Sesak Nafas

Assalamu’alaikum. First of all thank you in advance to FS seandainya cerita saya ni di publish. Saya disini nak cerita tentang apa yang berlaku kepada diri saya, and saya masih tertanya-tanya. Ok lets begin. Aku akan cerita on point terus.

Pada suatu malam ni, aku nak tidur. Before nak tidur tu aku akan dengar lagu, baca novel, text orang dulu, baru aku tidur. Dan dalam keadaan ngantuk gila aku letak phone ke tepi. Posisi tidur aku menghala ke kanan. Tika tutup mata.. Nafas aku bagaikan nyawa-nyawa ikan. Susah nak bernafas. Aku nak buka mata, susah juga. Aku tak tahu apa yg trjdi. Aku Cuma nampak sikit-sikit je bila buka mata. Hanya Allah yang tahu perasaan aku masatu. Dalam bertarung nyawa sampai takda oxygen baru aku boleh bernafas.

Tercungap-cungap. Aku pandang sekeliling. Aku ambil phone dan terus buka orang baca alquran. And aku tidur lena. Dalam fikiranku mungkin posisi tidur aku buat susah aku tuk bernafas.

Keesokkan harinya, perkara sama berlaku. Hingga satu malam ni jugalah yang tak-seberapa-nak-extreme, Malam tu aku plan nak tidur dekat ruang tamu sebab kat bilik aircond rosak. Segala barang tilam, bantal, selimut aku bawa. Selesai semuanya aku mulai meneggelamkan diriku di tilam. Masatu aku main phone. Dalam gelap-gelap dan aku seorang je. Mata aku lama-lama semakin layu.

Jam aku rasa dah nak pukul 12am. So aku tutup hand phone simpan tepi. Badan menghadap ke depan. Sebelah kanan aku pula tingkap, dalam kehidupan aku. Aku selalu dengar orang kata jangan tidur dekat dengan tingkap but aku tak ambik kesah lah. Mata aku dah layu gila. Sangat-sangat-sangat mengantuk. Posisi tidur aku; tangan kanan kat bawah badan, tangan kiri kat dahi. Sedap je rasa.. Mata terpejam and. Waktu tu lah nafas aku tersesak lagi! Waktu tu Aku coba nak buka mata tapi tak dapat! Semakin menjadi, sebab takleh buka mata. Masatu aku dah takut gila. Aku baca doa. Ayat Alkursi, 3 Qul, Al Fatihah.

Dalam keadaan nafas yang sesak! Mata tak boleh di bukak! And masa tu mata aku takleh buka, semuanya hitam then aku dapat rasa and nampak hitam yang bertambah hitam kira extra hitam di atas aku tapi mata aku tertutup. Serious menakutkan! Suddenly aku teringat someone kata. Masa tu dia di hempit oleh ‘tu’ then dia gerakkan ibu jari kaki and ‘tu’ lari and aku coba buat!

First try aku coba, susah nak gerakkan! Second, juga aku tak dapat gerakkan. Finally, kali ketiga berjaya aku gerakkan, aku sedar. Nafas aku tercungap-cungap. Betapa rasa lega. Srsly waktu tu rasa bagaikan antara hidup atau mati.

Aku bagitahu mak Aku. Dia kata jgn tidur sebelah tingkap. Tapi aku degil. Tetap juga, entahlah.

And ia terjadi again and again and terjadi hingga (17/5/17) baru-baru ni. Ia terjadi dgn lain sangat. Ada penambahan.

Jam waktu tu dekat 12 am kot. And yes aku sesak nafas lagi semalam. And yg lainnya aku rasa something masuk dlm telinga aku. Srsly, aku tak tahu apa! And pertama dalam hidup, waktutu mataku sekejap on kejap off aku nampak benda hitam besar gila. And aku terus tutup mata aku. Aku coba untuk calm, surah aku baca and finally terlepas. Aku pegang telinga Aku, nothing.

aku bagitahu kat mak aku lagi pasal ni. Mak aku kata mesti dari bilik atas. Sebab bilik kat atas tu takda penghuni. Kami family tak pula buka ke apa ke. Plus dulu bilik angah (takde org tinggal sana dh) aku ada ‘tu’ and ‘tu’ suka angah. Faham-faham jela, takkan tak pernah tahu tentang kisah ‘tu’ suka kat manusia. Pernah jadi kan… (Korang nak saya cerita tentang angah ke tak?)

Please someone bagitahu saya, apa maksud semua ni? Saya tak sanggup dah dengan apa yg selalu berlaku kpd saya. Saya selalu je baca 3 Qul, Ayatul Kursi, Al-Fatihah dan doa sebelum tidur, tapi still berlaku.

Terima kasih sudi membaca. Maaf jika tidak teratur atau buat korang kurang faham. Baik dtg dari Allah. Buruk pula dari diri saya sendiri. Jazakumullahu khair.

Sila tinggalkan komen yang berkaitan dengan cerita :)

17 Comments on "Sesak Nafas"

avatar
nenek kebayan

bosan, k bye

Gabancute

Wajaalna mim baini aidihim saddam wamin khalfihim saddam faaghsyainahum fahum laa yubsiruun. Baca lps tiap kali solat lepastu usap seluruh badan. Doa pendinding. Baca juga al mathurat

Insan lemah

Kata sesak nafas sbb tidur sebelah tingkap.Jadi apa kena mengenanya dgn benda ‘tu’ dari bilik atas… huh!
Harap dapat diperbaiki jln cite dan sejahtera selalu?.

Katniss Leona
This story tak bosan pun. Sebab, siapa yang rasa benda ni aje akan faham. I also face the same thing. Selalu. Tapi i selalu tidur menelentang, dulu-dulu. Menetentang tu pulak terkangkang kaki dia. Haha. Lepastu tak letak apa-apa bantal or guling atas badan. And suddenly kena hempap. Lepastu sesak nafas. Sampai rasa macam nak mati tau. Yass, i can feel you gila. Dulu pun i pernah kena hempap lagi, tapi tak sesak nafas. Cuma dipermainkan. Macam biasa, tak boleh gerakkan kaki badan semua. Tapi mata aje terbuka. And time tu nampak macam kakak i dekat sebelah tengah main laptop. So i cepat2 panggil dia nak mintak tolong. But she didn’t notice me. After all 10 minutes kena hempap, terus bangun. Tengok, kakak takde pun kat sebelah. Pergi panggil2 my kakak rupanya kat ruang tamu. I said, i call you tadi kenapa tak jawab? Dia buat muka pelik. Selama ni dia kat ruang tamu aje. Damn. And, ada lagi. Tahun ni. I kena hempap again. Sesak nafas its a yes. And time tu tertidur menelentang, kaki kangkang lagi haha. Savage gila. Tapi ini extreme sikit. Kena… Read more »
Aisyah

Cerita ko lagi bosan

Gadis

Memang seram cerita awk . Yg cakap bosan ni,sebab tak pernah kene kacau lagi .cuba kalau dah kene kacau kehkeh

LadyKeith

‘tu’ tu apa?

hantu

bila baca ayat Qursi, bacalah dgn yakin dan doa sbb nak mohon pertolongan Allah. Bukan setakat mulut kumat-kamit baca smata-mata harap hantu lari tapi fikir bnda lain. Hantu lebih takut bila iman wujud dlm diri manusia. Sbab bila ada iman lagi Allah tolong, insya’Allah.

hantu

kadang2 bukan hantu. sakit2 fizikal dan mental pun boleh sembuh kalau betul2 yakin dan mohon pertolongan Allah. Allah Maha Berkuasa.

win

Aku pun alami benda sama, kena tindih tapi tak ada la sampai sesak nafas. Benda ni kerap berlaku masa aku kanak2 hingga form3. Bila dah masuk form4 dia dah advance sikit, maybe sebab dia rasa aku dah besar so gangguan dia pun lagi advance . tau apa dia buat ? dia sexual abuse pulak. aku boleh rasa dengan jelas , ia berlaku masa aku nak tidur , dan dalam keadaan separa sedar, aku boleh rasa the ‘ ‘penetrate’ . x caya sudah. but i can’t see anything, aku bole bukak mata tapi tak nampak apa2, like you are being rape with something unseen. but aku akan lawan dan cuba bukak mata, dan bila aku bangun dari tidur, gangguan tu pun stop. but now gangguan ni dah takde, sebab aku dah banyakkan berdoa, mengaji, zikir.. insha allah benda tu akan stop ganggu. kalau kau biar je , nanty makin lama mskin advance lah gamgguan tu. so kau kena berusaha untuk halang dia dari terus ganggu…

kamal

Mmg terasa ke dia punya tu msa masuk?

Nrulhuda

Aq pon selalu kene tindih tapi tk sampai peringkat sesak nafas….. mak aq slalu ckp sblm tidur pastikan solat isyak dulu n tidur mengiring ke kanan.. Bacalah surah 3kul n doa tidur.. Tutup aurat masa tidur sbb takut jin raba.. Lepas aq buat apa yg mak aq suruh gangguan kene hempap tu semakin berkurang ..

Nrulhuda

Citelah pasal angah kau tu.. Cite ni tk bosan tapi seram

Nrulhuda

*3Qul

kris

i rasa maybe u kna tindih kot , mmg kita x boleh sgt tdur kat ruang tamu sbb apa x igt dahhh , tidur tgh2 antra dua org pon kdg2 x leh , i rasa u patut ambik wuduk pastu baca Quran sblum tido ,xyahlaa main fon sgla bagai maybe dya tunjukkan diri dya sbb u x ambek kesah pon selama ni u kna tindih ,benda tu trcabar kot dgn u.

Rozzy

Sebelum tido.
Ambik wuduk..solat sunat..zikir.
Baca ayat kursi dan 3 Qul..budak2 muda skrg before tido suka sgt psg2 lagu..whassup..fb..pastu tido..mcm mana la jin setan x suka nak kacau..lagu2 ni sebenarnya memanggil setan ya dik non..lps ni before tido pasang surah rukyah sampai subuh ya..jgn pasang lagu2 dah

~

pernah sekali tu jadi mcm ni. Tapi aku boleh bukak mata sikit-ii. then aku nampak macam bayang warna hitam lalu depan aku. aku takut then baca ayat-ii al-quran. tahu x seram, tapi benda ni buat aku teringat sampai sekarang.

wpDiscuz