Kenapa Aku

Nama aku Ain. Aku berumur 20 tahun dan sudah berkeluarga, mempunyai anak sorang yg berusia 10bulan. Aku selalu baca FS ni tapi tak pernah terfikir nak story pasal hantu. Ape yg aku nak sampaikan ni cerita pada tahun lepas dan bukan sekarang. Okay malas nak sembang banyak nanti korang naik menyampah pulak. Huhuhu

Semenjak alam perkahwinan aku tiada apa2 masalah sampai lah disahkan mengandung. Aku duduk rumah sewa flat rumah kedai org panggil. Depan kawasan hutan, usia kandungan masa tu 4bulan, aku diganggu oleh “dia” . Aku duduk rumah sorang2 and masa tu malam suami aku pergi rumah Abg ipar aku sebab sambut birthday, aku tak ikut sebab tak larat. Biasalah tengah sarat mengandung kan. Nak dijadikan cerita aku baring dalam bilik, masa tu rumah memang takde siapa cuma aku sahaja. Tetibe ada org tendang pintu bilik aku. First aku buat bodoh lagilah and kali kedua dia tendang lagi. Aku dh tahu dh siapa, aku nanges and terus call suami aku .

Lepas kejadian tu aku diganggu lagi dengan Bau orang mati, tahu kan Bau apa? And aku selalu mimpi buruk aku mimpi aku potong budak and aku simpan bawah bantal. Bila aku tak tahan dengan semua ni aku pergi berubat dgn sorang makcik nie . Dia ubatkan aku and dia tahu ape puncanya. Rupa-rupanya salah aku jugak. Ade kemalangan maut masa tu, and aku pergi tengok mayat tu. Badi mati org tu ikut aku balik sampai mengganggu aku, kuat badi dia. Lepas berubat, perasaan takut dah takde lagi. Dan aku pindah rumah sewa teres sambung bayar umah abang ipar aku je .

Banyak story aku nak sampaikan ni. Harap korang faham okay. Sekarang aku dh selamat lahirkan putera sulong aku. Aku cuma nk bagitahu. Dulu usia kandungan 7 bulan, aku memang suka tengok cerita hantu. Setiap malam. Sampai suami aku naik menyampah asal dia balik cerita hantu takde cerita lain agaknya dia cakap kat aku, huhuhu.

Bermula kisah pada hari rabu 2016 maghrib aku rakam anak aku yg berusia 3bulan biasalah mak mak kan. Heheh, aku rakam mcm biasa borak2 dgn anak aku tapi anak aku taknak pandang aku pun. Nak tahu kenapa? Kejap ya. Aku nak masukkan dlm instagram tapi taklepas padahal line aku laju kot! So tak lepas aku buat bodoh jelah . Esoknya, dkt tempat kerja aku saja2 belek hp nak tgok rakaman yang aku rakam semalam. Cuba korang teka ape yg terjadi?

Aku dengar suara org lain, bukan suara aku. Semalam aku borak dengan anak aku “hai sayang” tapi bila dengar balik “dia” cakap, “matilah sayang”. Aku tengah taip pun aku meremang lagi sebab aku ingat suara dia sampai ke hari nie. Patutlah anak aku tak nak pandang muka aku sebab muka aku ada “dia” hodoh agaknya. Aku bagitahu suami aku kawan tempat kerja aku, and kawan tempat kerja aku bagi org yg boleh ubat ni .

Hari suami aku cuti aku pergi berubat dkt sorang laki bini nie. Laki dia yg ubatkan dan isterinya melihat. Korang fahamkan? Aku bg tunjuk video tersebut and aku ckp dekat diaorang, “saya nk tahu siapa di antara kami yg kene kacau sebenarnya”. Isteri dia pejam mata tetibe dia cakap aku. Korang tahu ape jadi? Muka aku pucat lesi and tetibe badan aku goyang ke depan ke belakang. Tangan aku bermain2. Bila makcik tu ckp aku dh takut muka aku jeling dia.

Tengah berubat, pakcik tu tanya aku, aku diam tak terkata. Rupanya “dia” tak paham bahasa Melayu. “Dia” india. “Dia” suka aku tapi “dia” tak bertuan. Seram tak. Tiba2 makcik tu bersuara suruh pakcik tu kuar kan roh aku masukkan roh “dia”. Benda tu main lagi dia suka aku sbb aku lemah semangat!
Pakcik tu tanya aku ni siapa aku diam. Pakcik tu tanya lagi, “kau ni pocong ke?”. Aku geleng. “kau ni hantu raya ke?”. Aku angguk and last soalan, “kau ni pontianak ke?”. Kau tahu ape aku jawab. Aku jawab, “tak” sambil gelak.┬áDah terang2 tu “dia” pkcik tu suruh aku mengilai “aku mengilai sambil ketawa”

Sakit nya Allah je tahu. Lps pakcik tu kuar kan “dia” rupanya ada lagi . Makcik tu suruh aku bongkok aku bongkok sampai ke hujung jari kaki. Betapa bongkoknya aku muka aku ada rupa org tua sikit. Mkcik tu ckp nenek tua bongkok. Rupanya bila di tanya mana dtg nya ” dia” dia dtg dri bukit broga dia ikut aku sampai aku dh kawen. Masa aku bujang lagi laktu!

Sampai anak aku dh 10bulan 5 hari dah tiada ape gangguan cuma rumah yg aku sewa sebelah tu ada pokok besar and ade pocong dkt situ. Ya aku boleh nampak tapi aku diam sbb dia tak kacau rumah aku tak usik anak aku. Lepas aku tgok balik “dia” dh takde dkt situ. Mungkin nak tumpang sekejap. Sampai sini shj aku nk cerita – maaf kalau ade tunggang langgang.
Terima kasih FS sebab siarkan kisah aku ni.

Ain

Leave a Reply

10 Comments on "Kenapa Aku"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Pengkritik FS

So sekarang hantu apa yang mengganggu sebenarnya?
Hantu raya? Hantu India? Hantu orang tua? Pontianak?

Makcik suruh tukar roh tu siapa?

Tak clear sangat la ceritanya awak..part last-last tu.huhuhuhuhuhu

Pengkritik FS

Admin.. panjang nye gambor kalini..hahah

spm victim 2k17

ha ni cerita yg plg seram aku penah baca. the most fucking seram ever

Ebi

Wah ,lawa gila bahasa kau … tk boleh nk gune bahasa yg lebih elok ke hah?

didi

pening ar..pening ar

Nazim Othman

cerita nie mcm rekaan semata mata…
dah kena rasuk blh pula dia tahu apa yg laki bini tu soal kat dia.. ermmmm

Yuu

Laki dia cerita kat dia lah kot apa jadi time berubat tu

vibes

Positive . hehe

Shanz

Kdg bila kita kena rasuk not exactly kita xkan ingt..ad ja yg kena control ngn bnda tu tpi dy akan ingt keseluruhan rawatan @ ada jugak yg 50-50 ingtan dy antara sedar n tidak sbb bnda nie dah jadi dekat aq dlu..so i know the feeling..btw cerita kau seram kak..rasa mcm nk bca half way ja cerita nie cont bila hari dah siang hahahaha..

Apiberasap

Boleh saya tau berubat kat mana?

wpDiscuz