horror-gray-l

My Bestfriend’s Secret Admire

Kisah ni berlaku kat best friend time sekolah menengah dulu. Aku ni dulu budak sekolah agama tapi lepas masuk sekolah menengah biasa, aku still pakai tudung labuh sebab sayang nak cabut tudung labuh tu. Sekolah aku ni memang keras. Orang2 yang da lame duduk kat situ kate dulu tempat ni tempat penjajah Jepun laksanakan hukuman. Hukuman camne aku x nak elaborate.

Nak dipendekkan cite, disebabkan aku bekas budak sekolah agama, setiap kali berlakunya histeria, aku la yang jadi mangsa kene tolong baca ayat kursi, baca Yasin, pegang tangan or kaki diorang2 ni. Kadang cikgu2 or senior mintak aku cakap dengan bende2 ni. Diorang ingat aku ni pandai ke? Aku pun same macam org lain. Takut gile. Baca ayat kursi pun terketar2 bile ditenung tajam dek diorang2 yg kene ni.

Ok straight to the point. Citer pasal best friend. Namanya Zaza, masuk lambat sikit dari aku. Tido sebelah katil aku. Budak ni memang baik plus lawa la. Then, 1 hari tu dia jatuh kat tangga sekolah. Tu je starting point dia. Start dari tu dia selalu kata kaki dia sakit. Kat tangga asrama pun selalu jatuh tiba2. Finally, kat surau one day dia menangis. Kata kaki dia sakit gila n da lebam. Time tu nak solat isya’. Dia pi ngadu kt kakak angkat dia, so aku biarkan jela n pi solat. Hbis solat isya’ balik asrama perempuan, n finally fenomena wajib stiap tahun kat skolah ni berlaku, sorang2 budak kene histeria.

Kelam kabut gile mlm tu sementara nk tunggu ustaz datang. Budak pompuan semua duduk dewan makan. Exco, warden n budak yang berani tolong handle n pegang budak2 yg kene ni. Dalam kekalutan n keserabutan tu baru aku dpt tau Zaza pun kene. Ada ‘bende’ suke kt Zaza n nak ajak kawen lagi. Senior yg jage Zaza ni kate bende ni siap speaking kot. Katenye tau x susah gle dia nak masuk dalam badan Zaza ni.

Ada senior suruh bende ni kluar, dye balas “ko nk aku msuk dalam ko pulak ke?”. Seram n speechless gile wei. Finally ustaz datang n settlekn hal ni. Besoknye Zaza pi berubat. Bila Zaza balik bilik kitorang pun tanye ingat x apa yg terjadi. Dia kata dia blackout, x ingat apa2 langsung. Tapi time berubat dia kena face to face kot ngan bende tu nak ckp yg dia x nak. Katenye muke bende tu buruk giler sampai x tau nak describe cmne.

Pernah stu petang ni, kitorang tengah duk gossip n bergelak ketawa, tibe2 out of nowhere Zaza ckp “x nakk! Jangan la kacau lgi”. Terkejut wei. Daripada duduk berkumpul tadi terus pi kat katil masing2. Zaza kate bende tu datang kejap nak ajak borak.

So moral of the story is, gegirls please buat research untuk x nak bg bende2 ni jatuh cnte kat anda. Ada banyak artikel kt google n yg di share kt fb. Jgn pandang rendah tentang hal ni sbb ianya memang boleh berlaku. Sekian dari saya. Assalamualaikum.

8 comments

  1. Berlenggang dia berjalan si gadis desa yang manja jelingan, yang manja, datang seorang pemuda di tangan nya penuh bunga di hati, penuh cinta says:

    Ya ya, kang aku buat research

  2. mmg betul, antara yang bendatu suka pada manusia adalah bila dia tengok manusia tu cantik sgt atau manusia tu tidak menjaga batas2 aurat, sebab tu kalau boleh mandi pun kena berkemban

  3. lebih kurang cm cite kt skolah aku. bezanye, skolah aku xde senior. kitorg pioneer. bdk yg kne tu, mmg dh ade kwn yg die xsedar, bile smpai kt skolah, ade bende yg nk berkawan dgn bdk pmpuan ni n nk ajak kawen. bdk ni nyaris terjun tingkat 3. nseb bek sempat tangkap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *