Kisah Di Sebuah Rumah Kedai Part 2

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga FS . Disebabkan ramai yg buat permintaan nak aku sambung cite Kisah Di Sebuah Rumah Kedai tuh aku sambung je lah ek . Well mcm biasa yg belum baca cite2 yg aku hantar sebelum nie boleh lah baca cite yg pertama Kem Kuala Kubu Selangor dan cite yg baru2 je admin publish semalam ( hari jumaat ) Kisah Di Sebuah Rumah Kedai . Layan jgn tak layan , haha!

Lepas kejadian tiga2 bilik kena ganggu tuh ngan budak campak2 kerusi & meja . Keesokkannya riuh lah semua mcm biasa sembang balik pasal kejadian malam tadi . Nak dijadikan cite bilik yg paling hujung berhadapan ngan bilik mandi kitorg nie , ada 1 akak tuh dia tau lah juga serba sikit bab pagar2 umah nie . Dia suruh kitorg letak kertas yg dia dah baca2 kot . Dia suruh simpan kat 4 penjuru . Kitorg pun tanpa berlengah pegi lah letak setiap penjuru kertas yg akak tu kasi .

Fuhh! Time tuh memang masing2 dah bajet lega sebab dorm dah kena pagar ( kononnya ) . Then keesokkan harinya riuh pulak budak sorang nie tiba2 je balik dari kampung member dia muntah kuning~ amek kau! Nasib tak kena katil aku , kalau kena siap dia ! Haha . Dah lah muntah memanjang . Sampai mmber2 bilik sebelah semua datang mcm tgk drama pulak . Yg budak sorang nie muntah sambil nangis . Yg lain siap dok baca mcm2 ( budak yg muntah nie org kristian ) .

Memang time nie semua buntu sebab budak nie tak habis muntah ngan nangis dia yg mendayu2 nie . Aku dengar cite start dia balik dari kampung mmber dia mcm ada benda follow dia balik sampai bilik kitorg nie . Tapi yg kitorg pelik bukan ke kitorg dah pagar 1 floor kitorg nie camne pulak benda tu boleh masuk . Jeng jeng jeng~

Sampai lah 1 harituh kitorg bercuti . Semua pakat tak balik umah time nie maklum lah yg lain duduk luar kawasan Selangor . Mcm aku nie balik ke tak balik ke tak kesah pun sebab stay Subang je , hehee! Nak dijadikan cite time cuti hujung minggu mcm biasa lah masing2 buat aktiviti masing2 . Ada yg layan hindustan ada yg kemas bilik ada yg bergosip sakan , yg berOTP pun ada , aku lain lah kaki game , wekk ~

Aku habiskan masa dengan bermain game sampai lah aku naik bosan aku pun menyibuk kat member yg tengah busy kemas locker dia nie . Aku pun sibuk lah juga tgk dia sambil2 selak2 barang2 dia dlm locker tuh . Sampai lah aku terselak baju dia yg tersusun rapi nie . Aku tengok bawah susunan baju dia tuh ada kertas yg sepatutnya kitorg jadikan “pagar” utk dorm kitorg tuh . Aku dah naik pelik . Cepat2 dia dtg sblah aku . Then aku tanya lah dia “asal kau tak letak benda nie kat penjuru dinding kita” dia boleh senang2 jawap “nanti aku letak lah , aku lupa” . Masa nie aku dah buat muka pelik dalam hati dah teringat balik budak yg sampai muntah kuning tuh . No wonder lah benda tu ikut smpai masuk bilik nie pagar kitorg tak lengkap haha!

Lepas je aku tinggalkan mmber aku yg busy kemas locker dia nie , cepat2 aku bgtau kat Joyah ( bukan nama sebenar ) “ wehh kau tau si Kiah ( bukan nama sebenar ) tak letak ayat yg akak bilik sblah tu kasi buat pagar dorm kita nie” si Joyah mcm dah faham dia terus kata kat aku “aku dah agak dah . Patut lah aku rasa masih panas and selalu kena tindih” . Memandangkan si Joyah nie six sense dia kuat so dia lah orang yg byk kena ganggu kat rumah kedai yg kitorg duduk tuh . Aku takleh nak cite lebih takut mengaibkan member sendiri . Ada sebab lain kenapa member aku sorang tu tak lengkapkan pagar utk rumah kedai yg kitorg ddk tuh . Ada sebabnya dan aku taknak cite lebih2 . Cukup lah sampai disini Kisah Di Sebuah Rumah Kedai nie . Aku study tak habis sebab aku menyampah sekelas ngan perempuan ulat bulu ngan lecturer pun boleh berdrama pukul 7 .

Oh ye , masa member sebilik yg kristian tuh kena sampuk . Malam tuh aku takleh nak tido nyenyak sebab dia nangis mendayu2 sangat , rasa nak baling laptop pun ada , serious annoying bukan lah aku nie kejam ke tak . Dah lah masa mula2 dia kena sampuk tuh aku tido lena tiba2 kena ganggu ngan makcik2 riuh semacam rupanya busy baca doa utk budak kena sampuk nie , aku lak sedap elok membuta . Maklum budak Culinary dan penat berpisah tiada . Ada 1 malam tuh dia menangis dah lah katil dia ngan katil aku dekat . Katil dia ngan katil aku cam bentuk L . Kiranya kaki aku nie , kanan dia kepala budak tuh . Tapi katil lain2 lah , boleh masa aku pandang muka dia , dia boleh renung tajam kat aku . Terus aku berpaling ke dinding sebab nak sedapkan hati then dia sambung nangis lagi . Cb sungguh dia . Aku tarik selimut terus membuta , haha! .

Last aku dengar dorang pindah blok lain blok yg kitorg pernah stay tuh datin dah jual , ntah lah betul ke tak . Sebab dah lama berlalu . Sekian~
Ada masa aku kongsi pulak cite rumah lama aku . Tenkiu admin sudi publish cite nie .

::Hantar kisah anda: fiksyenshasha.com/submit

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *