk rumah kedai yg kitorg ddk tuh . Ada sebabnya dan aku taknak cite lebih2 . Cukup lah sampai disini Kisah Di Sebuah Rumah Kedai nie . Aku study tak habis sebab aku menyampah sekelas ngan perempuan ulat bulu ngan lecturer pun boleh berdrama pukul 7 .

Oh ye , masa member sebilik yg kristian tuh kena sampuk . Malam tuh aku takleh nak tido nyenyak sebab dia nangis mendayu2 sangat , rasa nak baling laptop pun ada , serious annoying bukan lah aku nie kejam ke tak . Dah lah masa mula2 dia kena sampuk tuh aku tido lena tiba2 kena ganggu ngan makcik2 riuh semacam rupanya busy baca doa utk budak kena sampuk nie , aku lak sedap elok membuta . Maklum budak Culinary dan penat berpisah tiada . Ada 1 malam tuh dia menangis dah lah katil dia ngan katil aku dekat . Katil dia ngan katil aku cam bentuk L . Kiranya kaki aku nie , kanan dia kepala budak tuh . Tapi katil lain2 lah , boleh masa aku pandang muka dia , dia boleh renung tajam kat aku . Terus aku berpaling ke dinding sebab nak sedapkan hati then dia sambung nangis lagi . Cb sungguh dia . Aku tarik selimut terus membuta , haha! .

Last aku dengar dorang pindah blok lain blok yg kitorg pernah stay tuh datin dah jual , ntah lah betul ke tak . Sebab dah lama berlalu . Sekian~
Ada masa aku kongsi pulak cite rumah lama aku . Tenkiu admin sudi publish cite nie .

::Hantar kisah anda: fiksyenshasha.com/submit

Ima

Sila tinggalkan komen yang berkaitan dengan cerita :)

6 Comments on "Kisah Di Sebuah Rumah Kedai Part 2"

avatar
Langsat

ngok..citer je la…..bukannya guna nama sebenar..bukannya orang kenal spe ko,spe kawan ko dlm tu.

Botet

Serius la ko kenal.. Wahhahaha
Next story bole.

Mawar

smbung jer la . nak tau nie .. curious sgt . hehe

PEMINAT FS

Hampeh je. Aku punya fokus nk baca crta ang, ang blh bg ending mcm tu jaa. Trgantung lagu tu jaaa.

tengkörak

adoi jadahnya benda paling penting dalam cerita ni ko x cerita pulak. gaya2 khurafat pun ada main kertas2 ni kahkah

Quezairy

Cerita khurafat. Percaya pd kertas @ tangkal @ azimat. Syirik ni.

wpDiscuz