DENGAR CAKAP KALAU TAK AKAN TERIMA PADAHNYA

Assalamuailaikum,dan selamat sejahtera pembaca FS .Hari ini aku nak cerita kan pengalaman aku kisahnya pendek je okey aku start ya

Kejadian ni berlaku semasa aku berumur 7 tahun masa tu aku tengah tunggu mak aku balik kerja aku ni hari2 pergi kedai mak aku untuk tolong mak aku hari ni mak aku ada OT balik lama sikitlah tinggal setengah jam lagi yang aku ni degil tak dengar cakap mak aku . Aku kata aku nak balik tapi mak aku kata tunggu dulu lagi sekejab lagi dah malam ni nanti bahaya jalan sorang2 aku pun degil aku terus balik masa tu aku jumpa kawan aku nama Day(nama samaran) aku dengan dia main kat taman bagunan sebelah rumah dia sebab rumah aku jauh lepas aku sampai kat taman tu aku rasa tak sedap hati aku kat dengan Day wei aku pergi panggil adik saudara aku jab main sama2 dengan kita sebab rumah dia pun dekat situ .

oh ya lupa aku nak kata aku ni ketua kawasan semua tempat tu tapi bukan kuat sangat pun ketua kecil je okey sambung . Aku pun pergilah rumah adik saudara aku lepas sampai je aku panggil dia . Akhir dia keluar juga bila dia keluar aku cakap jom main dengan kitaorang day pun ada dia pun nak main lah lepas tu dia kat mana Day aku kata ni kat sebelah aku tiba2 Day hilang tapi masa tu aku tak takutlah mungkin dia dah balik kot sebab rumah dia pun kat situ sampai je kitaorang nak turun adik saudara aku kata panggillah Day keluar sebab rumah Day tingkat G aku pun panggillah dia keluar .

Dia pun keluarlah aku cakap dengan dia wei apahal kau tiba2 balik Day pun pelik dia kata bila masa pulak aku balik dan bila masa pulak aku main dengan kau . Aku peliklah aku main dengan siapa tadi . Tapi belum dikatakan satu penamat bila aku ,Day dengan adik saudara aku main diorang pun nak balik aku pun baliklah terpaksalah balik sendiri walaupun jauh sampai je sana oh ya kat rumah aku ada taman . Taman tu ada parit besar aku pun lompatlah bila aku lompat aku naik lah tangga taman permainan lepas tu aku pun gelongsor bila dah turun . Oh ya aku ni sebenar duduk rumah flat rumah adik saudara aku dan kawan aku Day pun duduk rumah flat .

Okey sambung banyak pulak iklan aku tengok bumbung rumah flat aku tengok ada benda terbang tiba benda tu datang dekat aku makin dekat bila aku tengok betul2 ya allah penangal aku pun pengsang yang peliknya masa aku bangun aku nampak semua orang dekat klinit diorang aku jatuh kat parit besar menyebatkan dagu aku koyak doktor kata ada benda kat dagu aku diorang kata aku pengsang kat tepi longkang jalan raya aku pelik aku pengsang kat taman ni aku pengsang kat tepi longkang jalan raya mula dari hari itu aku akan dengar cakap mak aku aku takkan balik sorang2 dagu yang aku katakan tu memang ada benda dalam dagu aku . Kena jahit sebanyak lima belas jahitan masih ada kesan lagi tu pun sikit je .

Okeylah sebelum aku mengundur diri aku nak nasihatkan jangan lawan cakap mak kalau kita lawan cakap mak syaitan suka dan akan kacau kita allahualam kalau aku ada masa aku bagitau cerita tentang sekolah aku dengan kawan aku okey bye

::Hantar kisah anda: fiksyenshasha.com/submit

SYAHRUL RAHIM

Sila tinggalkan komen yang berkaitan dengan cerita :)

48 Comments on "DENGAR CAKAP KALAU TAK AKAN TERIMA PADAHNYA"

avatar
Apeni?

Tolong jgn bg anak2 kecil smartphone

wpDiscuz