Pembunuhan

Assalamualaikum saya Kamelia.Saya nak ceritakan kisah saya semasa duduk di Korea dan bersekolah di sana.Masa tu umur saya 9 tahun.Saya duduk di sana sebab my mom korean and ayah saya pula malaysian.

Masa tu adik angkat mama saya sakit dan akhirnya meninggal dunia.Namanya Kiyun.Mama saya jiran dia.So memang rapat lah kan dri kecil.Seminggu slps tu saya sekolah.Saya sekolah dekat sana la.Dan ada juga beberapa orang yang sekarang ni jd artis korea bersekolah kt sekolah saya.Yang satu kelas dengan saya dulu Im Yoon apetah.Tak ingat but kawan2 ckp dia dh jd artis.Saya taklah berapa rapat dengan dia and tak minat kpop sangat.

Masa dalam kelas tu,cikgu tgh mengajar la.Masa tu saya tak fasih sangat malay language.Tapi boleh la juga bercakap.Tetiba ada bunyi macam benda jatuh dari bangunan.Kami semua pergi tengok dan terkejut.Rupa-rupanya ada orang jatuh dan muka dia sebijik macam adik angkat mak saya tu.Dia jerit “unnie!,unnie!”.Masa tu dia separuh mati dah.Kuat gila nak mampus.Unnie tu maksudnya kakak.Saya Hairan la siapa la kakak dia kan?.

Tetiba dia dah tak bernafas.So semua orang angkat dia dan dia dikebumikan.Masa tu kat rumah,saya duduk atas katil dan saya tertanya-tanya kenapa dia sebut “unnie”kan?.Masa dok berfikir tu ada pulak bunyi benda jatuh dari bangunan.Okay masa tu serius seram gila.Nak tahu apa yang seram?

Adik angkat mak saya jatuh lagi!.Uish masa tu mmg seram.Muka mak bertukar jadi pucat.Siapa yang tahu dia dah mati memang muka pucat dan ketakutan.Yang tak tahu tu elok je angkat dan kebumikan dia.Saya tahu ramai yang tak percaya kan?

Esok hari tu,Saya dan family nak balik Malaysia.Masa tengah packing barang bunyi tu ada lagi tapi benda tu jatuh betul2 atas bumbung rumah kami!.Kami sekeluarga baca la apa yg patut.Dan benda tu dah hilang tapi panggilan “unnie” tu masih ada.Rupa-rupanya Kiyun tak sakit tapi mak dan ayah dia bunuh dia.Ada yang ternampak dia dibunuh.Itulah sbbnya dia panggil mak saya untuk pertolongan.Ada juga eh org nk bunuh anak.Gila la diorg tu.Oh lupa mak dan ayah Kiyun pindah selepas Kiyun mati supaya rahsia mereka tidak terbongkar.Alhamdulillah skrg takde dh bunyi jatuh tu.Terima kasih kerana membaca ye.

::Hantar kisah anda di fiksyenshasha.com/submit

6 comments

  1. ntah..aku rasa cerita tipu gak….yg cakap roh orang mati dibunuh tak tenang tu mangkuk gak.roh lepas mati mana ada tenang tak tenang…dah masuk alam kubur..yg munculkan diri ni jin dan syaitan jer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *