Kerana Mulut, Aku Terkena

Assalamualikum….
Aku nak share pengalaman masa sklh asrama kat melaka bape taon lepas
Nak dipendekkan citer aku ni jenis yg x pernah la kene ganggu seumur hidup aku so bila dah msk hostel ni baru la terbuka sikit mata tu…baru tau langit tu tinggi ke rendah

Selalu jugak la dengar akak2 senior ni citer2 psl bende2 tu tapi aku x amik kisah pon..mcm2 jugak la yg aku dengar..psl pocong , toyol ,tapi paling hot kat tingkat aku nenek kebayan .Start kene kacau bila hostel buat program bacaan yasin besar – besaran kat hostel ..sklh aku ni 3 tingkat dan setiap tingkat ada 4 dorm.. dorm aku ni kat tingkat 3 dorm pon no 3 .. paling malang sblh dorm aku bilik kosong yg dh lama x guna…

Malam tu kitorang semua duduk baca yasin kat depan pintu dorm…ada jugak la yg kene baca kat bhgn sudut dorm tapi yg pasti org tu bukan aku…klau sesape jadi aku memang cuak la sbb waktu tu aku x boleh solat …syukur la mlm tu asrama puteri xde pape tapi yg pelik bdk laki yg kene… dia sorang je yg kene …dengar citer la yg ada 7 hantu nak dgn dia sbb dia ni baik orgnya cuma dia ni lembut sikit..
Mulut aku pula jahat time tu ..boleh pulak aku kutuk dia..ish..serius nyesal..aku ckp kat roommate aku sambil buat tgn Usop wilcha ” mesti la dia suka kat abg tu..abg tu kan au sikit…kita bako..kita bako..” ..aku ckp mcm tu then gelak2…

masa nk tido tetiba je hati aku tergerak nak amik sejadah letak kat atas perut aku..mmg x sedap hati la time tu… dlm kol bape pagi aku terjaga…huhu..yg seramnya katil aku bergegar..aku dlm hati terpikir jugak x kan la akk sue (bukan nama sbnar) tido lasak gila smpai bergegar katil ni…dlm aku tgh mamai aku dengar bunyi org panjat tangga nak naik ats katil aku n waktu yg sama kak sue ni marah aku la
“dik jgn la goyang2 ” pastu dia smbg blk tido. Terus berderau darah aku…jantung rasa mcm nk tercabut time tu jugak..bunyi tu berhenti…Allah lagi resah aku dh la aku ni tgh kotor nth pape la yg dia nk buat kat aku..aku dpt rasa kaki aku mula berat…dia naik sikit- sikit dan dia stop btol2 kat sejadah..kaki aku x boleh gerak …badan aku dh seram sejuk..mulut ni nk baca doa tapi aku rasa mcm sesak nafas..aku baca ayt kursi tapi ntah la rasa mcm x lut je maybe sbb aku tgh kotor..aku azan dlm hati sume…aku amik bantal terus tutup muka aku walaupon aku takut gila…bayangkan keadaan aku mcm tu smpai la azan subuh…jantung aq smpai dh lembik asyik degup lelaju

Esoknya kak sue tanya aku asl tido smpai katil bergegar….aku just senyum ckp mne ada akk mimpi kot..
sejak haritu aku selalu jugak la kene ganggu…syukur la aku ni cuma boleh dengar tapi x dpt lihat..
Pernah jugak la aku citer kat kwn aku tapi ada yg percaya ada yg x..

Aku start bagitau diorang bila aku kene kacau kat toilet…aku bdk sesi petang jadi blk sklh kene cpt2 cop shower la nk mandi…kene siap cpt la kan nak solat maghrib.. masa tu keadaan dia sama sbb aku x boleh solat… time aku nak mandi tu x ramai bdk sbb aku lmbt sgt nak tunggu turn…masa aku mandi tu aku dengar bunyi orang gelak2 …aku buat bodoh la..dlm pale aku cuma pikir sape la bangang ketawa kuat2 ni..bukan nk siap cpt turun g surau…lepas x bape lama suara tu tukar jadi suara nangis..waktu tu aku x pikir ape just bengang la mungkin member saja nk kacau..aku keluar je toilet aku tgk adalah dlm 3 org je dlm tu..2 org tgh mandi…cepat2 aku balik dorm..aku tgk kwn2 aku semua dh siap dan tgh tunggu aku utk turun sama2…aku marah diorg ” wei sape yg main2 kat dlm toilet tadi” tapi xde sape mengaku …terduduk aku kat situ…

sebenarnya byk lagi citer…tapi mcm mls la nak taip pnjg2 …sakit hati pon ada sbb bende ni reason aku pindah sklh walau dh bape bulan cuba bertahan..satu je nasihat aku…klau dh tau tmpt yg kau duduk tu ada bende jaga2 la mulut ya

::hantar kisah anda: fiksyenshasha.com/submit

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *