Apartment Kota Damansara

Salam sejahtera admin dan warga FS. Terima kasih pada admin andai cerita aku disiarkan.

Ok, intro dulu sblm mulakan cerita, nama aku lyn dan aku duduk di salah sebuah apartment atas bukit di kota damansara. Tahun ni adalah tahun ke 6 aku duduk kat sini. Aku masih ingt kali pertama aku tgk rumah yg aku duduk skrg ni ayat pertama yg keluar dari mulut aku adalah “isshhh xnak la duduk sini” sbb apa tau, sbb keadaan luar rumah ni tersangat la seram.

Untuk pengetahuan semua, apartment yg aku duduk ni ada 5 tingkat je dan aku duduk yg paling bawah, so gril2 kat luar rumah ni dipenuhi pokok2 menjalar sbb tu la nampak seram sgt. Tapi disebabkan tiada pilihan lain dan agak terdesak untuk cari rumah aku dan suami buat keputusan unt sewa je la rumah ni.

Ok..macam biasa sblm masuk rumah kita kemas2 rumah ni dulu, bersihkan apa2 yang patut, cat rumah ni cantik2 balik dan angkut barang rumah kami.

Ok guys, kisah seram bermula kat sini, mlm pertama kami tido kat rumah ni, kami pilih untuk tidur di tengah2 ruang tamu memandangkan bilik tak siap kemas sepenuhnya. Tepat pkl 1.30 pagi aku dan suami terjaga dek kerana bunyi yg sangat2 jelas, bunyi orang basuh pinggan kat dapur.

Sedangkan pinggan kami pun masih didalam kotak lagi, memandangkan kami berdua ni memang penakut sampai ke pagi la kami x tido dan bunyi itu berterusan hingga ke  subuh.

Malam kedua, suami aku pergi solat kat surau area rumah ni. Tunggu punya tunggu dia x balik2 daaaaaa, jam da pukul 11 malam. Tiba2 aku terdengar suara suami aku panggil nama aku dri luar dan aku menyahut panggil suami aku sambil buka pintu, malangnya tiada siapa2 pun kat luar .

Aku da pelik, baru nak start rasa seram aku dgr lagi suara laki aku panggil aku….haaaa kali ni mmg betul2 dia balik la. Aku terus tanya dia, tadi ada panggil ke? Dia kata “takde la..ni baru je balik”. Ok, aku kene game!.

Malam ketiga, tgh aku kemas2 dapur, aku nampak satu susuk tubuh lalu melintasi aku dgn kelajuan yg sangat2 perlahan sambil mata melihat aku, aku terpaku sekejap.

Susuk tubuh seorang wanita yg cantik, lengkap berkebaya, bersanggul dan ada bunga ros terselit kat sanggul tu, makeup cantik bau jgn kata la, sbb tu aku tak menjerit takut sbb dia cantik!

Lepas beberapa saat dia lalu aku dgn pantas panggil laki aku, aku tnya dia nampak tak apa yg aku nampak? Malangnya tidak. Ke esokkan harinya aku mula beramah mesra dgn jiran sebelah menyebelah. Kata mereka baguslah kami tinggal kat sini sekurang2nya xde la sunyi dan gelap lagi kat sini sbb rumah kami ni da 7 tahun tak berpenghuni. Owhh patut la kami mengalami perkara yg pelik2.

Jadi aku dan suami pun jalanilah kehidupan harian mcm biasa, pkl 10 mlm je masuk bilik tak keluar2 dah smpai pagi. Bila suami aku da mula selesa dgn rumah ni, dia start tinggalkan aku sorg2 kat rumah ni, ada je plan nya, suraulah, futsal la, jamming la, eh mcm2 la.

Aku jenis suka duduk rumah, mmg mendapat la aku. Hampir setiap malam aku nampak hakak cantek tu lalu lalang dalam rumah ni. Perasaan yg mulanya takut bertukar jadi marah dan terus rasa takde apa-apa dah.

Pernah satu malam tu, aku tengah sedap makan sambil layan drama tv3, tiba2 hakak cantek duduk depan aku mengadap aku makan. Muka dia nak kata senyum tidak, masam pun tidak. Aku tenung dia balik, tiba2 dia hilang.Aku mmg tak puas hati, aku tnya jiran aku apa kisah sbnrnya, kata jiran aku, xpernah ad org yg blh duduk lama kat rumah ni, paling lama pun 2 bulan je lps tu dorg akan pindah, kitorg la org yg paling lama sekali duduk rumah ni.Hurrrmmmm patut laaaaa..

Masa aku dpt tahu aku mengandung, abah aku ajak kwn2 dia dtg rumah aku buat baca yasin dan doa selamat, siap renjis air yasin kat penjuru rumah. Kata abah, rumah aku ni laluan dia.

Alhamdulillah  kandungan aku selamat, dan skrg anak aku da umur 2 tahun. Aku masih lg nampak hakak 2 tapi Alhamdulillah anak aku xde pulak buat perangai pelik2, menangis ke apa..aku dan suami pun salah, sepatutnya masa masuk rumah ni buat doa selamat dulu tapi kami xterfikir, itu mmg salah kami. Apa pun makhluk ni mmg ad, cuma kita perlu yakin pd Allah yg maha esa. Tiada yg lebih besar dan hebat melainkan ALLAH.

sekian.

FathimaZahraa
Apartment Kota Damansara
6.4 (64%) 5 votes

19 comments

  1. Apa nama apartment tu ? Saya pon stay Kota Damansara gak ni.Dulu-dulu pon pernah org kata ternampak pocong 3 beranak kat tepi pokok pisang hutan.Rumah sekarang ni memang menghadap hutan pon.

  2. Satu je gua nk tanya sama lu… masa mlm kedua itu u ckp ‘ok aku kena game’ , maksudnye suami hg kongkek u ke apa? Atau hantu tu jolok pepek u dgn batang penyapu… mana satu betul?

    1. This is negative boy. fikiran kotor dan tiada budi bahasa. ke tersangatla bodoh untuk fahami ayat2 sebelum tu. bahasa pasar je kot. sangat memalukan jika dlm keluarga kita ada perangai begini. menunjukkan kebodohan di media.

  3. Macam baik je ” akak cantik ” tu sebab dia tak tunjuk rupa yang menakutkan pastu macam tak mengacau penghuni rumah. Mungkin nak berkawan. Hehe

    1. Atau hakak tu nk bersetubuh dgn suami penulis. Ataupun suami penulis tu pernah rogol pempuan dan tinggalkan. Jd dia dtg untuk tuntut batang kepunysan dia.

  4. Nasib baik i dah pindah dari kota damansara.. huhu.. Apa2 pun kota damansara tetap terbaik. Tempat yang strategik dari segala2 kemudahan.

    1. Patutlh penduduk kota damansara viral dlm group yg bohsia k.d xde kt situ lg. Dh pindah. Hg rupanya.. sekali tu hg hisap 5 konek sekali gus kan

  5. makin mengarut melampau2 komen2 kat FS ni skrg. rasanya lebih baik kalau admin disable je terus komen. biar semua tak dpt komen. nak block, filter pun they will always come back somehow. mengganggu pembacaan bila ada komen2 lucah, maki hamun, racist dan lain2.

    I know looks like I’m spamming with this comment, tapi honestly, page moderator NEEDS to take a better action against these people. over sangat dah. makin menjadi2. people come here to read and give opinion. bukan nak baca komen desperate penyamar2 gila seks baru nak up semua tu. tolongggg laaa FS oiiii. DO SOMETHING! jgn sampai org stop baca FS sebab full of those crap. sekian.

    1. Yup… betul tu… aku baca FS ni sbb nak release stress… tapi bila baca komen TAK MASUK AKAL tu terus spoil mood!! Pelik aku… apa la korang dapat ngan merapu lucah camtu?? Malu la… kesian mak bapa korang…

    2. Setuju…tgk comment mostly “syed” dgn “zul” …perasan jgk minggu ni dibanjiri comment2 lucah.ni semua jenis loser keyboard warrior.spoilt ah tetiba baca komen merepek maki hamun dgn fantasi seks..admin please do something

    3. Kannnn… x paham betul kt diorg yg gersang sgt tu.. kenapa kt page seram pun diorg boleh nk komen blue.. dh salah tempat ni.. patutnya diorg g la layan page porno sana.. nmpk sgt sejenis attention seeker.. guna acc palsu berani lah komen.. cer try guna muka sendiri tengok…

  6. Sbnrnya aku tertanya2…korang2 yg berani yg selalu berhadapan dgn makhluk ghaib ni contoh mcm penulis ni lah kan, korang prnah x tanya soalan kt diorg? Kenapa selalu muncul dpn korang.. diorg nk apa sbnrnya.. kenapa nk ganggu penghuni rumah.. dan soalan2 lain lah? Haha.. rasa ingin tahu je..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.