exam separa perubatan

Contoh Soalan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan 2018 SPA8i

Adakah anda dipanggil untuk menduduki peperiksaan online bagi jawatan Separa Perubatan pada 29 Mac ini? Jika ya, berita baik untuk anda kami ada menyediakan panduan serta contoh soalan peperiksaan latihan Separa Perubatan 2018. Panduan ini akan membantu anda untuk menjawab dengan tenang dan mudah peperiksaan yang aan diadakan kelak.

Format Soalan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan 2018

Sebelum kami berikan contoh, apa kata kita ketahui dahulu format peperiksaan latihan separa perubatan pada tahun 2018 ini.

Exam online ini dibahagikan kepada dua bahagian iaitu;

  • Bahagian A: Ujian Pengetahuan Am
  • Bahagaian B: Ujian Psikometrik

Anda perlu menjawab kedua-dua soalan ini dalam masa  yang diberikan.

Contoh Soalan Peperiksaan Separa perubatan

Berikut pula adalah contoh soalan bagi bahagian A dan bahagian B.

Bahagian A akan bertanyakan soalan yang berkaitan dengan bidang perubatan. Ianya berksiar mengenai pengetahuan Am perubatan di Malaysia.

DI bawah ini pula adalah contoh soalan ujian psikometerik bahagian B. ( Contoh soalan ini diambil daripada ujian psikometerik UKCG jawatan guru)

ukcg

Calon cuma perlu menjawab jawapan setuju atau tidak setuju.

Adakah anda perlu contoh soalan yang lebih terperinci dengan pelbagai contoh soalan lain? Jika ya, anda bolehlah klik gambar di bawah ini.

exam separa perubatan

Peperiksaan Latihan Separa Perubatan 2018

Kami mengucapkan selamt maju jaya bagai menghadapi exam latihan separa perubatan 2018 ini. Semoga anda terpilih untuk memasuki KKM dan menjadi salah seorang penjawat awam di dalam bidan kesihatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *