Ini Sebab Mak Jah Tidak Lagi Kelihatan Di Kaca TV

Pelakon veteran wanita Maimunah Ahmad atau lebih dikenali sebagai Mak Jah tidak asing lagi bagi mereka mengenali beliau. Mak Jah yang terkenal dengan gelagat melatah apabila diusik itu sudah jarang kelihatan di kaca Tv sejak kebelakangan ini.

Ketiadaan Mak Jah dalam kebelakangan ini membuatkan ramai yang tertanya-tanya keadaan beliau. Rupa-rupanya ketiadaan Mak Jah adalah kerana beliau kini sedang bertarung dengankanse rahim dan kini sedang berusaha mendapatkan rawatan.

Mak Jah yang kini telah berusia 71 tahun dikatakan sedang berlawan dan berusaha bagi penyembuhan kanser rahim yang dialami. Mak Jah terpaksa menggadaikan barang kemas miliknya gara-gara membayar kos kanse yang dihidapinya. Kos perubatan yang mahal juga membuatkannya terpaksa bergolok gdai kerana baginya, kesihatan lebih penting daripada harta benda.

Kemurungan Sehingga 6 Bulan

Mengimbas kembali detik awal mengetahui dirinya dijangkiti penyakit kanser, Mak Jah Mengakui dirinya dilanda kemurungan sehingga hampir 6 bulan. Namun, Mak Jah bangkit semula berkat usaha dan do yang tidak pernah putus dan kini, beliau semakin beransur pulih dan sudah bersedia untuk kembali ke dunia lakonan.

Peminat drama tempatan pasti merindui kemunculan kembali Mak Jah di dunia lakonan. Mari kita doakan yang terbaikuntuk beliau dan semoga cepat sembuh seperti dahulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *