Hantu Sekolah Menengah Berbaju Coklat

Aku izzat atau senang dikenali sebagai zat di sekolah.Aku nak cerita tentang ni pun rasa bersalah sebab kawan kawan akunkata jangan cerita dekat sesiapa even family.Tapi sampai bila aku nak diam so aku amik keputusan nak jugak cerita

kejadian ni berlaku siang masa bulan 4 so minggu exam budak budak pon ramai jugak yang stay sebab nak study*bukan study pon sembang lebih*.Habis sahaja waktu persekolahan aku,kami bersepuluh terus pergi ke perpustakaan.Kebetulan perpustakaan kami tengah renovate so salah satu ceilling itu takde kami amek keputusan nak duduk dibawah yang tidak ada ceillin.And perpustakaan kami dekat dengan bilik media disitu kami boleh nak print atau photostat bahan bahan.

Nak dijadikan cerita,semua budak sudah pulang kerumah tinggal kami sahaja.Masa itu aku sudah pecah otak sebab belajar maths so aku pun bukak mulut pasal cerita tentang sekolah kami sebab mulut aku ni cabul sikit takleh nak duduk diam.Aku cerita dulu sekolah ada satu lagi sekolah rendah tetapi sekolah itu dirobohkan sebab ada budak 9 tahun mati terjatuh bangunan dari tingkat 3.So ramai yang tak percaya aku sengaja menakut nakut kan mereka aku cakap nanti budak itu muncul lah apa semua.

Kemudian,kami terdengar mesin photostat berbunyi nak dikatakan cikgu perpustakaan tidak juga sebab cikgu perpustakaan sudah pulang.Lepastu aku sudah rasa lain macam tak sedap hati aku amek keputusan mahu pulang jugak tapi aku teringat kena tunggu pengawas kerana pengawas yang pegang kunci so terpaksalah tunggu kami semua baca ayat kursi 3 qul semua kemudian sedang kami membaca kami terasa ada yang sedang memerhati dari atas kami mendongak ke atas alangkah terkejut nya kami melihat budak itu berbaju coklat dengan kepalanya pecah sedang melihat kami duduk di atas kerusi.Aku sudah tidak berpikir yang aku pikir aku mahu lari pergi lantak perpustakaan itu.Aku lari meninggalkan kawan kawan aku.Sampai dirumah aku diam seribu bahasa kerana aku tidak mahu cerita benda itu lagi dan kawan kawan aku pon sudah tidak mahu stay lagi di sekolah

itu sahaja cerita aku….aku tulis cerita ni 1:04AM 21/8/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *