Gangguan Sejak Kecil dan Kelas Misteri

Assalamualaikum pembaca FS , terimakasih kalau admin siarkan cerita saya ni . saya ada beberapa cerita nak share even saya seringkali kena ganggu sejak dari kecil lagi tapi sekarang saya anggap biasa biasa je sebab dah banyak kali kena so dah terbiasa dengan semua ni .

Ceritanya macamni , mulanya parents saya berpindah kat rumah baru . dulu masa ibu tak lahirkan saya lagi , dorg stay kat umah flat pastu pindah kat rumah papan sampai saya dah umur 2tahun . lepas 2 tahun berlalu , pindah kat sebelah lorong hujung sekali , rumah batu tapi dekat je dengan rumahpapan tu . rumah batu tu ada 2 bilik je . 1 untuk ltk barang dijadikan stor , dan bilik lg untuk bilik saya . makayah saya tidur kat ruang tamu katanya dia tak suka ridur dalam bilik , sebab bahang . umur saya dah masuk 4 tahun . sejak dari situ saya diganggu , saya nampak macam macam benda sampai umur saya mencecah 14 tahun .

Semasa saya tidur , saya banyak kali terjaga dalam waktu 3 pg macam tulah . hari demi hari , saya ternampak bayang macam ayah saya tidur di tepi tapi muka dia cam mnyeramkan . dia senyum lebar semacam je . tapi saya takpercaya yang tu ayah saya sebab ayah saya jarang nak senyum camtuh , selalunya dia cam tegas garang je . esoknya macam tu gak , kali ni bayang dia macam ibu saya . dia berdiri betul betul depan saya . saya macam kaku selepas tu . bila saya tengok sebelah saya , ada mak ayah saya sdg tidur . tapi siapa yang tengah berdiri depan saya dengan muka sebijik cam ibu saya sndiri ? Saya pon terus pejam mata sampai pagi esok .

Yg ats tu takberapa nak seram sangat , masa umur saya 12 tahun . masa tu adik saya umur 3-4 bulan cam tula , so saya penat balik sekola sesi pagi . penat lah kan so tidur lah petang kat ruang tamu . saya tidur betul betul mengiring ke bilik saya . dah la malas nak tutup pintu bilik , boleh pulak buaian adik saya cam kene tarik . saya pon cuak lah . saya bangun , saya nak pastikan betul ke apa yang saya nampak ni ? Rupanya makin kuat dia tarik . saya dah takut sangat , saya kejut ibu kat sebelah saya , dia kata mengarut je . so saya ws ayah saya , dia kata takde pape . ya allah tuhan je tahu apa perasaan saya masa tu . saya hanya baring dan pejam mata sebab takut sangat .

Ok masa ni adik dah besar sikit , saya dah masuk f1 . adik saya demam so klinik dah tutup , masa ni kul 1 pagi nak dekat kul 2 pg . pegi lah hospital klang tu . tunggu punya tunggu dah check apa semua , so otw balik . bila sampai rumah , baru nak tidur . tetiba adik menangis . so bukak lah lampu . dia menangis kuat sangat . saya keluar dari bilik . saya tengok mak ayah saya kelam kabut sana sini . saya cuba pujuk adik tapi dia tetap menangis . saya cuba dekat dan nak tahu apa sebab dia menangis . saya nampak dia menangi sambil tutup mata dengan rapat sekali . bila saya letak atas kerusi , dia macam taknak dok kat kerusi . bila ayah saya dukung , saya baru tau yang ada benda yang duduk kat kerusi tu sampaikan dia taknak pandang langsung kerusi tu . saya cuba cakap dengan benda tu , “jangan kau kacau adik aku lagi , kau jauhilah aku dan keluarga aku dan pulang ke tempat asal kau balik” . masa saya cakap tu saya bertntangan ngn kerusi tu , tapi saya taksanggup nak bukak mata . takde keberanian tapi sekadar cakap tu ok . sejak saya ckp tu , dia dah takkacau adik saya . ayah saya pasang radio yang ada ayat suci alquran . adik saya pun dah tidur .

Ketika semua dah selesai , saya masuk bilik . dalam hati saya , saya takut sangat taktau kenapa rasa nak menangis pun ada . tetiba nampak ada benda lalu tepi tingkap . saya dah meremang bulu roma . apa yang terjadi tadi , masih terbayang lagi . buat saya takdapat sambung tidur . saya rasa taksenang duduk macam ada benda je perhati . saya dah taktenang . saya menangis tetiba aku dengat ibu menjerit . saya cepat lari datang kat ibu ngn ayah . saya cite smuanya . ibu cakap dia pun xdpt nak tidur . pastu dengar bunyi macam macam kat dapur la apala . bt aku nak menangis ketakutan . esoknya saya demam panas . demam adik dah semakin surut . tapi saya pula yang demam . tapi takpelah asalkan adik saya sihat . dan pagi tu gak ayah saya cerita semalam tu kat hospital dia lalu depan bilik mayat sebab ingatkan nak pusing mana tau ada parking . masa tu saya dengan ibu dah masuk dalam hospital dah . tapi taktahulah cmmana benda tu sekali tumpang sampai balik rumah .

Ha kali ni umur saya dah 14 tahun . bulan 11 ni bru offically 14 . adik saya pun sama bulan 11 baru masuk 2tahun . kami sekeluarga dah berpindah dari rumah tu sebab ada masalah perumahan . so pindah kat rumah lama tok kat sek20 . okay part last , ni berlaku sebelum cuti raya haji hritu . last day sekolah waktu psk . cg sruh kami bersihkan kelas , biasalah cg mrh budak perempuan yang dok gosip kat belakang je bukannya nak bersihkan kelas . so saya , allya , zaty , adlina , sabrina cari penyapu . time tu kitrng geng 9 org . sorg raya balik kg awal . 3 org kt kelas namanya aida , aunie , wani pakai bj pj stay kat kelas . 5 orang termasuk saya g cari penyapu .

So ktrng decide nak cari penyapu dekat dekat ngn kelas ktrng je sbb malas nak pegi jauh jauh dahla masa tu nak balik dah . so ktrng pegi kat kelas depan blok kelas ktrng . kelas f5 . niat nak pinjam penyapu , tapi dorg masuk semata nak main main . dorg td beria masuk sampai tinggalkan aku kat belakang ingatkan nak ambk penyapu rupanya ada cermin siap betulkan tudung la apa la . layankan aje . tapi join gak ahahaha . saya nampak kerusi tersusun je dalam kdudukan exam . saya nampak smua ralit tgh susun kertas la berebut cermin la apa la , saya katala kat allya , “eh ada cermin ? Weh allya nak join gak ahahaha” pastu saya tgh busy tgk cermin ttbe saya terpandang atas kat siling tu . kt siling tu ada la cam lubang besar so boleh la nampak benda dalam tu gelap sangat . dahla ada lubang boleh pulak saya perhati lelama kat lubang tu . alangkah terkejut beruknya saya masa tu saya nampak benda berjalan betul betul kat lubang tu sambil pandang saya . saya pulak tah kenapa dapat keberanian pegi cakap kat allya then sruh dia pandang atas sambil jari telunjuk saya tunjuk kan sekali kat lubang tu . tetiba allya menjerit serentak dngan suara Sabrina sekali . saya cakapla dalam hati eh dia nampak ke benda tu . so saya lari macam takcukup tanah habis dorg main tolak tapi takpe asalkan kami selamat . selepas keluar dri kelas tu , saya tengok habis kerusi bersepah padahal masa kami mula masuk tadi tersusun dan saya tengok masa saya berlari tadi kerusi tu tersusun cam blocking masa kami berdiri kat belakang tadi . tapi kami takpikir apa apa trus lari je . bila keluar dri tempat tu , aunie , wani ngn aida tnya ktrng asl ktrng jerit . saya diamkan diri je cuma adlina cite apa jadi kat kelas f5 td . pastu masa balik boleh pulak wani cite td dalam kelas f5 yg dia ada ngn kitrng ber5 dalam kelas . oh pls saya dah la org last masuk kelas tu ttbe dia kata dia ada tadi lagipun saya ngn berlima termsk saya tu smua pakai baju skola apatah lg wani pakai baju pj nampak ganjil lah klau dia ada masa tu tapi senanya dia tkde pun . saya langsung taknampak tapi wani jujur cakap yang dia ada masa tu . Bila ditanya yang lain , dorg pun taknampak wani dalam kelas tu . pasal sabrina jerit tu sebab dia ternampak kertas brtompok merah so dia bru nak sentuh so dia jerit lah sebab terkjut allya jerit so bnde tu jadi secara serentak . pasal sabrina tu pun Dia bagitahu kat saya selepas habis kelas psk . sejak daritu ktrng dah serik dah nak masuk kelas tu .

tujelah yang dapat saya share pengalaman sejak saya kecil hingga kini dan kalau ada waktu keluangan boleh lah saya share lagi hehe maaf kalau ada typo ke apa ke and sory sangat kalau cite ni membosankan or terlalu panjang tapi ni serba sedikit pengalaman yang saya alami . terimakasih sebab sudi baca . sekian terimakasih .

::Hantar kisah anda: fiksyenshasha.com/submit

9 comments

  1. support la sket…at leats budak ni ada keberanian nak story, ada keinginan nak berkomunikasi. Kang dia jadi pendiam, jadi dok menghadap gajet je, korg kutuk jugak. Dia bercerita pun korg kutuk jugak. Adeh. Budak- budak biasa la citer ayat tak betul sket. At least kita support. Mentality kita kena first-class. Bagi pujian-pujian kat dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *