Pengalaman hiking di Bukit Terengganu

Assalamualaikum, FS..ni saya nk ceritakan sedikit pengalaman sy hiking di hutan tengah malam.

Ceritanya begini….setiap malam mesti cikgu suruh hiking…(setiap malam jumaat je..).Sebab dia adalah untuk menguji kecekalan kitaorang.Tapi kali ni lain ckit.Sebab kitaorang hiking dekat bukit yg tebal dan jarang ada pelawat.

Cikgu Ahriman suruh buat group hiking takut tersesat ke apa.3 orang lelaki dan 2 orang perempuan.kitaorang ni grouo terakhir yg masuk hutan sebab Akmal,salah seorang group kitaorang.Keluar dari tandas nampak muka dia pucat giler2.Bila orang tanya kenapa die cakap tkde apa.Jadi,kitaorang pon blah je.

Time tengah hiking tetiba compass rosak tengah jalan.Ni yg haru ni.Semua dh bingung.Nk telefon pon takde signal.Apa nk buat pon tk tahu…kitaorang redah je masuk hutan tu

Lepastu Si Fira ni boleh pulak dia nyalakan torch light ke atas.Tiba2 die kaku kat situ.kitaorang pon tanya lah kenapa.Dia diam je.Kitaorang pandang atas…Ya Allah!!dengan berbaju putih merah…rambut panjang…gigi taring ke depan…tengah terapung atas langit…apa lagi..kitorang pon Chow lah…lari punya lari..sampai depan sungai tu kitorang berenti kejap.Penat.Bila Fira tengok sorang ahli dh takde…kitaorang terpaksa masuk balik cari die.Dh lebih sejam kitorang cari.Tk jumpa jugak.lepastu aq rasa mcm ada orang dok ikut aq kat belakang.Sedangkan aq orang terakhir antara diorang.aq berhenti lah.tengok belakang…takde apa..aq pusing balik depan..pastu aq rasa macam ada orang tiup telinga aq..punyalah seram…aq tutup mata pastu aq pegang Azman..biarlah haram ke apa…aq dh seram sejuk…Pastu Azman cakap kenapa…aq geleng je kepala.Redah punya Redah kitorang dh sampai kat tapak perkhemahan.Tp…yg hilang td tu…dia ada kat tapak tu dari tadi ngan Cikgu.Dia demam.

Cikgu ckp apa dh jd..tp kitorang cakap takde apa.Sampai kat UM tu baru kitorang cerita kat semua member.Rupanya bukan group kitorang je yang kena ganggu…semua group kena ganggu sampai lebih berbelas org demam tk kebah2

Moral of the story…jangan lah pergi hiking yang sunyi…mungkin….ada benda mengikuti…

One comment

  1. Silalah gunakan singkatan kata yang betul. Bukannya singkatan kata buatan. Kemahiran jari menaip amatlah mempengaruhi corak penulisan. Sekian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *