Drama Jibril NTV7

Drama Jibril NTV7

Drama Jibril NTV7

Drama Jibril NTV7

Saksikan drama Jibril yang akan bersiaran pada 22 oktober 2018 menerusi siaran NTV7. Drama Jibril akan bersiaran selam 10 episod setiap isnin hingga selasa 10:00 malam. Menampilkan pelakon yang berbakat antaranya Aeril Zafrel, Lisa Suriani, Sangeeta Krishnasamy dan ramai lagi. Drama Jibril adalah arahan Megat Sharizal di bawah terbitan Konda Kondi Studios & Playground Productions.

TAJUK DRAMA : JIBRIL

JUMLAH EPISOD : 10 Episod

TARIKH TAYANGAN : 22 Oktober 2018

 WAKTU TAYANGAN : Isnin hingga Selasa 10:00 malam

SIARAN TV : NTV7

PENGARAH : Megat Sharizal

TERBITAN : Konda Kondi Studios & Playground Productions.

PELAKON : Aeril Zafrel, Lisa Suriani, Zahiril Adzim, Tony Eusoff, Sangeeta Krishnasamy, Rusdi Ramli, Nadia Aqilah, Fezrul Khan

 

WATAK PELAKON

 

  • Aeril Zafrel sebagai Jibril
  • Lisa Suriani sebagai Mona
  • Sangeeta Krishnasamy sebagai Jackie
  • Tony Eusoff sebagai Jonathan

 

SINOPSIS DRAMA JIBRIL

 

Sinopsis Drama Jibril – mengisahkan seorang peguam, Jibril ( Aeril Zafrel ) yang memiliki kepintaran luar biasa, ketampanan dan mempunyai kelebihan untuk melakukan kesimpulan. Urutan peristiwa membawa kepada beberapa kes kematian dan pembunuhan.

Jibril dipanggil bagi membela seorang daripada suspek dan maka bermulalah pendedahan mengenai pertubuhan rahsia, Zerkala yang melakukan keganasan dan pemburuan terhadap ketuanya yang licik cuba untuk menyembunyikan diri.

 

Saksikan drama Jibril yang dibintangi oleh ramai pelakon berbakat. Bersiaran selama 10 episod setiap isni hingga selasa 10:00 malam, bermula 22 oktober 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *