Kisah Seram Melalui Pokok Getah

Salam sis. Saya nak kongsi 1 pengalaman di waktu sy kecil di waktu arwah emak saya masih ada lagi.

Rumah arwah emak saya terletak dihujung kampung sekali.
Untuk sampai ke rumah kami, akan lalui jalan batu waktu tu belum ada batas tart lagi (bahasa kedah) . Jadi jalan berbatu merah. Lampu jalan jgn cakap laaa. Harapkan lampuu moto ex5 jee kalau balik rumah malam2. Eyh lupa lah nak bagitahu nak pergii rumah sy tuu xdeee rumah jiran dekat2.. Kdg2 nak balik rumah kadang terrrjumpa dgn en pig haha kadang2 1 family .. Ular ke musang ke tu dah terbiasaa jumpa.

Nak jadikan cerita setiap malam kami adik beradik akan piii ngaji quran ngaji malam dekat rumah tok ngah. Huh rumah tokngah tuuu boleh tahan jauh dia.. Kira kg tokngah tu dah majuuuu dari kg sy sebab ada jalan besar dan berbatas tart. (Jalan berturap)..

Ok malam tuu mcm biasa dah habis memgaji quran kami adik beradik pun nak balik rumah.. Kakak saya yg bawak moto. Sy adik dan mak dibelakang. Haha biasa laa 1 moto tu 4 beranak. Sebab kami spesis bilis. Kecik2 jee orgnye..

Ok dalam perjalanan nak balik rumah kami .. Tiba2 akak ku tak dapat control moto ex5 kami. Maka jatuh laa kami 4 beranak. Dah jatuh apa lagi bangun la.. Cuba hidupkan moto semula tapi malang moto x nak hidup.. Hmmm terpaksa laaa tolak moto…

Dok tengah tolak moto tiba2 pokok getah bergoyang dengan kuat!! Yg peliknya angin xadeee… Sy pun tanya dekat arwah emak.. Mak awat pokok tu bergoyang kuat . Lalu mak aku jawab xda apa aiih!!! Tolak2 moto kaihh…

Lepas sikit dari bawah pokok getah tu saja gatai kaki sy cuba hidupkan moto. Eyh hidup pula hang moto.. Lalu kami pun naik.. Sampai rumah basuh kaki tidoq…

Haha yg boleh terpikir mcm x logik pokok bergoyang tu waktu tu aku dah agak besar… Jadi boleh pikir logik sikit2… Haha sekarang aku menetap di kl. dah lama x balik kg.. Hmmm setiap hari rayaaa ja kami adik beradik akan pulang beraya bermalam di rumah arwah emak sy.

Sebenarnya banyak lagi pengalaman yg x masuk akal. Tapi mls nk karang. hehehe… Ada lagi kisah sy yg berpecah peluh..

Kisah tu sy sem 1 menetap di kamsis politeknik… Huh yg tu pun x boleh lupa… ? hmmm ok byee sis. Sis tlg up kisah lagii lagi lagi seraaam.. ??

rate (4 / 2)

Sila tinggalkan komen yang berkaitan dengan cerita :)

1046 Comments on "Kisah Seram Melalui Pokok Getah"

avatar
FF

wei budak budak meh balik kampung cepat! Aku dah sedia game spirit ni untuk korang

Tolong singgah pekan sekali k. Beli goreng pisang ke untuk minum petang. Aku dah sediakan air teh ni~ HAHAHAHAHAHHAHA

korang sembang dulu. Aku ada kerja sikit nak buat ni. nanti aku datang. Jangan gaduh2 tau. Air tu jangan lupa minum

Cik_bunga

Ati2 maira semalam dah terminum air dia bg,ais sebut2 nama fasha fatin farha jer
Haha

Cik_bunga

Asyik*

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ASYIK

#Maira

MEDI!!!!!

kau tengok laki kau ni

MEDICAKK

dia dah angau dgn FF

#prosescerai

huhu

#Maira

serius la #prosescerai?? hahahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ko jangan cakap nak proses cerai sini.
nanti ramai PM i.huhu
i nak u je

FF

dah selesai ke belum proses cerai korang? hm

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

hahahahah

runnnn!!! run faster Juri!!

#Maira

run faster Juri.. sebelum Medi sampai..

MEDICAKK

ehem, aku dah sampai. ko nak lari mana haaaaaaaaa??

dalam proses lah maira, juri ni, menyampah aku, huhu. menyakitkan hati aku je.

Cik_bunga

Asyik asyik asyik
Asyik asyiknya bercinta
Seakan dunia milik kita berdua
Satukan rasa
Asyik asyik asyik
Asyik asyiknya bercinta
Saling melepas rindu di dada antara kita
Asyik asyik asyik

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

alamakk.. ampunnn Medi and RC
aku tak sangka bunga sambung nyanyi.hahaha
lariii

MEDICAKK

hahahahaha

sengal

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

sorry la..i tak sangka dia main rindu, dada.hahahah

lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

MEDICAKK

mmm,

#prosescerai

‌?‌?

Aku perhati je..

MEDICAKK

aku pon peratiiiiiiiii je RC. HEH!

‌?‌?

X nak bertindak ke medi..haha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

RC KITA BROOOO.HAHAHA

‌?‌?

Aku ok je..hahaha

Cik_bunga

Hahahahha ehh kta nyanyi jer taw,xlebih dr tuu ahahahha kang medi baling kta pakai prang kontot FF HAHAHA

‌?‌?

Perhati kan pepatung yang tengah hinggap d bunga..haha

Cik_bunga

Hahaha pepatung suma dah ada yg punya ahhaah

‌?‌?

Sang lebah x kesa kalau pepatung semua dah berpunya..yang lebah kesa kalau bunga dah berpunyerrr..haha

Cik_bunga

Hahahah mana lah tau umo si lebah RC kecik dr cikbunga ke haha

‌?‌?

Bukan memang ke..hahaha

Cik_bunga

Hahaha kecik dr cikbunga ker?haha

‌?‌?

Mungkin juga..jadi umur cik bungerr titew berapa.. hahaha

Cik_bunga

RC Umo bape eh??

‌?‌?

Umur RC 19 adinda cik bungerr..hahaha

FF

HAHAHAHHAHAHHA bongok!

#Maira

maira mmg tak makan minum juadah si FF ni.. bahaya

Cik_bunga

Hahaha mmg bahaya,duk terbayang2 muka FF ,tgok air dlm cawan teringat muka Ff ttp mata pun teringat Ff ahahah

FF

amboi amboi amboi~ kemain korang mengata aku yeee

aku perhati je~

Cik_bunga

Siang terbayang malam merinduu FF???

#Maira

MEDI… sini

MEDICAKK

sambung balik, korang rase wei?

tertiba pulak fazahmad muncul, tak tahulah tu sape. huhuhu

#Maira

faz muncul dekat mane?

MEDICAKK

maksud aku yg klon tu lah. tetiba pulak muncul.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Dia baca lah tu kita ngumpat.haha

MEDICAKK

u dah pagar sekeliling ke belom? kang ada yg intai

huhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

dah pasang pendinding kejap nak jampi~
nxskxnkxkek smqwkmkmd nwddkj

MEDICAKK

jampi bomoh siam ke? huhu

#Maira

sat maira pi tegur dy jap.. haha

MEDICAKK

aku tak tahulah kenapa aku rasa, 3 org tu org yg sama. huhuhu.

~ ke perasaan aku je?

#Maira

3 orang? sape mksud Medi??F?H?L?M?? hahahahaha

**weii bukan faz la yg komen.. klon dy tu

MEDICAKK

a,ah, 4 org tu. ko tengok jelah jarak masa antara dorang.

huhu

#Maira

jap… aduii nak recall ni masalah Medi. huhu.

mule2 F muncul.. tak lama L muncul.. pastu H muncul bila F hilang. M?? sesekali je

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

haha. aku ingat aku sorang je perasan. rupanya aku ada geng penyiasat

#Maira

kau cakap sape ni Juri? hahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

kat ko ngan medi la maira.
aku ingat aku je perasan sorang-sorang tu datang. yang lain senyap,hehehe.
btw aku tak baca lagi cerita tu.sumpah.haha
#jujur

#Maira

citer yg mana kau tak baca lagi? citer tu ke?? hahaha aku dah baca tp tak faham sebab aku baca semata nak komen je masa tu. kahkah!

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ini komen edited. tinggal Hype je.hehe

#Maira

hype ke pd kau Juri?? hahaha

MEDI

juri. hype tu apa??

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

‘hype’
extravagant or intensive publicity or promotion.
haih la medi. nasib baik aku sayang..
kalo tak dah lama aku taikkan ko,haha

MEDI

ohh hahaaha. sorrylah juri. aku ni bab2 mcm tu. aku kurenggggg sikit. kan aku ckp kt ko. aku tak suka membaca.

kecuali cite ko

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

haish.jangan bagi aku kencing manis la medi.

MEDI

aku serius. cite ko je aku baca senarnya. sorry maira. hahahahahaahah

#Maira

sokay la medi…. hak membaca tu hakmilik mutlak pembaca…hiihihi

MEDICAKK

ehhh bukanlah mairaa. huhu. baca je cite maira tu. tapi tak semualah huhu. kadang baca. tapi tak drop komen. sebab tak tahu nk ckp apa huhuhu. jgn amik hati. huhu

MEDI

aku pulak. baca sekali imbas je

#jujur

sorrry. huhu

#Maira

bukan sebelum ni kau eksaited baca ke medi?

MEDI

aku exsaited baca kisah juri je. haha

#Maira

hahaha citer juri aku pun eksaited.. buat hilang stress

MEDI

maira! ko ni kan. cover2 lah sini tajuk cite tu. kang ada kipas susah mati dia baca ni kang. huhuhu

MEDI

ko tak baca kisah tu? tapi aku nampak ko ada drop komen. haha

~ aku malas nk ckp pasal ni. tapi skang rasa mcm kita rapat pulak. sebab tu aku berani cakap.

HAHAHAHAHAHAHHA

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

hype sangat.. ko tengok la sambutan macam mana. semua awek2 cun kot nak baca,aku rajin baca komen je bukan cerita.haha

sepanjang aku bertapa kt fs ni. ada la beberapa kisah hype macam ni..contoh Ijam kachak. aku anti gile.last2 aku bongkarkan penipuan dia.penulis dia pun aku korek siap dapat fb ngan nombor telefon..

macam kes ni. aku tak baca lagi.so aku tak detect lagi.
tapi takpela.penulis dia baik..so biar jelah,hahah

FF

aku dari awal lagi dah tahu pasal penipuan ijam tu. nampak sangat menipu nyeee~ ada lagi beberapa writer yg menipu jugak.

Live update : Jikong tengah jumpa doktor.

Kepada CikBambam (H***) : Aku mintak maaf tau. Aku tak caras jikong kau. Aku tolong dia je. Tapi tu lah, ini semua terjadi selepas dia minum air teh aku. hm. Takpe. Nanti ko balik, aku pulangkan jikong kau k.

MEDI

ijam kacak? sapa tu? hahaha. nak baca cite dia. tajuk apa?

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

berjanji dengan jin

FF

Berjanji dengan jin

pastu ada Berjanji dgn jin – Siri Ajla

Dia pernah share cite dia sini 3 kali kalau tak silap aku laa.

feeya

OWHHHH FAZAHMADDDDDDD!!!! DORANG NGUMPAT

#matamata

#Maira

feeya takde bukti tu boleh dikire pitonah

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

woi..ko dah gila ke. orang cakap pasal ijam.

#Maira

kitorg borak pasal ijam kachak tu la feeya..

feeya

Oppsss Ijam eyhh. korang yg gila sembang kat sini.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

edit2 komen di atas. nnti jadi pitonah

MEDI

syhhh. diam2 feeya. huhu

feeya

Errr ok2. better korg buat group wassapp. Aku pulak yg risau huhu

MEDI

yes!! correct! exactly!

kalau perasan lah kan. kalau ini ada. yg tu takde. ehh. ko faham tak maksud aku. dah lama aku perati. huhu. yg paling ketara. jarak masa. huhu

~ayat dorang pun lebih kurang.

#Maira

perasan.. yg plg aku pelik smlm ade ckp yg 2-3 minggu ni mmg akn nmpk dy je komen… tp hr ni xde plak

MEDI

aku rasa org yg sama lah

ke dia yg psiko sebenarnya?

juri. ko kan veteren. cuba ko baca cite dia. tipu ke tak?

#Maira

m

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Aku point pertama senang je.
Ko share cerita ko kat fs untuk apa?

Kalau yang jenis betul-betul nak buktikan cerita ko tu betul. dia akan buat macam2.

contoh, buat fb, ambil gambar tempat kejadian, tunjuk muka kawan-kawan,.

buat fake account nak hidupkan karakter cerita kau..

sebab as a true writers, dia akan sembunyikan identiti dia, dia akan sembunyikan lokasi sebenar. dia akan stay low profile. dia tak perlu provekan cerita dia.

MEDI

wahhh u. cair pulak hati i dengan cara, sikap u ni. hahahaa

#jurikitahebat

hahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

haha. u cair macam cokelat ke.dapppp

#Maira

Juri fb la weii hahahaha kau tahu fb aku kn juri

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

haha,ok topic closed. fb kau ke? aku fb aku nama pena aku kt fb ni. mcm mana nak pm ko.kantoi la.haha

#Maira

pm je la.. aku serius ni juri..

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

fb medi apa? cepatla nak pm ni

#Maira

cepatla pm aku.. medi pi on fb & cr fb aku skrg!!!!

FF

woi aku camne? hmmm. jangan tinggal dakuuuuu~ sobs sobs

#Maira

fb kau ape FF?

FF

aku tak leh bagi fb sebenar aku. nanti kantoi nama sebenar aku hahahahahha

weh medi! meh buat fb fake. khas utk pm je.

Malam nanti aku pm kau maira. kalau aku ingat lah hahahahahahahha

#Maira

hahahaha
esok je la sambung citer.. aku ade hal malam karang

MEDI

bagi ko drop no ko je kat sini. aku ss cepat2. aku takde masa wei nk buat fake fb. fb betul aku pon aku jrg bukak. huhu

FF

weh serious lah aku nak bagi camnee ni? hm

MEDICAKK

bagilah fb ko dulu.

#Maira

kau cr je dekat fs…citer si juri ni.. ade je name aku terselit dekat komen singkong. hahahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

i thing ive found you.hehe

#Maira

bukan dr td ke kau dah jumpa aku juri? hahahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

bukan maira.medi.haha,’mesti medi cuak kan..

MEDI

tak cuak pon. yeke? nama apa fb i?

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

bukan fb..tapi..emm cuak tak?haha

MEDI

habis tu? ko jumpa apa?

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Takde.gurau manja haha

MEDI

???????

tak cuak pon.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Sory lah ucukk

MEDI

????

whatt??

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Em oklah. I nak silent mode seminggu
Sorry salah silap

MEDI

alahhh. jgnlah u. aku gurau je. huhu. mmm. sorry. takpelahh. hmm

#Maira

bongok ni.. hahahahahah

*ops tercarut pula. ampun ye juri

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

baru perasan gambar ko. tak patah tengkuk ke pose macam tu,kahkah

#Maira

name pun pose.. of coz la aku pose 2 minit je.. hahaha

FF

bak no korang sini! kita gosip di ws hahahahahah

#Maira

FF advanced sgt ws

FF

letak sini je. pastu ko edit lah balik. aku salin cepat2 ni. haha

MEDI

takde tingkap FF nk bagi no. kang org nmpak.

FF

letak sini je. pastu ko edit lah balik. aku salin cepat2 ni. haha

#Maira

bahaya FF… ada bunian tau..kau mana nampak hahaha

#Maira

weiii 10x aku baca sbb nak hadam ayat kau ni Juri.. hahaha (petang2 ni bengap sikit)

*maksud kau buat fake acc tu semata2 nk wujudkan karakter? ke sbb nk hide identiti yg sebenar?

**kira takyah nak reveal la sape empunya diri yg sebenarnya

***part low profile tu aku fhm la.. coz even kite bukan citer trus story pun kalau boleh nak hide identity

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

buat fake akaun semata2 nak hidupkan watak rekaan. contoh. aku ada sorang kawan, dia gila nama dia medi.

aku reka je watak medi. lepas tu aku buat akaun nama medi. ambik gambar elizabeth tan.hehe

#Maira

okay faham

MEDI

amboii. petik2 nama aku pulak. gurau kasar nmpak?

CikSyer

Wehh.. Xkan la fake acc wehh ?? (tp x sure lg kan?)

Aku dah serik dah weh.. Juri kalo ko tgk kt fb aku pasal aku share gmbr mamat pinoy, dulu ada ppuan ni wt acc byk2 mcm yg ko ckp ni laa (pakai gmbr mamat pinoy).. Viralkan.. Mtk simpati..

Nasib baik smpt kantoi, kalo x msing2 ilang beribu puluh ribu nk join bisnes ngn dia… (Sbnrnya sblm ni da ada org kne tipu dh ngn dia) trauma weh aku.. Tu yg aku perli balik kt fb tu.. Kekekekeke

MEDICAKK

apa nama fb juri??

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ooo.. ko stalk diorang eh. pecah ovari lah tu tengok masing2 hensem. tapi logik ke ko kawan dengan semua orang hensem. kah3.

aku dah banyak jumpa orang buat cerita mcm ni.sbab tu aku tak baca..hhaha

MEDI

hah wei. lagi satu ni aku nak cakap. masa tu syer ada. korang nak tahu takkkkk? tak tipu. sebab masa komen2 tu. aku ada kat situ sekali.

#Maira

yg mne ni medi?

#Maira

weiii juri baik ko edit sikit ayat kau tu.. jangan mention sgt… dahlah komen takleh delete weii

#Maira

aku takdelah stalk.. kebetulan.. aku tgok sume org kuar pic kn skrg ni.. tu yg aku heran.. mcm ‘puak2 kau mmg jenis yg mcm tu ke?’.. mcm x bape logik

MEDI

haritu. ada org tegur si F. Kat blog ada gambar F. Gmbar mula2 dia guna. org tu bagilah nama blog tu. aku dah lupa. aku masatu, cepat2 lah pegi tengok blog tu. ye. mmg betul. gambar F. tapi nama girl.

aku masa tu mencelah lah. awek ko ke? hahaha. dia tak ckp. dia just ckp. kau diam medi. tu je.

lepastu. lepas beberapa minit. ada lagi sorang tukang komen ni. dia ckp. eh, knp blog takde?

lepastu. si F cakap. aku dah ws org tu pasal dia guna gmbar aku dekat blog dia (lebih kurang mcm nilah ayat F yg aku faham)

ko pikir logik ke? si F wasap org tu, terus blog tu dah takde. start dari tulah. aku perasan si awek dia L muncul

#juri, bagi rate untuk i???? haha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ooomacam tu rupanya. ok bertambah musykil ni.
I rate 10000000000000/10 syg..
u dah boleh edit komen u. letak Juri je.haha

MEDI

alamakkkk. i skang komen guna phone. i lupa nk log in. kalut nk becerita. huhuhu. macam mana ni u?? alamakkkk.

sambil tarik rambut

#Maira

ouhh psal tu.. aku ade bce.. igt tp xde la pi tgok benda alah tu.. dah medi pi edit citer kau ni

MEDI

tak boleh edit dah. aku lupa log masuk. huhu

#Maira

adehhh si medi ni…

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

haha.sengal ubi lah ko ni. comel

MEDICAKK

i lupa lah, jgnlah marah huhuhu

~ habislah aku kena kecam dgn kipas susah mati dia. mcm mana ni?

#Maira

hahaha bertabahlah kau medi..

Singkong & Keju

Absolutely yes

CikSyer

Mse ni aku pelik gila weh.. Cane f ni bole ws ppuan tu.. Btw.. Aku kenal L ni…

Nanti aku story… Lepas mghrib.. Aku nk gi masjid (riak – hahahahha) astaghfirullah…

act, aku x sempat nk catchup smua yg korg borak.. Pnjg gila

MEDICAKK

masa tu ko dgn aku ada kat situ. do u rememberrr syerrrrrrr? kikiki

~ riak sgt tu syer. aku ni dah siap bentang sejadah kt sejid. aihhh. aku pulak org pertama harini.

CikSyer

Yes medi.. Aku ingt ko…
Ko tnya f tu ex dia, tp dia mcm ia kan.. Tu aku tnya td.. Btol ke ex dia…

hahahaha astaghfirullahh.. X elok riak² ni

CikSyer

Weh L tu sape… Byk dah aku ttinggal ni… ?

MEDICAKK

ko ni maira, cover2 sikitlah nama tu. huhu

Cik_bunga

Sape weiii?

#Maira

kitorg ngah citer psal ijam kachak la cik bunga

Cik_bunga

Spe ijam kachak,cikbnga terlepas ape2 ke huhu

#Maira

ijam kachak tu dulu pernah submit citer dkt FS… try cr berjanji dengan jin & siri ajla…

Cik_bunga

Okey maira pasni nak cari cta dia bes ke tak ekek

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

haahaaaa.kantoi lak.fuh selamat.
dah kunci pagar kampung belum?
letih lari ni..
bancuh teh la.huhu

MEDICAKK

asyk nak teh je ko ni. takde air lain ke?

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

orang kampung takkan nk minum ekspresso plak u ni…

FF

hoooo korang aku dari tadi dok seru korang, sorang pun tak datangggggggg!

hm dah lah. cukup lah sampai sini saja ~

#Maira

FF ni ada gosip ni

FF

aku tak dapat nak reply korang dulu. nanti malam aku datang lagi tau. aku nak bawak jikong pi klinik dulu. kesian demam tok ketua kita tu. huhu

korang semua tolong behave bila aku takde -wasiat jikong-

MEDICAKK

woiii, cikbambam kawan aku tau, berani ko caras JIKONG??

hahahahaha. siap wasiat jikong. mcm taik. hahahahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

cikbambam mana. keyboard dah rosak ke?

FF

HAHAHAHAHHA kelakar lah wei! Korang jugak yang bagi watak jahat kat aku. alahai ~

#Maira

weiii kenapa abang aku tu ade dgn kau FF???? dy lupe dy ade adik ke??

bontot punye abg.. hahahahahaha

FF

ko main bontot2 dah skrang eh maira? kemain kau eh~ dulu bontot juri, skrang bontot jikong pulak. hm. tak boleh jadi ni! haha

#Maira

hahahha.. jgn jeles FF

Singkong & Keju

Adoiii la.. Bukan nak dtg melawat bawa mekciken dilaks ehh pelik lg bunyinya..

Dia membontotkan org pula

#Maira

ahhh!!! memang abg tu bontot segala kebontotannya.. hahahaha mekciken dilaks tu dah betul dah..

Singkong & Keju

hahaha… faktor umur la dik oii.. umur da 95 tahun ni..

#Maira

95 pula.. hahaha.. eh abg pegi approve skrg!! kahkah!

Singkong & Keju

dahh.. smlm lg abg da approve

#Maira

ngekk dy semalam… hahahaha

Singkong & Keju

bukan eh? haha

#Maira

semalam tu lain.. hari ni lain la…. hahahaha

armyy

dah kenapa aku gigih baca semua komen kat sini. hmm terjemah kejap. ahahaa. rupanya korang pun perasan ye. mcm ada komplot yang memusykilkan.

MEDI

woii. bagi salam dululah. hahahaha

armyy

ASSALAMUALAIKUM PENDUDUK KAMPUNG BUNIAN. okay tak mekdi?

MEDI

okaylah. bertempiaran cetan lari. huhu

FF

kau sebut mekdi terus aku rasaa nak pi beli je hm

MEDICAKK

aku pon lapar mekdi. hujan2 ni. hahahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Siap sekarang. 10 minit i sampai. Jom makan mekdi semenyih

MEDICAKK

hmm u ada. ingatkn nk silent mode. huhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

I demam ni Medi.pray for me
#serious

MEDI

tadi u okay je. huhu. tulah minum teh FF banyak2 lagi. kan i dah larang u. hmm

Nah amik ni. ???

Take care

FF

hmmm aku jugak ?

MEDI

hmmm. juri takde. aku pon takde lah. dah takde sebab aku kt sini. kahkah

FF

aku dah cakap kan jgn libatkan aku dlm masalah korang hm asyik nama aku je kena seru haha

MEDICAKK

dah mmg ko penyebab utama. hahahaha. sudah2 lah jual air teh ubat ko tu dekat penduduk kampun. haha.

aku tengok, sampai ke cite tuuuuu tuuuuu ko jual air teh ko. hahaha

FF

ko kena faham keadaan aku. aku kena cari duit utk kawen. ni je cara yg aku mampu cak. tsk tsk.

wei! Aku ada benda nak tanya kau ni.

MEDICAKK

bila ko nak kawen? habis tu aku mcm mana? haha

ko nk tnya soalan apa? kalau personal aku bg no aku. haha

FF

alaaa sabar lah. nanti aku kawen, ko jadi pengapit aku k. alaa ko kan dah ada juri. kira untung tau aku x caras juri dr ko. hahaahaha

oi serious soalan personal.

MEDICAKK

kahkahkah. taik!

soalan berkisar ttg apa diri aku ke org lain? lambat lah ko ni. line ko lemmmm ke?

FF

dah aku nak tanya kau, mestilah pasal kau gileeeeee. aku guna fon, jammed terokkkk! line aku tak lemm, ko tu yg lemm hahhaaha

MEDICAKK

hahaahahhaah. pasal apa? heh ko ni. ko nak no aku ke fb aku?

FF

ko bagi alamat rumah ko skali lah. hahaha ko nak bagi camne weh? haha

Asal slow sangat fon aku ni ? malas beno aku nak pi on laptop. Dah sedap baring dah ni hahha

MEDICAKK

aku drop no aku lah. aku bagi ko 3 saat je. ko screenshoot cepat2. lepas 3 saat aku delete. aku tak boleh bagi fb aku. sebab aku letak nama penuh aku. siap BT lagi. kang ada org asapkan aku pulak. haha. boleh tak? 3 saat je?

pegilah on kejap laptop ko. haha

FF

?

MEDICAKK

ko standy eh. lambat siap ko. skang. sedia? lambai sikit.

FF

?

MEDICAKK

35 saat ni. sempat tak ss?

FF

done

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Nak fb..

MEDICAKK

fb sape? aku ke juri? haha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Yes baby. I need ur fb.haha

Tadi dah pm Maira. Tak reply plak.
Dah tido kot.
Ke dah sangkut kt rumah Jikong.
Haruan makan adik.

Medi, i demam. Tadi i tido. Dah flat habis. Esok i MC. U sedih tak?kahkahkah

MEDICAKK

sorry juri. aku tak boleh bagi. hahaah. sebab aku letak nama penuh aku. siap binti lagi. ko tahulah. ada yg perati kt sini. kang ada yg asapkan aku mcm mana? ehhh. taknaklah aku. haha. aku bg no ke FF, sape suruh ko lmbat sgt kahkah

~ u pm maira? buat apa? hahahahaah

~ teruk ke u demam? tulah u. hmmm. pegilah sambung tido balik. i nk berpoya jap. hahaha

~ sedihlah jugak, sebab u MC, i keje esok.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Haha. Takpe.
Japgi aku aku wasssap F.F mintak nombor kau. Eh..haha

Saja je p.m Maira sebab nak suruh dia pm fb u.alamak kantoi.haha

Ha.berpoya lah. Jangan tido lewat. Eh u main twitter tak?

MEDICAKK

eh? ada no FF ke? amboi! (siap ko FF) haha

~ berpoya dgn u jelah. haha. i takde ig. i takde twitter. i tak reti main twitter. hahahahahah. syhh. jgn kt org. rhsia kita. fb pon, i jarang online. i ada WS je. i bukan jenis yg bemedia sosial sgt. takde apa nk tunjuk, takde apa nk update.

~ u tak ngantok ke? jomlah tido. esok i keje ni.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Tak reti main twitter. Tapi kat fs dah nombor 2. Sikit lagi singkong nak kena potong.haha

Okylah. Lets sleep.
May god bless you Medi
Assalamualaikum. Goodnight?

MEDICAKK

sumpah aku tak reti main twitter. tweet2 jadah apa.

kat sini je aku tetiba byk pulak drop komen. huhu. sebab, yelah, happy dapat jumpa org2 otak senteng mcm korang ni. tu je.

hmmm. good night.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Ko nak tahu sebab apa kat sini best?
Sebab kat sini you can be you.

Kita tak payah berpura2.
Sebab apa?
Nobody will know who you are
Thats what make friendship here special.

And please keep it this way, forever. Cewah..bijak tak aku?kahkah

MEDICAKK

haah. betul tu. petama kali aku sokong statement ko. tapi betulah ckp ko. kat sini takde sape yg kenal aku. huhu.

haihh, aku suka kata2 ko. aku suka baca komen2 yg ko drop untuk sesuatu cite tu. aku rasa mcm ni tau. ko baca dgn penuh semangat tau. ??

WAH! hebatnya dia ni. kritikan ko tu. hmmm. mcm mana eh aku nk ckp. ada masanya ko nmpak sengal. bila ko drop komen. aku rasa mcm, wahhh dia ni. pandangan luas. ko phm2 sendirilah.

larikkkkkkkkk

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Hahaha.
Betul lah orang cakap, ada orang boleh jatuh cinta dengan penulisan je. Cewahh..

Aku sengal sengal ubi je.ko sengal teruk lagi.

Takdelah, aku komen ikhlas dari dulu lagi. Orang je tak dapat terima.haha

MEDICAKK

hahahaah. simpanlah kata2 org ko tu. aku bukan sengal. kadang2 je slow sikit. huhu. setiap kata2 ko tu. nmpak lah cara ko tu dari cara ko drop komen. aku tak pandai nk explain. faham sendiri je lah ae? hahahhah. aku hmm mcm ni lah aku. hmmm mcm ko tgk no. hahaha

dahlah. byk sgt dah ni ak teer cakap. kahkah

MEDICAKK

aku ngntok dah ni. jomlah tido. ko takpelah MC esok. huhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Dah, gi tido.
Mimpi aku .?

FF

hm. semalam tu aku calling dgn juri lah. eh. hahhahahah

ingat ari ni kita kena serius.

MEDICAKK

yeke? omg! heh, berapi pulak ni. hm hm hm hm

hahahaha

last2 aku hahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

morning sunshine

MEDICAKK

hihi. i tak nmpak u wish sini. ramai sgt org. huhu

MEDICAKK

hmmm. ko dah sihat ke? rancak je kat sini.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

i dah sihat dah semalam ada orang tolong ubatkan~

MEDICAKK

really???

whooooo?

MUHAMMAD JURI BIN ADIL
  • you know who *
  • wink *
MEDICAKK

i ke? hhihih

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

u le..
dah jangan sweet.kencing manis,haha

ramai yang baca

FF

aku lah yg tolong ubatkan~ hm ko ni buat tak tahu pulak. haha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ko jangan fire stone.
kang medi yogakan kau.hahahah

FF

dia yoga kan aku. aku tetak kan dia haha

MEDICAKK

aku block no ko

serius

hhahahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

block je nombor dia.u bagi nombor u kt i.haha

MEDICAKK

hahahahhaha cari lah sendiri

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

kosongsatutujuh.. lagi2?hehe

FF

hm block lah kalau itu yang kau mahu.. huhu

FF

kasi chance lah kat aku medi hm

aku dah cakap. kita memang takkan dapat nak serius punye hm

MEDICAKK

hahaahah tu. kita pendek kan je. contoh. haha

FF

alaaaa kantoi ah.. pecah dah rahsia kita. hm. hahhahahaahhaahaah

fb kau ape juri?

MEDICAKK

ko tulah, ingatkan apa sgt lah nk tnya aku. hehhh, kecik besar je tgk ko ni.

done block nombor ko

FF

hm aku dah agak ko memang taknak kawan dgn aku

takp. aku redha

MEDICAKK

haha. buat ayat sedih pulak. ok ok. dah unblock. haha

FF

aku rasa macam kelakar pulak part haha ko tu. hm. Behave sangat

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

f.f pm nombor medi.haha

MEDICAKK

i nmpak ni u. hahaha

takkk nk tnya. apa jadi dgn carta ni? mcm lain ke? semalam sikit lagi nk pintas singkong. huhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ohh u nampak ke.haha.
aku rasa singkong ni pemilik fs la.
dia takut ko caras dia.dia refresh.haha

FF

ko bagi fb ko dulu. aku dah tengok tau rupa sebenar medi. haha

tipu jerrrr

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ko bagi lah fb ko..nanti aku p,m.hehe

FF

tak boleh haha

ko kena usaha lebih sikit untuk dapatkan no medi haha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

takpelah. aku personal chat ngan Maira jelah.huuhuhuhu

FF

maira pun tak tahu. aku sorang je yang tahu. muehehehehe

gigh betul kau je? haha

MEDICAKK

haha haha haha haha

FF

ngek lah kau gelak camtu. haha haha

MEDICAKK

ehhh cepatlah ngek. sementara takde org sgt ni.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

done read this

MEDICAKK

hahahahahah

FF

kau jangkit dgn si keju ke, juri?

Hm. Tu lah ko main pedang lagi dgn jikong, kan dah demam huhu

*nah air teh ☕

MEDI

ko kan. hahahaahahaahhahahahaha. air teh teh teh. tgk. juri pon dah deman.

FF

aku memang tak boleh nak serious dgn kau lah cak! Hahahahahaah

MEDICAKK

esoklah kita serius. kite komen jgn ada hahahaha

ko rasa mcm mana? hahahaha

FF

okayy. esok kita kena lancarkan azam baru kita! ?

#Maira

armyy pun perasan ke? hahahaha

armyy

cuols jangan tak tahu i punya jemah pun boleh tahan. tangan di bahu mata ke atas

#Maira

okay fine!! jemah dlm diam ye.. hahahaha teruskan menjemah armyy

MEDI

ko lambat sgt nk gosip2. yg lain2 ni pegi pm kt fb lah ni. sampai tinggal aku. ehhh

ko pon rase ke? hihihihi. ingat kitorang je

armyy

ye la, obvious sangat. i smell something fishy. do u smell what the rock is cooking? okay tak aku speaking

MEDI

what the heck. ya ya. i smell too. thats why la from the start i drop comment here just want to condem condem.

kahkahkah

#Maira

ni kau saje kan nk cover kesalahan budak medicak tu kan medi? Hahaha

MEDI

haha. tak wei. aku serius. aku komen guna nama medical student sebab nak kecam cite tu je senarnya. huhuhu

tapi, ramai sgt kipas susah mati dia. huhu

aku yg kena kecam balik.

#Maira

tak.. aku sbnrnya pelik tau medi.. knp eh kau nak kecam tiba2 citer tu.. mule2 aku igt kau mmg ade skt hati ke ngn owner citer tu ke apa ke.. sbb kau x kecam org lain tau. hahaha

**since aritu aku ada baca kau ada sebut yg kau tak rajin nk membaca.. tu yg aku jd makin pelik. dlm2 byk citer knp citer tu?

armyy

nanti cerita aku dah publish mohon kecam berjemaah. ahaaahaha

MEDI

kahkahkahkah. ko standby je arrmmy. nanti aku kecam.

#Maira

okay armyy.. kau tunggu kitorang datang berombongan ke citer kau.. hahahah

armyy

dah..dah datang dah..aku tengah prepare mental bagi jadi lebih tabah ni. ahahaah

#Maira

eh citer kau dah keluar ke armyy?

armyy

udahhhhhh. pepagi dah dikecam. ahahaah

#Maira

hahahaha sat naa… aku ngah bizi nak reply komen ni… kahkah!! nak letak nama aku dalam list jap

MEDI

sebenarnya maira. mcm ni. antara kisah hantu, fiksyen & psiko. aku lebih gemar baca psiko.
( u, cite fiskyen i baca cite u je. sumpah!)

sebab aku kecam. sebab aku rasa cite dia tu mcm details sgt. huhu. pastu pulak, ramai gila bapakkk yg komen dia. aku mcm, what the heckk korang ni. pastu kerjaya dia yg buat aku kecam dia. pastu aku ada baca komen2 dia yg buatkan aku rasa sesuatu. huhu

FF

kau terhibur x? hahhahahhah

MEDI

soalan ko tehibur tu dekat part yg mana? ko tanya aku ke? hahaha

FF

aku reply kat armyy . asal ko lak yg reply aku ni? hahaha

MEDICAKK

ko ni. nak gosip ni.

#joyah

Singkong & Keju

Aku diam2 je.. Aku pun prasan juga psal 4 org tu.. Tp x nak ckp.. Takut d cop memburukkan seseorang..

Singkong & Keju

Since dia baik aku abaikan je.. But at least don’t make it obvious..

Singkong & Keju

Even da some of tukang kecam tu pun..

Singkong & Keju

Comment extremely get deleted

MEDI

TOK. AKU RASA KITA KENA CARI KAMPUNG BARU. KALAU KITA STILL LAGI KOMEN2 SINI TAKUT ORG TAHU. NANTI NAIK RECENT COMMNETS HUHU

armyy

buat whatsapp group kg bunian wei. Penaung dia Tok Kong (Singkong). Ahahaha

Singkong & Keju

Add je la fb tok.. Sana bincang gosip..

MEDICAKK

alahh tokkk. asal tak ws je. kan senang?

haha

MEDI

tukang kecam. aku ke singkong?? huhu

Singkong & Keju

Jilake bukan kau la.. Hahaha

Singkong & Keju

Sila add fb tok.. Tok x private friend request..

MEDICAKK

alahhhh. ko create fb baru kan? untuk singkong & keju je. kan kan kan? kah!

Singkong & Keju

Fb lma.. Activate blik.. Mlas nk buat bru.. Haha

MEDICAKK

tulah kan. banyak kenangan dekat FB lama.

#tetibe. hahaha

armyy

aku messenger kau tak reply pun. hmmmm. yg adam tu kan. haih adam adam.. ahahaha

MEDICAKK

tok adam tengah busy sembur nyamokkk. nanti dia reply. kahkah.

Singkong & Keju

Haha sorry bro..

MEDICAKK

hehhhh. kejut kite. baru aku nak sebar nama ko ADAM.

haha!

Feeya

Korang please lah sembang tmpt lain. Naik kat recent comment kot. Rmai bleh baca. Pasal topik korg tu aku dah syak dari awal lgi. Tpi aku just,. biarlaa permainan dunia dia. Dah2 off topic

MEDICAKK

hihihi. kejap Feeya. tok ketua tak cari lagi kampung baru.

Feeya

Aku takpe, aku perantau je. Korg tu. Identiti korg dikenali. Huhu

Sorry pasal komen atas tu?

‌?‌?

Ehh..feeya pun perantau rupa nya..
Kita geng..

MEDICAKK

hihi. takde apelah. dont worrry.

Singkong & Keju

Medi.. Kampung bru yg tok singgah td tu.. Kira aman..

MEDICAKK

yg mana tok? lupa dah. hahahaahha

Cik_bunga

Mana kmpong baru medi?haha lambat cta betul arini bz bz bz haha

MEDICAKK

tak kompem lagi lokasi dekat mana cikbunga. tok ketua tengah mencari lagi. haha

Cik_bunga

Tok ketua masih berbincang ngan ketua bunian lain nak cri tanah baru,mana taw ada diskaun ahhaha

MEDICAKK

kita tunggu je cikbunga. harap dpat sewa murah. penduduk ramai ni. kahkah. jgn risau cikbunga. nanti kalau tok dah dpt cari kmpung, cikbunga lah org petama dia jemput. haha

Cik_bunga

Hahaha,selalu ketinggalan gosip2 terhangat dipasaran ni,line slow sangat nak bukak komen2 korangg uwaaa? haha medi umo 27 ker?

Cik_bunga

Perhati apa tuuuuuuuuuu ahhaha

MEDICAKK

Jijuuuu,juriii, ko mmg nak silent mode ke? ko marah ke? ko majuk ke? ke mcm mana? huhu. Jgnlah silent mode. aku gurau je tadi. huhu. Tak bestlah ko takde. Ko nampak tak komen ni??

CC : JURI

Yang Menaip,
CAKCAK BOMBOM

FF

ko tak yah risau. dia ada je kat rumah aku ni haa tengah makan kepsi. nanti habis makan, aku suruh dia balik k. ko jangan risau lah.

MEDICAKK

AKU CAYE NI FF

sob sob sob

FF

Lepas isyak dia akan balik jumpa ko. Aku nak jadi makmum dia malam ni. Ko sabar tau?

MEDICAKK

ko jgn eh nk jadi makmun dia bagai. ?

boleh putus kawan ni.

CikSyer

Hahahaha…

Wehh.. Korg nk aku story sini ke nak story tmpt lain ni???

MEDICAKK

sini jelah. cepatlah cite. lepas habis cite kita pindah. kah!

MEDI

berjanggut aku tunggu ko syer

Cik_bunga

Hye ciksyer,lupa nak tegurmenegur ngan cik syer hihi

CikSyer

Hye cik bunga… Hehehehe

Sory weh medi.. Line slow gilerr… Hujan kt sini

MEDI

alasan. huh. hahahhaah.

CikSyer

Hahahahaa nak story la ni..

Sbnrnya la kan.. Aku mcm x berapa nk ngam sgt la ngn L ni.. Sbb mse kt story no.2 dia dulu F ada ckp yg dia tgk komen FS kt fb pkai fb M kan.. Baru je bbrapa hari, ttibe si L ni kata da jumpa fb M..

Jujur ahh aku ckp, aku pn cri fb M sbnrnya.. Huhuhuu.. Tp smpi skrg aku x jumpa weh.. Even aku letak nama cam mana pun aku xjumpa.. Aku pikir minah ni pakai jin apa cepat sgt jumpa.. Kehkehkeh
Aku siap pm dia tnya sriously jmpa fb M? Aku siap tnya nme fb dia ape sume (Mse ni aku tgh gedik lagi, mnyesal aku prangai cmni dlu kekeke).. Dia seen je x bls..

Pastu aku search by image gmbr F ni.. Aku tipu dia aku kata aku jmpa scara x sgaja mse cari tajuk novel.. Kukukukuku
Jmpa la blog L ni pakai gmbr F.. Tp aku positif je la, aku ingt dia ni fans susah mati dia.. Huhuhuu

MEDICAKK

hahhhhh tulah ko. pantang nampak laki hensem. mehh sini kakak nak pesan. jgn tengok rupa. rupa tak kekal. cari yg biasa2 je. kalau dapat yg hensem, itu rezeki. bonus. tak payahlah syerrr. aku tahu mana laki hidung belang, mana tak. jgn taksub sgt nk cari boyprend. kadang2, single lagi bgus

eh! melalut pulak. hahahahah

hehhhh ko ni, mmg kipas susah mati dia ni. sampai sanggup cari FB bagai. hahahaah. adoilah. sorry. tak tahan aku nk gelak. kelakar ayat ko yg ni. ko dah menyesal perangai gedik. hahahahahah. knp lah aku rasa mcm kelakar sgt. hahaha.

CikSyer

Asalnya aku x de la nak cari pun.. Tp lepas si L tu mention kata da jmpa, aku jd pelik… Tu yg aku try cari tu.. Tp sayanggg~~~ acc x wujud (maybe) hahahahaha

Kan aku da ckap aku x suka tgk M.. Aku x suka org sado.. Aku meluat.. Aku gerun.. Xtau kenapa.. H pun sama.. Huhuhuuu

aku lg rela single wehh.. Sbb kisah² yg lampau, aku jd philophobia..huhuhuuu
thanks kak medi bg nasihat.. Saaayaaanggg kak izzahh.. Muahciked.. Kahkahkahh

MEDICAKK

woiii. jgn sebut nama ombak rindu aku kt sini. hahahahah

~belajar dari pengalaman. ko muda lagi kan? rileks lah. jgn trgesa2. pegilah buat apa2 yg hiburkan hati ko. travell ke. apa ke kan? ko jgn tangkap muat je. huhu

dah2. esok pulak aku bagi ceramah free. hahaha

tapi seriuslah, aku rasa kelakar ko sanggup gigih cari fb meke2 tu. hihihihi

CikSyer

Aku ni jenis gigih, medi..
Aku x suka org bodohkan aku.. Cukup arr dulu..
Kisah cinta fake viral kt fb smpi hampir ktorg di tipu bpuluh² K.. Aku sdri pn xtau cm mana aku boleh tlibat… Chorr..

kan aku dah ckp td aku philophobia.. Tang mana nak cri tgkp muat kalo dah aku ni philophobia.. Huhuhuu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Philophobia tu apa?
Pedophilia abang tahu lah.haha

CikSyer

Hahaha ko google la sdri..

MEDICAKK

hehh. mcm mana lah ko boleh tepedaya benda mcm tu. haha. takpelah.

pengalaman akan mendewasakn ko

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Medi, ex ko dulu mesti hensem kan?
Sebab tu ko tak jumpa pengganti lagi.
Tup2 ko jumpa aku. Sama hensem.hehhe

MEDICAKK

entahlah biasa je aku tengok. hahaha. aku tak pandanglah semua tu. bagi aku kan. cukuplah sedap mata memandang. bukan mcm ko juri. pandang yg lawaaa je. hmm. ?

~ perasan hensem ke? huhuhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Mestilah aku pandang rupa. Sebab tu aku pandang ko je. Ko je yang paling lawa kt dunia ni .?

MEDICAKK

oohhh pandang rupa? kalau dah takde rupa ko tinggallah? mcm tu? ?

~ ko tak pyhlah pecaya gmbar tu sgt. tu semua kuasa edit , aku taklah ploles mcm tu. tapi cerah lah dari ko. kahkahkah

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Dah takde rupa aku cari lah baru.hhaha
Takdelah aku suka ko bukan sebab dagu kau runcing ke apa.

Aku suka sebab kau tak fake. Aku tak suka orang fake.

Haa..kan dah kantoi aku suka kau. Selama ni ko tak tahu kan?kahkahkah

MEDICAKK

eee jahatnya ko ni. huhu

ko tahu mana aku tak fake?? haaaaa? tahu mana? haaa kan kan? fake mcm mana? dari segi apa? haaaaaaaa jawab2

~ ko suka aku ke? kalau suka knp kecam aku dulu??

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

I mean, aku tak kisah kalau nama kau pakai ni fake, or gambar kau pakai ni fake.

Sebab aku tau dari komen2 dan ayat2 kau, kau tak fake. Faham tak? Haha

Maksudnya kau bercakap tu terus dari minda kau. Takde cover2 apa. Aku tahu benda tu.

Maybe sebab aku ada kelebihan tuhan bagi untuk catch something early. Aku dapat nilai kau. Sebab tu aku dapat rasa kau ni tak fake.

Aku dari dulu memang suka kecam orang la. Sekarang ja start syg orang.hahah

MEDICAKK

mmmm. aku ckp je aku nk ckp. dah mmg aku mcm ni. huhuhu

hahahahahahaha. hmmm. ko tengok. aku suka kata2 ko. hahahaha. aku rasa mcm ko ni bijak pulak. hahahhahaa.

elehhh, start syg org konon. huhu. ehh juri. jomlah tido. ko tgk jam dah pukul brpa?

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Haha. Hilang demam, pening kepala, mengantuk aku msg dengan ko.

Magic betul lah. Ok lah. Ko gi tido. Esok kang jadi panda.

Assalamualaikum

CikSyer

Hmm.. Bersemut komen kat sini… Kilang gula meletop kott…

Hahahaha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Alah ko ni. aku beli gula lebih tadi.
saja tabur kat medi sikit.
kurr~ kurrr ~~

MEDICAKK

ingat aku ayam? huhu

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ayam mee~ ayam meee ~

Singkong & Keju

Abis i macam mna?

CikSyer

Pegi bertapa kt air terjun sana…?

Feeya

Uwaaaa knp la aku baca comment korang. Sedih weyh. Korang betul2 remind me of him.

This is so rare, luah kat public dan betul2 nampak ko serius Juri. Kan aku dah cakap dari awal lagi aku nampak kejujuran n keihklasan ko. Sebab aku nampak ko akan reply komen Medi ASAP, ko perhatikan dia, ko tak mengayat pun perempuan lain. Ko betul2 try hard buat Medi paham perasaan ko. Tapi sebenarnya ko dah pun cakap terang2.

Dan Medi pun, aku nampak mcam mna Juri nampak ko. Ko tak macam perempuan lain, ko tak sombong, ko friendly, ko low profile, ko kawan dengan semua macam ko dah kenal lama.

Sorry aku TERperhatikan korang, sebab aku suka tengok friendship macam ni, sebab sebijik macam aku dulu. Huhu

Aku happy sangat kalau this friendship menjaDi .

  • sorry masuk campur jap ?
CikSyer

Yes.. Aku setuju ngn feeya

tekan golden buzzer 2kali

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

Haha. Ko kenapa feeya? Sedih semacam je. Cuba cerita kat aku

MEDICAKK

hi u, morning!

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

eh. i baru wish morning kat u tadi.hehe

feeya

Hahah tak, just kisah lama. ko ada baca cite aku kat IIUM kan.

Serius weyh. aku bermula macam korang. Sebijik perangai. But, the ending is so bad. Takdir, I admit it.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

apa tajuk? meh aku nak cari.aku belum baca

feeya

Bahana ego

#tak payah nak rate, memang tunggang langgang

MEDICAKK

ko cayelah, kejap lagi dia datang rate cite ko. haha

feeya

confirm punya, dengan sekali komen penulisan aku hahah

-pelik ‘haha’ ko sikit harini

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

7/10
cerita kau sedih.
cuma tulisan tu tak cantik letak nombor 2 tu. contoh ‘banyak2’
tulis je banyak-banyak. sebab ini bukan whatsapp nak shortform.
Btw aku harap kau cekal. kalau kau sayang diam teruskan usaha.
tugas kau pula untuk ambil hati dia selepas kau menolak dia dulu.

done komen dan kecam.haha

MEDICAKK

kan aku dah cakap feeya.

hahahaha. ehh ko ni, mmg suka rate cite org. haha

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

komen dan rate aku dah berjaya menaikkan kualiti fs.hahaha

feeya

hahaha aku memang dah ready dengan kecaman ko. Tengah berduka tak sempat nak perbaiki penulisan. Apa yang keluar kat hati je tu.
Baik la, lepas ni aku perbaiki penulisan aku.
Thanks weyh for the advice.

FS memang sangat membantu dalam penulisan aku.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

hahaha

tapi cerita kau memang betul-betul sedih la.
walaupun macam drama pukul 7. haha
sebab eksiden dan hilang ingatan,

kau usaha la kalau kau betul syg dia.
kalau kau main-main baik kau stay away. jangan sakitkan dia lagi.
untunglah Tuhan dah bagi dia hilang memori kena tolak beberapa kali dengan kau dulu.huhu

feeya

Sebelum dia eksiden aku dah luah kan pun. First time aku rendahkan ego aku dan tebalkan muka luahkan.
Tapi dia main tarik tali. Dan hanya bergantung pada takdir.
Mungkin dia dah give up dengan aku. Tapi kitorang still kawan macam biasa.
Tak sempat declare. Dia eksiden. Status aku dan dia macam tergantung tak bertali.
Aku dah usaha ingatkan dia. Dia ingat aku. Tapi dia tak ingat perasaan dia kat aku dan dia doa aku jumpa yang terbaik.
Maknanya, aku tak perlu buang masa aku lagi untuk tunggu dia. 5 Tahun yang sia2.

Tapi sekarang Alhamdulillah, Allah tolong aku buang perasaan tu. Siang malam aku doa supaya perasaan tu betul2 hilang. Dan syukur, Hati aku betul2 kosong.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL

ok la macam tu.
just move on.
jadikan kenangan sebagai pengalaman.
bukan buang masa tu.
Allah train ko untuk jadi wiser

feeya

Ya, apa yang jadi buat aku lebih matang.
Hargai orang yang sentiasa ada kat sisi.
Tapi aku lebih takut kehilangan, membuatkan aku takut untuk kenal lelaki lain.

MUHAMMAD JURI BIN ADIL