Terjumpa Langsuir Di Atas Pokok

Hi Fiksyen Shasha, Saya terpanggil untuk bercerita tentang kisah seram Yang pernah saya alami, Baik lah ceritanya bermula begini pada ketika itu saya masih di alam persekolahan tapi tak ingat darjah berapa..

Pada malam itu Ibu saya sedang memasak di dapur tapi malang nya sos cili habis dan Ibu Saya meminta Saya menemani nya Ke kedai runcit berhampiran untuk membeli sos. Kami Ke kedai dengan motorsikal dan Saya membonceng Ibu di belakang..

Untuk Ke kedai Saya dan Ibu Harus melalui sebatang pokok mangga Yang sangat besar dan sudah berpuluh tahun usianya Yang tidak Jauh Dari rumah, jadi ketika melalui jalan tersebut saya tergerak hati untuk mendongak melihat Ke arah pokok tersebut alangkah terkejutnya Saya ternampak tak pasti Sama ada langsuir mahupun pontianak .

Tapi Yang jelas dan pasti Saya lihat makhluk Tu terbang tinggi ke atas pokok berambut Panjang dan serba putih pakaiannya Tapi rasa sangat lega sebab dia tak tunjuk wajah dia Jika tidak mahu Saya Pengsan Di atas motor.

Sejurus selepas nampak makhluk itu saya terus berpaling muka Ke arah lain dan memeluk erat Ibu Saya.. Setiba nya Saya di kedai Saya hanya mendiam Kan diri kerna berasa sangat Takut hingga tak dapat berkata-kata.. Pokok tu pun sekarang dah tiada tapaknya sudah di Buat kedai makan. Sekian tamat.. Maaf kan Saya jika tak berapa seram bagi anda Tapi bagi saya ini lah paling seram Buat Saya, anda Harus melalui nya sendiri Baru tahu erti ketakutan #jangankecam

hantar kisah anda di sini : fiksyenshasha.com/submit

10 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *