GANGGUAN
1.4 (7)

Hai assalauaikum, aku Nurul. Sebelum ni ada beberapa cerita yang Fiksyen ShaSha siarkan. Termasuklah Tasik, Hantu Baju Minangkabau. Spirit of the Coint dan Bulan Hantu. Kalini aku terpanggil untuk bercerita berkaitan pengalaman yang aku alami … Read more

tetamu tak diundang
4.8 (24)

Asalamualaikum dan hai pembaca FS. Kali ini nak share cerita masa anak sulung saya berusia setahun lebih. Mungkin tak seram sangat tapi untuk yang penakut macam saya, memang seram la sangat.. 1 malam tu, saya … Read more

Lepak Malam
4.7 (32)

Assalamualaikum. Cerita benar yang terjadi pada sahabat baik saya baru baru ini. Aku dalam cerita ni merujuk pada kawan saya tu. ……… Aku lepak dengan member member malam tu dekat satu mall baru ni. Dalam … Read more

MISTERI BANTEN
4.7 (15)

Peraturan tidak boleh keluar lewat malam itu (lepas solat Isyak) dibuat oleh orang2 lama di desa itu. Sudah pasti ada sebab musababnya peraturan itu dibuat. Bukan suka2, ada yang sudah terkena dengan kejahatan puaka di … Read more

Kubikel
4.1 (19)

Assalamualaikum, nama aku Ain, aku berasal dari Pulau Pinang. Aku nak share cerita yang pernah jadi masa aku tingkatan 5 dulu. Terima kasih kalau admin sudi publish cerita aku, selalunya jadi silent reader ja. Ni … Read more

Jiran
3.7 (39)

Aisyah dan keluarganya baru berpindah ke rumah baru itu dalam masa dua minggu. Hanya beberapa orang jiran sahaja yang berada di kawasan rumah teres itu. Bilangan jirannya tidak begitu ramai. Pasti suasananya agak lebih sunyi. … Read more

Dorm Angker
2.5 (18)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia FS. Kita bertemu lagi di cerita yang seterusnya. Terima kasih kepada admin yang meng’approve’ cerita aku ni. Jadi, disebabkan aku masih hijau lagi dalam bidang menulis di … Read more

Satu Kelebihan?
4.1 (30)

Assalamualaikum & Salam sejahtera semua peminat Fiksyen Shasha. Arini aku akan menceritakan sebuah pengalaman aku sendiri yang berlaku tak lama dulu. Aku ni nak dikatakan hijab mata terbuka, tak juga. Nak dikatakan ada kebolehan mengubat … Read more