Kisah Seram Pocong Belaan

Hye fiksyen Shasha sya Nabila. Cerita saya ni sangat baru terjadi. Saya tinggal di rumah teres dan kawasan kejiranan ni sangat erat. Tapi sejak akhir2 ni,kawasan ni mula tak aman. Ramai orang slalu nampak kelibat pocong di lorong jalan.
Ade yg ckap pocong ni belaan. Tuan dia ni dah mati,tu yang kcau orang tu. Paling geram bila ‘dia’ ni berani masuk rumah orang. Sesedap rasa je dia pergi melompat lompat atas meja makan orang. Demam orng tu seminggu.
Sya ni rajin bangun 3 ke 4 pagi. Bila saya nk ke dapur, sya dengar bunyi plastik bergerak. Sja pandang kat tingkap dapur yg tertutup, nampak bnda putih melintas. Berhenti kat tingkap pulak tu. Sya lari ke ruang tamu n tido kat sofa je la. Takut smpai nk pulas tombol bilik pn dh tak larat
Sampai sekarang, pocong tu terus ganggu org. ‘Dia’ suka usik2 orang. Kadang tu ‘dia’ steady je lpak atas bumbung bus stop, ddk kat pokok kelapa and ddk kat pasu bunga orang.
Sekian lah dari sya… tq

Sila tinggalkan komen yang berkaitan dengan cerita :)

21 Comments on "Kisah Seram Pocong Belaan"

avatar
haramjadah

sedih nokss citer kau, mcm tom and jerry

peah

tom n jerry mne sedih pn. hahahahah. tp aku faham point kau sbena nye. peace.

‌?‌?

Haha..nama kau punya komen

AdeqManja

Aku baca story kamu ni tak ada persaan.

xifatasche

hahaahaa.. sama lah

‌?‌?

Mungkin kalau anja baca hati aku mesti anja ada perasaan..hehe

amirul

Kurang menarik laaaa……tingkatkan usaha dalam menulis blog

aliakookie

apa punya ceritalah wak

ApaJer

Ringkas jer tapi menarik juga hehe… maybe dia xnak panjang2 kan cerita kot. tu bagi ringkasan.. btw tq dh kongsi cerita

‌?‌?

Aku selapan dengan komen kau..by the way..nabila kata you’re welcome..

koyok

babi btol cite dia

‌?‌?

Kau punya komen koyok..”suupp” (sambil 2 jari telunjuk tunjuk atas letak dekat pipi..**susah nak explain..bole rujuk iklan Sensodyne) babi pun bole terbang..

boy silverianz

Alahhh, menyampah betul aku dengan ‘juri²’ yang tak bertauliah nie… Biar la dia nak tulis macam mana pun, tu story dia…

FazAhmad

hahahaha story paling ringkas di FS dimenangi oleh engkau noks

‌?‌?

Betul tu..haha

ROMEO

lahhhhh. aku baru baca. konon nak baca sambil berbaringlah. tengah otw nk baring tu, kepala tak sampai lagi, tup2 dah habis cite kau. what the heckk?

batz

haha haram jadah punya pocong duk kacau orang sana sini..

Pocoyo

sorry

Pocoyo

dont worry

Pocoyo

hawawww

Si gemuk

?

wpDiscuz