tetamu tak diundang
4.8 (24)

Asalamualaikum dan hai pembaca FS. Kali ini nak share cerita masa anak sulung saya berusia setahun lebih. Mungkin tak seram sangat tapi untuk yang penakut macam saya, memang seram la sangat.. 1 malam tu, saya … Read more

Jiran
3.7 (39)

Aisyah dan keluarganya baru berpindah ke rumah baru itu dalam masa dua minggu. Hanya beberapa orang jiran sahaja yang berada di kawasan rumah teres itu. Bilangan jirannya tidak begitu ramai. Pasti suasananya agak lebih sunyi. … Read more

Dorm Angker
2.5 (18)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia FS. Kita bertemu lagi di cerita yang seterusnya. Terima kasih kepada admin yang meng’approve’ cerita aku ni. Jadi, disebabkan aku masih hijau lagi dalam bidang menulis di … Read more

Satu Kelebihan?
4.1 (30)

Assalamualaikum & Salam sejahtera semua peminat Fiksyen Shasha. Arini aku akan menceritakan sebuah pengalaman aku sendiri yang berlaku tak lama dulu. Aku ni nak dikatakan hijab mata terbuka, tak juga. Nak dikatakan ada kebolehan mengubat … Read more

Sang Janda Tetanggaku
4 (27)

Melelahkan tetapi menyenangkan, itulah yang kurasakan saat ini. Tubuhku lelah karena sibuk memindahkan barang, tetapi hatiku senang ketika menata barang-barang tersebut sehingga tersusun rapi dalam hunian yang tak begitu besar ini. Dengan demikian, kurasakan waktu … Read more

PEJABAT BERHANTU
4.4 (41)

PEJABAT KU BERHANTU? 2014 Tahun di mana saya bergelar Novelis dan Display Artist. Waktu ini saya buat dua kerja dalam satu masa. (Tak ada kene mengena dengan Pak Menteri) Nak dijadikan cerita… satu malam itu … Read more

Bilik Tinggal
3.3 (18)

Lama tak datang ke rumah nenek saudara. Nenek tinggal sendirian di rumahnya, anak dan cucu berada jauh di bandaraya. Jarang pulang katanya. Siti pula datang ke daerah di mana nenek saudara tinggal kerana ada tugasan … Read more

Dia Datang
3.7 (16)

Asalamualaikum, hi pembaca FS. Saya nak kongsi cerita yang dah lama saya lupakan tapi tadi tiba-tiba memori lama berkunjung dikotak fikiran. Berlaku ketika saya diusia 9 atau 10 tahun (tahun 1998/1999). Seperti biasa, ibu saya … Read more

Tajuk : kelibat
3.7 (22)

Tajuk:kelibat Assalamualaikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca fiksyen shasha,saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekiranya cerita saya akan diterbitkan.Saya ingin menceritakan kisah hidup yang saya alami selama 2 tahun ini dan ingin … Read more

JENAZAH SEBERAT BATU
4.8 (74)

Kisah ni dah lama dah berlaku. Sekitar awal tahun 2000 di negeri Terengganu. Di dalam kampung saya waktu itu ada seorang makcik ni yang berusia sekitar 60an, dia hidup sendirian setelah kematian suaminya lebih dua … Read more

JELMAAN DARI BALIK TIRAI
4.4 (77)

“Malam ni kau free tak, Zali?” “Kalau aku free, kenapa? Kau nak belanja aku makan, ke?” “Yup! Tapi sebelum tu, kau kena tolong aku dulu?” “Dah agak. Kau kalau nak belanja aku mesti ada benda … Read more