Gangguan di Taska Setia Alam

Assalamualaikum pembaca FS , sayaa nak share satu ceritaa yang saya sendiri alami . kisahnya tak laa seram sangat tapi sampai sekarang saya teringat . ceritanyaa bermulaa bilaa saya nak berhenti kejee kat taska tu .

Saya keje kat taska tu dah 6bulan . sepanjang 6bulan tu memang saya asyik kenaa ganggu . taska tu adaa hostel . saya dok situ , sayaa balik rumah cumaa hari rabu and hari minggu . selama 6bulan saya kena ganggu tu takdelah teruk sangat . saya dah lali . lagipun saya buat taktahu je even rase macam nak menjerit je .

Saya kena ganggu teruk 3hari sebelum sayaa berhenti kejee . time tu 27/7 . bulan lepas laa kiranyaa . sayaa tak balik . sayaa tido kat hostel . malam tu saya tido kat ruang tamu . sebab masaa dalam bilik memang panas gila . so sy decide nak tido bawah . oh ye time tu sy sorang je kat hostel.

Saya ambik bantal ape tu semua sy tido bawah . malam tu sy takboleh tido , guling sana guling sini tuptup dah pukul 1pagi . okay nak masuk part seram dah . hihi . mase 1pagi tu pulak laa perut meragam mintak makanan . so saya bangun laa nak masak maggie . kat dapur tu adaa satu bilik . bilik tu gelap sangat .

Saya pun takut tengok bilik tu . huhu . tempat masak pulak bsebelahan bilik tu . so nak taknak kenaa laaa hadap jugak bilik tu . bilik tu adaaa tingkap . so bole nampak laa apaa yang kat dalam even tak clear sangat .

Time sayaa masak maggie , tetibaa tingkap tu bergegar . dengan sendiri . kuat pulak tu . saya taklayan . kali ketigaa lagi kuat diaa bergegar . time tu saya baca ape yang patut walaupun tunggang langgang sebab takut punya pasal . lepas sy bacaa diaa bhenti . saya ingatkan sampai situ je . rupanyaa adaa lagi . lepas saya makan , saya baring balik . time tu dah nak pukul 2 . sy lock hp saya .

Saya pejam mataa . time sayaa tengah pejam mata tu tetibaa sayaa rasa adaa orang usap rambut sayaa . lamaa sangat . lembut pulak tu . sy time tu dah cuak dah . takut punya pasal sampai menangis sy .

Masa saya menangis , diaaa boleh tanyaa ” kenapaa awak nangis ” sambil gelak . tah dari manaa kekuatan datang , saya bangun sambil pejam mataa and cakap aku tak kacau kau , kau jangan kacau aku . saya bacaa ape yang patut pastu saya baring balik . time tu dah takde dah dia .

Dalam 5minit kemudian , dia main kat tangga pulak . kat tangga tu adaa pagar . pagar tu macam lose sikit . kalau kena angin sikit je diaa da bunyi . kat tangga tu dia dok main kirakira . 1 2 3 pastu dia gelakgelak and kat kaki diaa tu macam adaa rantai besi .

makin lama makin dekat bunyi nya . diaa dok kira kira papp dia sampai kat pagar sebab memang jelas bunyi pagar macam adaa orang tolak . pastu senyap . dalam senyap tu sayaa rasaa orang perhatikan saya . sayaa dah mengigil time tu . saya baru terfikir nak bukak yassin kat hp , bilaa sy bukak diaa mendengus macam marah pastu dia tolak tangaa tu kuatkuat . saya ikut baca yassin tu sampai laa sy tertido .

keesokkan tu bos saya kejutkan saya . Badan sy dah panas gila , sy cerita kat bos sy , bos sy tkejut . so haritu sy tak masuk keje . sy rest je kat bawah . Nak naik atas takut . masa tu hari khamis . khamis malam jumaat . bos sy nak antakan sy balik . sy cakap takpela . mak sy sampai kejap lagi . tapi sy salah . mak sy sampai kat taska pukul 11.30malam . sy pukul 7 lagi sy dah siap pakai tudung tu semua .

Ingatkan mak sy sampai awal , lepas maghrib sy bukak pintu , time tu tak de pape lagi . tapi sayaa rasaa ade bendaa yang tak kena . sya buat takktahu laa . dok layan wsap wechat . dalam kol 10lebih tetibaa ade dengar suara orang menangis dari luar . suara perempuan . mendayudayu diaa menangis .

Saya dengar jee dia nangis hakikat nyaa saya sendiri takut . lame jugak diaa nangis . lepas diaa nangis , diaa boleh gi main kat tingkap . diaa dok tarik-tarik kuku diaa kat tingkap . sretttt srettt . time tu sy baru teringat yang pintu tu sy bukak . sy nak bangun tutup tapi takut . dibuatnyaa diaa tunjuk rupa naya saya .

Dah laa time tu saya lemah . dengan demam lagi . saya tengok jam dah pukul 11.15 . sy call mak saya suruh datang cepat . cepat tak cepat 11.30 jugak dia sampai . saya suruh diaa ambik sampai depan pintu sebab tak berani nak jalan sensorang . gangguan bhenti kat situ . keesokkannyaa jumaat . lastday sy kat taska . taska sy adaa buat jamuan hari raya . so excited laa nak siapkan bebudak tu pakai baju rayaa sampai lupa apaa yang dah jadi . demam pun tak kesah dah . jamuan tu habis pukul 8malam .

Kemas-kemas semua siap pukul 9.30 . mak saya dah tunggu saya depan taska . time sy nak balik saya angkut barang sy , sampai depan pintu , adaa angin hembus kat muka sy . kuat sangat . dua kali . sy buat bodo jelah . lepas beberapaaa hari , badan sy jadi lemah , sakit satu badan tu semua . memang sakit sangat .

Dah seminggu dok sakit demam pun tak kebah , mak sy bawak jumpa ustaz . bila dah jumpa , ustaz tu kataa bendaa tu sukaa kat saya . huh . sebab tu dia ganggu syaa tiga hari bturut2 sebab diaa tahu sy takde lepasni . sy macam nak taknak je percaya sebab bab gitu saya tak cayaa sangat even dah kena . tapi saya ye kan aje .

Dok berubat ape tu semua dalam dua minggu . alhamdulillah dah sembuh . benda tu pun takde kacau saya . tu jelah kisah sy . hehe . kisah ni memang betul jadi kat sy hujung bulan lepas . nak percayaa atau tak terpulang laa . hehe . maaf kalau tak seram . saya cuma share ape yang blaku kat saya dulu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *