Hotel di Port Dickson Tingkat 9

Asalamulaikum, nama aku rin ,14 kedah. Maaf klau banyak longhat kedah. Sebenaqnya aku bukan reti sangat nak cerita, tapi harap hampa faham la non. Bulan 9 Yang lepaih ,keluarga sebelah mak aku rancang nak pi kat pak saudara aku kat port Dickson dia tamat latihan,negeri sembilan.

Kami pi 2 biji kereta. Kami sampai sana pukul 6 dah sebab pi ambik pak saudara aku kat Selangor. Sampai dekat hotel tu, aku terus pi dekat kolam, mandi terus. Lepas habis mandi, tangkap gambaq apa semua, kami naik bilik. Bilik yang aku duduk tu tingkat 9 semua ada 10 tingkat.

Semua pakat berehat sementara nak tunggu waktu magrib. Lepas habis sembahyang magrib, pak saudara aku cadang nak pi pasar malam. Sebab tak beli makanan pin awai tu. Kami pi 2 biji kereta.

Semua pi tinggai kak aku, abah aku dengan pak saudara aku ja tak pi. Lepas siap semua, kami turun termaksuklah kak aku sebab dia nak ambik kasut dia dekat kereta.Masa dia naik balik man aku dok tengok ja kak aku dark kak aku naik lif sampai la kak aku masuk dlm bilik. Kami sampai pasar malam tu pukui 8:30 lebih macam tu la, tapi Yang sedihnya ,pasar malam tu barang makanan tak banyak.

So pak sedara aku pon decide pergi kedai makan ja .sampai ja kedai makan tu semua turun kecuali mak sedara aku dengan aku ja sebab anak dia tiduq. Masa dalam kereta tu sebab cemuih(bosan)aku on FB baca cerita hantu dekat FS Dan mass tu jugaklah aku rasa macam Ada orang tengok aku.

Kali pertama aku buat selamba ja ,tapi kali kedua berderu darah aku sebab aku perasan macam Ada pompuan duduk atas pokok tengah hayun kaki dia. Aku apa lagi tutup handfone terus sembang dengan mak sedara aku. Tak habis ja, lepas habis beli makanan, kami balik tapi pak sedara aku Yang sorang lagi tu x gerak lagi sebab depa makan dekat situ, so kami gerak dulu.

Dah sampai hotel, dah makan apa semua, depa baru sampai,.Sepupu aku Yang baru balik dengan depa tu terus lari masuk bilik, dia tak berani keluar .Pukul10 lebih semua pakat nak tiduq dah. Tetiba sepupu aku yang baby lagi tetiba dia teriak. Teriak macam orang cubit dia,kalau ibu bagi susu tetap teriak jugak.

Semua tak leh tiduq kecuali sapa yang tiduq dalam bilik. Sekali ngan aku tak leh tiduq. Dahlah esok tu kena bangkit awai sebab nak pi kem tu. Dia teriak sampai la pukoi 4:30 bayangkan tiduq pon tiduq ayam ja, mata ni bengkak la.

Dah siap2 semua, kami bertolak pi kem tu. Sampai dekat kem tu sepupu aku yang nampak tu pun bukak cerita dia nampak benda yang kacau sepupu aku tu, dia kta benda tu tengok semua orang and yang lawaknya benda tu boleh buat muka jelir lidah kot ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.benda tu siap lompat2 dari tempat lain pi tempat lain.

Dan benda tu rajin lompat dekat tempat aku tiduq. Kau rase. Lepas ja sepupu aku habis ceqita mak aku pulak buka ceqita, dia kata first masa kmi sampai dekat hotel tu dia dah rasa macam ada benda dekat hotel tu tapi dia diam ja. Dia kata masa kak aku naik tu ada benda ikut kak aku sebab tu mak aku tengok ja kat aku.

Mak aku ni boleh nampak benda tu dan dapat jangka kalau ada orang nak hantaq benda jahat dekat keluarga aku. Masa sepupu aku yang baby tu teriak dia dah rasa ada benda lepas tu mak aku cepat2 habak dekat mak seara aku tu. Start dari hari tu kalau nk pi mama2 aku akan search dulu tempat tu.

#maaf kalau tak seram
#tapi kalau hampa yg kena serious seram weh

9 comments

  1. seram mmg seram dan tak kisah pun nak tulis pakai loghat negeri, tapi tolong la jangan typo. nak hadam loghat dah satu hal. bila ada typo tak ke haru jadinya..
    #NoHate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *