Kisah Seram Melalui Pokok Getah

Salam sis. Saya nak kongsi 1 pengalaman di waktu sy kecil di waktu arwah emak saya masih ada lagi.

Rumah arwah emak saya terletak dihujung kampung sekali.
Untuk sampai ke rumah kami, akan lalui jalan batu waktu tu belum ada batas tart lagi (bahasa kedah) . Jadi jalan berbatu merah. Lampu jalan jgn cakap laaa. Harapkan lampuu moto ex5 jee kalau balik rumah malam2. Eyh lupa lah nak bagitahu nak pergii rumah sy tuu xdeee rumah jiran dekat2.. Kdg2 nak balik rumah kadang terrrjumpa dgn en pig haha kadang2 1 family .. Ular ke musang ke tu dah terbiasaa jumpa.

Nak jadikan cerita setiap malam kami adik beradik akan piii ngaji quran ngaji malam dekat rumah tok ngah. Huh rumah tokngah tuuu boleh tahan jauh dia.. Kira kg tokngah tu dah majuuuu dari kg sy sebab ada jalan besar dan berbatas tart. (Jalan berturap)..

Ok malam tuu mcm biasa dah habis memgaji quran kami adik beradik pun nak balik rumah.. Kakak saya yg bawak moto. Sy adik dan mak dibelakang. Haha biasa laa 1 moto tu 4 beranak. Sebab kami spesis bilis. Kecik2 jee orgnye..

Ok dalam perjalanan nak balik rumah kami .. Tiba2 akak ku tak dapat control moto ex5 kami. Maka jatuh laa kami 4 beranak. Dah jatuh apa lagi bangun la.. Cuba hidupkan moto semula tapi malang moto x nak hidup.. Hmmm terpaksa laaa tolak moto…

Dok tengah tolak moto tiba2 pokok getah bergoyang dengan kuat!! Yg peliknya angin xadeee… Sy pun tanya dekat arwah emak.. Mak awat pokok tu bergoyang kuat . Lalu mak aku jawab xda apa aiih!!! Tolak2 moto kaihh…

Lepas sikit dari bawah pokok getah tu saja gatai kaki sy cuba hidupkan moto. Eyh hidup pula hang moto.. Lalu kami pun naik.. Sampai rumah basuh kaki tidoq…

Haha yg boleh terpikir mcm x logik pokok bergoyang tu waktu tu aku dah agak besar… Jadi boleh pikir logik sikit2… Haha sekarang aku menetap di kl. dah lama x balik kg.. Hmmm setiap hari rayaaa ja kami adik beradik akan pulang beraya bermalam di rumah arwah emak sy.

Sebenarnya banyak lagi pengalaman yg x masuk akal. Tapi mls nk karang. hehehe… Ada lagi kisah sy yg berpecah peluh..

Kisah tu sy sem 1 menetap di kamsis politeknik… Huh yg tu pun x boleh lupa… ? hmmm ok byee sis. Sis tlg up kisah lagii lagi lagi seraaam.. ??.

Tiada lagi iklan menganggu,kini 1 unit iklan sahaja dalam web FS. Web Makin laju. Jika rasa iklan menarik perhatian anda, mohon view untuk support web FS. TQ
Kongsi kisah anda: fiksyenshasha.com/submit
Support FS

1,088 comments

      1. haha.. bila penduduk kampung bunian masuk nescaya tidak akan suram lagi.. hahaha

        Tok abg singkong makin panjang nama abg kan maira..
        seb baik bukan **Tok aji abg singkong

          1. ketua gula pun okay FF.. hahahaha ni kan wedding abg singkong.. Maira merangkap orang terpenting dalam majlis tau. sebab maira je satu2nye adik pak aji kong ni… kah!!

    1. Kong sikong sikong sini,lah rupenya d sini tok singkong punya kmpong bunian hyee sumaaaaa hye hye hye hahaha
      lari2 ank lambai2 tgn masuk kmpng
      Hahaha

          1. **puh kiri..puh kanan
            (RC x da)
            gulp gulp gulp (Jgn persoalkan aku mnum air mmg mcm ini bunyinya) mekaseh bunga

          2. Bukan bunga..tapi akar dia..x kuat dah mencengkam tanah (hati) nie..macam nak berpindah p cari air (jejaka)..tapi bunga dia still terpacak d situ..huhu

          3. haha.. umur kau brapa rc? kau jgn nak up kan sangat umur tok.. x pasal2 jd sebaya ngan nenek kebayan.. haha

          4. Umur RC baru 19 tok..haha..masi bole lagi nie jadi anak sulung atok..kan kan..haha
            **Nenek kebayan umur dia 100 lebih tok..hehe

          5. sedar tu sedar jugak abg… ni gaji maira duk jaga anak2 abg jikong yg 4 orang tu mane? dahlah memasing perut belanga…nasib baik RC dah besar dabak…

          6. baru register tp feel kena ambik yg lama2 punya feel.. haha

            **sebagai seorang anak d mnta jgn mempersoalkan.. haha

          7. Hahaha..apa kan daya ayahanda..baik kita usaha kan je laman bunga RC dengan bakal menantu ayah tu.. daripada ayah stress pikir tentang perasaan ayah..hehe

          8. aye son.. ayah nak majukan tmpt tu..nak dirikan satu kelab malam berunsurkan kemelayuan.. x payah la nak bunga2..

          9. i rasa macam anak kite adam.

            hahahahahahah

            ~ pandang kiri kanan, sorry, aku tak boleh edit, sebab tak log in username. kakakaka

          10. kaw bawa nama adam ke mana2.. haha kalau juri x de kau nakal eh.. aku tunggu je juri masuk.. ahahah

          11. ko ni mesti ada apa2 kan dgn jiju? start dari dia naek rumah ko minum teh lagi, ko bagi teh apa kat dia? dia tido asyik sebut FF je? hahahaha

            ~ mohon juri jadikan FF sebagai kawan makan kawan di part 2

            hahahah

          12. Teh angau # HAHAHAHAHA

            Tapi macam tak menjadi lah medi. hm. Takpe ah. Aku redha. hahahaha

            hoi tak guna kau bagi aku watak tu

          13. Penatlah asyik dok jeling tepi je. Penat mata aku. Aku nak rehatkan mata jap tu lah pandang bawah hahaha

            Eh tak lah. Aku tak sekejam tu. Aku cuma buat benda gitu kat nasi je. Eh? HAHAHAHAHHA

          14. Haaaaaa, kan aku dah ckp, ini JURI tak masuk2 lagi ni, mesti sebab tadi dia pegi makan nasi pucuk getah umah ko. huhu

            ~ tulah weh, better ko pandang bawah, aku takut aku ter ter ter mintak no ko.

            hahahahahahah

            ~ korang org sarawak mmg lawa2 kan. huhu. asal lah mak aku tak beranak sana. kahkahkah

          15. hm maafkan aku, izzah~ maafkan aku! sobs sobs

            HAHAHAHAHAHAHA ngek lah kau ni..

            Asal ko confident sangat ni wei? Aritu cakap ko kembar aku~ hahahahahaha

          16. izzah tak rela abang, izzah mm izzah, hmmm

            hahahahaha

            habis tu? ko asal mana? yekah, aku pm tepi tanya ko.

          17. HAHAHAHAHAHAHA

            Ko nak pm tepi tang mana medi? Asal ko nak tahu sangat ni? Aku pun tak tahu ko asal mana. hahahahaha

          18. Budak Subang Jaya memang ada gaya
            Macam hari-hari… hari raya
            Cuma nak pergi Fifteen still so fresh so clean
            Memang nampak ballin’ walaupun tengah miskin
            Eh mestilah nak pimpin’ nak tackle awek Ampang
            Pakai topi KL lagi senang diaorang pandang
            Tak naik collar kita tak pakai beg sandang
            Lu pakai seluar jeans? Gua pakai seluar mambang

            cc : FF

          19. Kau bagitau je laa~ tak yah lah sampai nak nyanyi bagai..

            Hahahahahahaha so, sudah TERbukti kau bukan kembar aku ~

          20. AMBIK MIC
            (smbil nyanyi)
            Medi pilih yg mana
            Juri atau jikong
            Lallalalalalalalalalalalalallalallaallalal
            FF Jom nyanyi sama2!hahahaha

          21. Hahaha eh xlah,saja jalan2 kat tman bnga baru kat alam bunian ni hahaha,kumbang 1 medi punya,kumbang 2 cikbambam punyer hahah

          22. shiat bunga…. jaga RC tu bebaik ea.. aunty cu bizi.. RC tu kureng sikit.. dia tak reti duk diam… hahahaha

          23. Mak mentua kau tgh autsetesen kat jamaica.. Dia wakil malaysia dlm acara makan kerepek mulut x bunyi..

          24. Weh RC ko baru 19 ke?????????

            panggil aku kakak, cepat!! ?

            wey FF aku mention kt bawah tu, ko nak ke x nak?

          25. Aku rasa aku pling muda (ppuan) kat sini.. Kekekee… Aku 21

            medi.. Ko ngn aku duduk dekat², xnak meet² ke
            #TanyaJe

          26. ko 21?

            serius 21??????????????????????

            ~ ko nak meet2 kat mana2? jap aku tanya JURI, boleh ke tak. hahaha

          27. Aku tengah catchup ni Izzah
            Rancak pulak kau siang2
            Malam hangin mcm nak period je.huhu

          28. semalam i tak boleh tido. i tido pukul 3 pagi tau! 3 pagi. u tgk ni mata i, dah mcm panda

            ~ u busy ke harini? baru masuk ni???

          29. Sorry2 terbawak watak cerita i pulak.haha

            Kalau u panda, I batang buluh. Ciahciahciah.

            U ni, hantu pun u takut.huhu

          30. hahahahah. (cover)

            ~ takutlah. huhu. lainlah kalau hantu tu muka mcm u. ehh. hahahahaha

            ~ amboi, pikap line u harini.

          31. Alahh u ni pandai ambik hati lah

            *Cubit pipi medi

            Haha.sekali sekala pikat lain. Asyik bagi RC ja sweet potong kaki.huhu

          32. Eya mbah syer..umur ana baru 19 tahun..haha
            Uish..kenapa semua reader FS nie tua dari aku..hahaha
            **Ok kak..meh jadi anak sulung ayah singkong..lagi senang adik RC panggil syer kakak..hahaha
            **Ayah..tambah anak sorang lagi bole kan..haha

          33. ahhh kau RC… jangan nak memandai tambah anak2 abg jikong ni… jenuh aku nak menengoknya.. dahlah perut memasing perut belanga.. ayah kau tu pula tak bagi duit kat aku.. hahahahahahahah

          34. Cik gula anak ke berapa..haha
            Nak panggil adik ke kakak..(aku harap adik..x nak jatuh jadi anak bongsu..haha)
            Baik cik gula..RC x akan meminta tambah anak lagi..tapi semua nya terpulang kepada ayah dan ibu..nak tambah ke atau x..hehe

          35. Owhh..begitu..hye mak cik gula..hehe
            **Aku harap cik gula bukan maksud kan anak ikan yang tu..hahaha

          36. kau janganlah panggil makcik… aku ni sebaya kau je RC. hahahah! aku adik tiri ayah kau tu.. tapi mak kitorang lambat beranakkan aku.. tu yg aku muda dari singkong…

          37. Haha..apa lah nasib..cari bini baru bole..cari anak baru payah..haha
            **Jangan bagi ayah dengar..hehe

          38. Haha..terus nampak tua nya ayah..walau pun muka dia muda.. tapi badan ayah dah berkedut.. haha
            Nasib baik bini ayah pun tengok muka dia je..x scan 1 badan..hahaha

          39. Haha.. tidak lah..bukan buka aib..tapi membeza kan keadaan ayah yang dulu dan sekarang..badan ayah sekarang nampak lagi muda dan sado..mungkin kerana kerja keras untuk bini² dia kut..hehe

          40. Ehemm ayah baru nak turunkan harta peninggalan keturunan kita atas nama kau anakku.. Tp mcm nak kensel pla..

          41. X bole juga syer..cik gula x benar kan juga pengambilan anak lebih².. hahaha
            Ehh..pernah ke RC permain kan syer..rasa nya nggak ada kok..kikiki

          42. RC nak merantau cik bunga..hehe..jangan lupa kemas kan rumah kita tu..nanti banyak debu terus “achum achum” cik bunga..haha

          43. Nak pergi ke kampung sebelah..hehe
            Mana bole main tapuk² sorang²..haha..lahh kan ada penyapu nenek..pinjam je..hehe

          44. boleh tahan juga tok jikong ni.. tak padan dengan tua ea.. anak2 4 orang dekat rumah tu mereput dah tegok ayahandanya…

          45. abg da bengong sangat.. nasib baik x submit lg kat boss.. bila check date report abg masuk 36/oct/2017 hahaha..

          46. 36/Oct pun boleh abg.. hahahahahah dah pi refresh sana la.. karang mr Koh bertukar jd hantu baru tahu… kah!

          1. adalahh sikit lauk ni haa.. ikan masin, pucuk getah masak lemak (dkt pokok getah kita makan getah je), ayam masak kicap.

            meh datang ramai2 bawa pinggan, cawan sendiri HAHAHAHAHHAHA

          2. beli ikan dekat mana FF? Kan dalam kawasan pokok getah. Ayam tu ayam hutan ke apa?? hahahaha biji getah tu buat pencuci mulut.

          3. alaaa tu lah kau tak tahu maira.. Kita awal pagi dah pindah kampung. Sebelum pindah tu aku pi lah pekan kejap beli barang2 dapur sikit utk bekalan masa depan. HAHAHAHAHAHAHA

            beras pun kena beli gak. maklumlah dah x tinggal kat sawah pagi. hm

          4. hahahaha Maira macam biasalah bizi pepagi duk anta anak2 abg jikong duda tu pegi neseri.. abang jikong tu tau lepas tangan je…

          5. bukan anak abng.. ni sebenarnya anak medicak a.k.a izzah.. dia nak ngorat si Juri tu pasal dia buang anak dia kat rumah abng..

          6. rupanya sebelum ni abg maira si singkong tu ada affair dengan medi.. anak 4 orang yg aku jage sementara cikbam autsetesen ni rupanya anak dorang berdua. (medi & singkong)

            *gaya kepoh2.. hahahahaha

          7. eh.. tadi tu kena hack ke?? sebab tadi kan cakap anak2 medi tinggalkan dengan abang sebab nak ngorat Juri… hahahaha

          8. hahahahhaa tahu takut.. okay maira boleh off record dgn cikbambam.. tapi upah maira mana???

            *mekciken dilaks…. (up sikit dari gula sebab kes berat) hahahaha

          9. Medi.. pitonah tu.. Maira kan budak lagi.. abg singkong tak pernah jadi wali utk Maira….

            *JURI!!!!!! nak kena bunuh ea???

          10. takpe Medi.. kau janda meletop… hahahaha Juri takde nanti kau boleh ngurat geng2 Faz.. aku dah tolong surveykan tu.. Hsan ke Adam??

          11. Aku rasa aman lagi lah kampung lama kita. hm. hahahahahaha tapi tu lah, dah di bubarkan oleh tok ketua hm

          12. JURI!!!!! memang tak sayang nyawa ea??? maira dah asah parang siap perah dengan limau nipis dah ni….

          13. aku tobat dah wei.. parang aku dah simpan dalam stor kat belakang rumah di kpg lama. hm.

            kampung baru azam baru.. tunduk je mata aku hahahahaha

          14. semalam masa aku tengah densing2 .. ainon janda tnya kenapa da lama x dtg kelab dia.. so aku rasa mlm ni kita melawat sana la..

          15. Oh semalam AJ ada ke?
            Sorry la semalam kena tambat dengan Medi. Tak dapat join. Besnye jadi ko Jikong. Bini takde seminggu.huhu

          16. terima kasih. nanti malam datang lagi tau hahhahahahh

            cover line lerr tu cakap jilat jari je. padahal dia jilat pinggan skali HAHAHA

          1. Boleh tok. Nasib baik ada lebih lagi. kejap ye tok. Pi ambik mangkuk tingkat jap..

            tapi.. kalau makan di rumah lagi bagus. eh? hahahaha

          2. tok takut jatuh pitonah..

            tapi kalau x keberatan x pe la.. tok makan sini je.. (duduk tepi tangga paling bawah)

          3. takpe tok. Kesian lak tengok kau duduk bersimpuh kat tangga ni. Masuk lah tok. hm. FF ada buat air teh untuk tok ni. Meh minum~ hehehehe

          4. ehh tok tak nak balik lg.. kan hujan kuat kat luar tu.. (dummm tetiba hujan turun dengan lebatnya beserta dengan bunyi drum)

            kuss semangat.. nak terbang kopiah abang.. eh kopiah tok.. haha

          5. meh lah masuk ke bilik.. eh. salah lagi. masuk ke dalam duduk di ruang tamu sambil tengok upin ipin..

            HAHAHAHAHA

            nak air teh lagi?? hihihihi

          6. ko jangan ajak Jikong masuk bilik…dia dah lama tak dapat tu

            Lariiiiiiiiiiiii~hahahaha

          7. HAHAHAHAHAHHA

            Alaaaa aku suruh dia tukar baju je. Kan baju dia basah kena hujan hmm.

            kau ni jiju.. hmm. nak air teh? HAHAHAHAHHAHA

          8. Aku dah macam baca novel nakal2 zaman temaja aku dulu ja dengan drama korang ni.haha

            Istifar sebentar

          9. woi serious ke? Aku dok bagi air teh dgn jiju dgn jikong sampai mabuk, belum pernah lagi tau aku tnak ambik kesempatan engok diaorang punya! haha

            Ko nak guna air teh aku or parang mata aku?

            tak kan aku nak cari Ustaz EL utk sasaran aku kot? hm. tadi aku baca di fb dia tengah suruh MEMBER dia pi kacau 2 org yg dok kecam dia kat CERITA EL 13 tu. hm

          10. serius lah. hahahahaha. jgn ckp ko, aku pon tak penah tengok. heh, hebat maira.

            ~ eh serius ke pasal FB tu?
            ~ wei, camellia dah dtg. haha

          11. budak ni memang dah melampau lah. Tak boleh jadi ni. Ko tunggu jap. Aku pi buat air teh. Ko tolong perasap kan dia kejap.

            Serious wei.. taknak ah kacau EL
            Aku tahu setan tu dah dtg. Mengamuk wei! hahahahaha nanti malam aku pi jenguk sana. Aku masih di ofis line slow gilerrrrr

          12. betul lah gilaaaaa! Ko pi cek sana hhahah

            Kalau dpt tepek sini, dah lama aku tepek tak yah nak bagitau semua hahaahahhahha

          13. **puh kanan.. puh kiri..

            tok masuk ni langkah kanan.. biarlah tok duduk depan pintu ni je.. air teh buat 2 ye.. haji juri pun nak datang.. bini dia x pandai buat air..

          14. haji juri dah mabuk dah di belakang. Satu botol air teh tu dia minum sorang. hm

            ni FF buat special utk tok hahahahahaha

          15. KEJAP..KEJAP MEDI… SIAPA ADAM NI???? ASAL TOK JIKONG NI NGAKU NAMA DIA ADAM????

            *baru sehari je aku takde dah macam2

          16. hm. nenek dulu ada gak tinggal wasiat dia kat aku. tp aku tolak. aku cakap aku taknak benda2 gini especially penyapu dia. hahhahahaha

  1. Assalamualaikum kawan2…

    Tok jikong.. Ape pasal la nak duduk kt pokok getah pulak.. Seram wehh pokok je nampak..??

    tapi xpela nanti aku bole ajak FF main congkak ngn bj getah..moh ler sape nak join
    tapi ptg sikit la naa… Teman nak pi tahlil ni ada org meninggal..huhuu bye

        1. hm. Diam lah kau maira. Hahahaha

          Aku dgn syer awal pagi dah pi cari port lepak kat pondok getah tu. hm

          kau kalau nak join cakap je lah maira~ hahahahahah

          1. join main congkak?? alaaaa Maira bukan nak bangga tau. Jangan salah faham pula FF.. tapi Maira ni juara peringkat nasional main congkak ni.. takut korang kalah je nanti…

            takpelah maira tengok je

          1. boleh syer… nanti maira join.. nak pergi sepai abg singkong dengan haji juri dulu… banyak betul misi hari ni.. hahahahah

          2. maira pegi balik kampung lama, tengok balik kejadian FF dgn syer berkenalan main parang, anak panah bagai. nanti baru maira faham pasal bom ni hahahahahaha

          3. laaaa ye ke? takpe lah. ko dtg je nanti. ko tengok lah sendiri camne rupa bom yg si syer bawak nanti hahahahahha

          4. Patutlaa tok jikong nak pindah sini.. Rupanya sana nak jadi tanah runtuh.. Huhuhu
            Tq tok bawak kitorg lari.. X sia2 jd ketua..

  2. Korang, Lina baca recent komen asyik keluar KSMPG ni, ingatkan cerita latest. Baca punya baca, scroll komen 1YEAR AGO. Why you all dekat sini, nampak bahagia betul. patutla sunyi kat depan sana, huhu maaf mencelah.

    1. MEDI, bestnya siap ada group ws. Tp korang jgn hilang dlm FS pulak haha

      #Maira, haha nampak weh you all happy gilos. Its okay admin open forum FS pun nampak sangat admin cinta kasih dkt you all.

      Singkong & Keju, bawak diri sebab dicarut la ni, huhu. Carut sbb jealous dgn you all kot.

      P/S: KORANG JGN NAK MENGADA TINGGAL FS EH.

      1. Eh singkong ok je kalau orng nak carut.. Sbb biasanya singkong mmg akan balas balik.. Kekadang je singkong x suka layan.. Haha

  3. apahal kemain aktif komen post lama. tak pasal aku baca cerita atas ni. hmm, boleh diperbaiki gaya penulisannya. jalan cerita dah ada.

        1. nak ayorr apa? rumah baru ni, ada ayorrr paip je ni.

          ~ ko ni FF, aku tengah busy ni dekat rumah JURI. Ko datang sana nanti, kita sembang sana,

          1. HAHAHAHAHA tak guna kau juri! Ko jangan pernah datang rumah aku lagi minta air teh. shing shinggg~ hahahahaha

          1. sepak lah kalau sampai.hihi

            Medi jom ngendap apa yang F.F buat dengan tok dalam rumah tu..
            lain macam je aku tngok f.f harini,hahahah

          2. eh ko jgn macam2 juri. Aku jahat tapi tak sampai hati lagi nak pi ngendap ko dgn medi tau. hahahahaha

            alaaa kasi chance lah sementara cikbambam belum balik lagi

          3. ni ko dah pakai baju belum..Allahu..

            Mediiii tengok kawan ko ni..

            dah buangtebiat dah..

            em boleh saya masuk sekali?
            hahaha

          4. aku dah puhh atas bawah dah. bini kita tak boleh nampak kita kat sini. Basikal pun dah sorok dalam semak.huhu

      1. Adoi kau ni syeera.. hm. cover line lah sikit. Aku tolong cuci kan je utk jikong. Aritu dia TERtinggal kat rumah aku. Eh. HAHAHAHAHHAH

          1. alaaaa, kalau ko tak kawan dgn aku. aku nak kawan dengan sape? ko tahu kan? bila ko takde, aku rasa tak lengkap.

            ramai lagi nak kawan dgn aku

            HAHAHAHAHA

        1. Alang2 aku balik dr warung td saje jelaa nak lalu depan umah FF… tnampak la boxer pink tu.. Aku ingt FF punya.. X sangka jikong yg punya… Hahahaha

          korang buat ape hah semalam??

          1. ko batu api ye syer. hahahahha

            ~ ko rasa apa dorang buat? ishh, teruknya. serius? bila ko nampak TIMAH? OMAIGADDD

            #gengjoyah

          2. Ko jangan sampai aku jemur boxer laki kau pulak, izzah! HAHAHAHAHAHAHAHA

            Bongok lah korang.. aku rasa aku jahat sangat dah ni. hahahahahha

          3. hahaahahha pandai dah sekarang erk? hahahahahha k lah k lah aku tak kantoikan kau lagi syeera eh hahahahahha

          4. kau asal confident sangat jerit nama aku fatin farhah ni? ko jangan sampai aku pi ambush fb kau! hahahahahaha

            meh lah kalau berani~ lama gak parang aku tak libas orang ni HAHAHAHAHAHA

          5. Bukan ko tinggal parang kt kg lama ke?

            oo nk ambush aku kt fb ye..mehh2.. Aku nk sambut ngn bom hahahaa

          1. Aku tau kain tu sepesel.. Sbb da bnyk lobang kau tampal.. X tau la apa yg d kenankan sangat ngan c juri.. Haha

          2. hahahahahahha bengong tol lah ~ hahahahha

            adam.. nak vape sikit.. nampak sedap je ko dok hembus2 asap tu hahahhahahha

    1. Korang ni betul2 buat kg alam maya/kg bunian ni wujud. Nmpak betul2 hidup weyh. Setiap apa yg korg sembang terbayang suasana tu. Debakkkkk!!!!

      ~sorry melawat kawasan jap hehe~

          1. Semalam dah termnum air teh kangkang FF Hurmm sedih nya rasa dlm hati sebab termnum air buatan FF ahhahaha

  4. wei budak budak meh balik kampung cepat! Aku dah sedia game spirit ni untuk korang

    Tolong singgah pekan sekali k. Beli goreng pisang ke untuk minum petang. Aku dah sediakan air teh ni~ HAHAHAHAHAHHAHA

    korang sembang dulu. Aku ada kerja sikit nak buat ni. nanti aku datang. Jangan gaduh2 tau. Air tu jangan lupa minum

          1. ehem, aku dah sampai. ko nak lari mana haaaaaaaaa??

            dalam proses lah maira, juri ni, menyampah aku, huhu. menyakitkan hati aku je.

        1. Asyik asyik asyik
          Asyik asyiknya bercinta
          Seakan dunia milik kita berdua
          Satukan rasa
          Asyik asyik asyik
          Asyik asyiknya bercinta
          Saling melepas rindu di dada antara kita
          Asyik asyik asyik

          1. sorry la..i tak sangka dia main rindu, dada.hahahah

            lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

          2. Hahahahha ehh kta nyanyi jer taw,xlebih dr tuu ahahahha kang medi baling kta pakai prang kontot FF HAHAHA

          3. Sang lebah x kesa kalau pepatung semua dah berpunya..yang lebah kesa kalau bunga dah berpunyerrr..haha

          1. jap… aduii nak recall ni masalah Medi. huhu.

            mule2 F muncul.. tak lama L muncul.. pastu H muncul bila F hilang. M?? sesekali je

          2. kat ko ngan medi la maira.
            aku ingat aku je perasan sorang-sorang tu datang. yang lain senyap,hehehe.
            btw aku tak baca lagi cerita tu.sumpah.haha
            #jujur

          3. citer yg mana kau tak baca lagi? citer tu ke?? hahaha aku dah baca tp tak faham sebab aku baca semata nak komen je masa tu. kahkah!

          4. ‘hype’
            extravagant or intensive publicity or promotion.
            haih la medi. nasib baik aku sayang..
            kalo tak dah lama aku taikkan ko,haha

          5. ohh hahaaha. sorrylah juri. aku ni bab2 mcm tu. aku kurenggggg sikit. kan aku ckp kt ko. aku tak suka membaca.

            kecuali cite ko

          6. ehhh bukanlah mairaa. huhu. baca je cite maira tu. tapi tak semualah huhu. kadang baca. tapi tak drop komen. sebab tak tahu nk ckp apa huhuhu. jgn amik hati. huhu

          7. ko tak baca kisah tu? tapi aku nampak ko ada drop komen. haha

            ~ aku malas nk ckp pasal ni. tapi skang rasa mcm kita rapat pulak. sebab tu aku berani cakap.

            HAHAHAHAHAHAHHA

          8. hype sangat.. ko tengok la sambutan macam mana. semua awek2 cun kot nak baca,aku rajin baca komen je bukan cerita.haha

            sepanjang aku bertapa kt fs ni. ada la beberapa kisah hype macam ni..contoh Ijam kachak. aku anti gile.last2 aku bongkarkan penipuan dia.penulis dia pun aku korek siap dapat fb ngan nombor telefon..

            macam kes ni. aku tak baca lagi.so aku tak detect lagi.
            tapi takpela.penulis dia baik..so biar jelah,hahah

          9. aku dari awal lagi dah tahu pasal penipuan ijam tu. nampak sangat menipu nyeee~ ada lagi beberapa writer yg menipu jugak.

            Live update : Jikong tengah jumpa doktor.

            Kepada CikBambam (H***) : Aku mintak maaf tau. Aku tak caras jikong kau. Aku tolong dia je. Tapi tu lah, ini semua terjadi selepas dia minum air teh aku. hm. Takpe. Nanti ko balik, aku pulangkan jikong kau k.

          10. Berjanji dengan jin

            pastu ada Berjanji dgn jin – Siri Ajla

            Dia pernah share cite dia sini 3 kali kalau tak silap aku laa.

          11. yes!! correct! exactly!

            kalau perasan lah kan. kalau ini ada. yg tu takde. ehh. ko faham tak maksud aku. dah lama aku perati. huhu. yg paling ketara. jarak masa. huhu

            ~ayat dorang pun lebih kurang.

          12. perasan.. yg plg aku pelik smlm ade ckp yg 2-3 minggu ni mmg akn nmpk dy je komen… tp hr ni xde plak

          13. aku rasa org yg sama lah

            ke dia yg psiko sebenarnya?

            juri. ko kan veteren. cuba ko baca cite dia. tipu ke tak?

          14. Aku point pertama senang je.
            Ko share cerita ko kat fs untuk apa?

            Kalau yang jenis betul-betul nak buktikan cerita ko tu betul. dia akan buat macam2.

            contoh, buat fb, ambil gambar tempat kejadian, tunjuk muka kawan-kawan,.

            buat fake account nak hidupkan karakter cerita kau..

            sebab as a true writers, dia akan sembunyikan identiti dia, dia akan sembunyikan lokasi sebenar. dia akan stay low profile. dia tak perlu provekan cerita dia.

          15. haha,ok topic closed. fb kau ke? aku fb aku nama pena aku kt fb ni. mcm mana nak pm ko.kantoi la.haha

          16. aku tak leh bagi fb sebenar aku. nanti kantoi nama sebenar aku hahahahahha

            weh medi! meh buat fb fake. khas utk pm je.

            Malam nanti aku pm kau maira. kalau aku ingat lah hahahahahahahha

          17. bagi ko drop no ko je kat sini. aku ss cepat2. aku takde masa wei nk buat fake fb. fb betul aku pon aku jrg bukak. huhu

          18. weiii 10x aku baca sbb nak hadam ayat kau ni Juri.. hahaha (petang2 ni bengap sikit)

            *maksud kau buat fake acc tu semata2 nk wujudkan karakter? ke sbb nk hide identiti yg sebenar?

            **kira takyah nak reveal la sape empunya diri yg sebenarnya

            ***part low profile tu aku fhm la.. coz even kite bukan citer trus story pun kalau boleh nak hide identity

          19. buat fake akaun semata2 nak hidupkan watak rekaan. contoh. aku ada sorang kawan, dia gila nama dia medi.

            aku reka je watak medi. lepas tu aku buat akaun nama medi. ambik gambar elizabeth tan.hehe

          20. Wehh.. Xkan la fake acc wehh ?? (tp x sure lg kan?)

            Aku dah serik dah weh.. Juri kalo ko tgk kt fb aku pasal aku share gmbr mamat pinoy, dulu ada ppuan ni wt acc byk2 mcm yg ko ckp ni laa (pakai gmbr mamat pinoy).. Viralkan.. Mtk simpati..

            Nasib baik smpt kantoi, kalo x msing2 ilang beribu puluh ribu nk join bisnes ngn dia… (Sbnrnya sblm ni da ada org kne tipu dh ngn dia) trauma weh aku.. Tu yg aku perli balik kt fb tu.. Kekekekeke

          21. ooo.. ko stalk diorang eh. pecah ovari lah tu tengok masing2 hensem. tapi logik ke ko kawan dengan semua orang hensem. kah3.

            aku dah banyak jumpa orang buat cerita mcm ni.sbab tu aku tak baca..hhaha

          22. hah wei. lagi satu ni aku nak cakap. masa tu syer ada. korang nak tahu takkkkk? tak tipu. sebab masa komen2 tu. aku ada kat situ sekali.

          23. aku takdelah stalk.. kebetulan.. aku tgok sume org kuar pic kn skrg ni.. tu yg aku heran.. mcm ‘puak2 kau mmg jenis yg mcm tu ke?’.. mcm x bape logik

          24. haritu. ada org tegur si F. Kat blog ada gambar F. Gmbar mula2 dia guna. org tu bagilah nama blog tu. aku dah lupa. aku masatu, cepat2 lah pegi tengok blog tu. ye. mmg betul. gambar F. tapi nama girl.

            aku masa tu mencelah lah. awek ko ke? hahaha. dia tak ckp. dia just ckp. kau diam medi. tu je.

            lepastu. lepas beberapa minit. ada lagi sorang tukang komen ni. dia ckp. eh, knp blog takde?

            lepastu. si F cakap. aku dah ws org tu pasal dia guna gmbar aku dekat blog dia (lebih kurang mcm nilah ayat F yg aku faham)

            ko pikir logik ke? si F wasap org tu, terus blog tu dah takde. start dari tulah. aku perasan si awek dia L muncul

            #juri, bagi rate untuk i???? haha

          25. ooomacam tu rupanya. ok bertambah musykil ni.
            I rate 10000000000000/10 syg..
            u dah boleh edit komen u. letak Juri je.haha

          26. alamakkkk. i skang komen guna phone. i lupa nk log in. kalut nk becerita. huhuhu. macam mana ni u?? alamakkkk.

            sambil tarik rambut

          27. Mse ni aku pelik gila weh.. Cane f ni bole ws ppuan tu.. Btw.. Aku kenal L ni…

            Nanti aku story… Lepas mghrib.. Aku nk gi masjid (riak – hahahahha) astaghfirullah…

            act, aku x sempat nk catchup smua yg korg borak.. Pnjg gila

          28. masa tu ko dgn aku ada kat situ. do u rememberrr syerrrrrrr? kikiki

            ~ riak sgt tu syer. aku ni dah siap bentang sejadah kt sejid. aihhh. aku pulak org pertama harini.

          29. Yes medi.. Aku ingt ko…
            Ko tnya f tu ex dia, tp dia mcm ia kan.. Tu aku tnya td.. Btol ke ex dia…

            hahahaha astaghfirullahh.. X elok riak² ni

        1. aku tak dapat nak reply korang dulu. nanti malam aku datang lagi tau. aku nak bawak jikong pi klinik dulu. kesian demam tok ketua kita tu. huhu

          korang semua tolong behave bila aku takde -wasiat jikong-

          1. woiii, cikbambam kawan aku tau, berani ko caras JIKONG??

            hahahahaha. siap wasiat jikong. mcm taik. hahahahaha

          2. ko main bontot2 dah skrang eh maira? kemain kau eh~ dulu bontot juri, skrang bontot jikong pulak. hm. tak boleh jadi ni! haha

          3. Adoiii la.. Bukan nak dtg melawat bawa mekciken dilaks ehh pelik lg bunyinya..

            Dia membontotkan org pula

          4. dah kenapa aku gigih baca semua komen kat sini. hmm terjemah kejap. ahahaa. rupanya korang pun perasan ye. mcm ada komplot yang memusykilkan.

          5. tadi u okay je. huhu. tulah minum teh FF banyak2 lagi. kan i dah larang u. hmm

            Nah amik ni. ???

            Take care

          6. dah mmg ko penyebab utama. hahahaha. sudah2 lah jual air teh ubat ko tu dekat penduduk kampun. haha.

            aku tengok, sampai ke cite tuuuuu tuuuuu ko jual air teh ko. hahaha

          7. ko kena faham keadaan aku. aku kena cari duit utk kawen. ni je cara yg aku mampu cak. tsk tsk.

            wei! Aku ada benda nak tanya kau ni.

          8. bila ko nak kawen? habis tu aku mcm mana? haha

            ko nk tnya soalan apa? kalau personal aku bg no aku. haha

          9. alaaa sabar lah. nanti aku kawen, ko jadi pengapit aku k. alaa ko kan dah ada juri. kira untung tau aku x caras juri dr ko. hahaahaha

            oi serious soalan personal.

          10. dah aku nak tanya kau, mestilah pasal kau gileeeeee. aku guna fon, jammed terokkkk! line aku tak lemm, ko tu yg lemm hahhaaha

          11. ko bagi alamat rumah ko skali lah. hahaha ko nak bagi camne weh? haha

            Asal slow sangat fon aku ni ? malas beno aku nak pi on laptop. Dah sedap baring dah ni hahha

          12. aku drop no aku lah. aku bagi ko 3 saat je. ko screenshoot cepat2. lepas 3 saat aku delete. aku tak boleh bagi fb aku. sebab aku letak nama penuh aku. siap BT lagi. kang ada org asapkan aku pulak. haha. boleh tak? 3 saat je?

            pegilah on kejap laptop ko. haha

          13. Yes baby. I need ur fb.haha

            Tadi dah pm Maira. Tak reply plak.
            Dah tido kot.
            Ke dah sangkut kt rumah Jikong.
            Haruan makan adik.

            Medi, i demam. Tadi i tido. Dah flat habis. Esok i MC. U sedih tak?kahkahkah

          14. sorry juri. aku tak boleh bagi. hahaah. sebab aku letak nama penuh aku. siap binti lagi. ko tahulah. ada yg perati kt sini. kang ada yg asapkan aku mcm mana? ehhh. taknaklah aku. haha. aku bg no ke FF, sape suruh ko lmbat sgt kahkah

            ~ u pm maira? buat apa? hahahahaah

            ~ teruk ke u demam? tulah u. hmmm. pegilah sambung tido balik. i nk berpoya jap. hahaha

            ~ sedihlah jugak, sebab u MC, i keje esok.

          15. Haha. Takpe.
            Japgi aku aku wasssap F.F mintak nombor kau. Eh..haha

            Saja je p.m Maira sebab nak suruh dia pm fb u.alamak kantoi.haha

            Ha.berpoya lah. Jangan tido lewat. Eh u main twitter tak?

          16. eh? ada no FF ke? amboi! (siap ko FF) haha

            ~ berpoya dgn u jelah. haha. i takde ig. i takde twitter. i tak reti main twitter. hahahahahah. syhh. jgn kt org. rhsia kita. fb pon, i jarang online. i ada WS je. i bukan jenis yg bemedia sosial sgt. takde apa nk tunjuk, takde apa nk update.

            ~ u tak ngantok ke? jomlah tido. esok i keje ni.

          17. Tak reti main twitter. Tapi kat fs dah nombor 2. Sikit lagi singkong nak kena potong.haha

            Okylah. Lets sleep.
            May god bless you Medi
            Assalamualaikum. Goodnight?

          18. sumpah aku tak reti main twitter. tweet2 jadah apa.

            kat sini je aku tetiba byk pulak drop komen. huhu. sebab, yelah, happy dapat jumpa org2 otak senteng mcm korang ni. tu je.

            hmmm. good night.

          19. Ko nak tahu sebab apa kat sini best?
            Sebab kat sini you can be you.

            Kita tak payah berpura2.
            Sebab apa?
            Nobody will know who you are
            Thats what make friendship here special.

            And please keep it this way, forever. Cewah..bijak tak aku?kahkah

          20. haah. betul tu. petama kali aku sokong statement ko. tapi betulah ckp ko. kat sini takde sape yg kenal aku. huhu.

            haihh, aku suka kata2 ko. aku suka baca komen2 yg ko drop untuk sesuatu cite tu. aku rasa mcm ni tau. ko baca dgn penuh semangat tau. ??

            WAH! hebatnya dia ni. kritikan ko tu. hmmm. mcm mana eh aku nk ckp. ada masanya ko nmpak sengal. bila ko drop komen. aku rasa mcm, wahhh dia ni. pandangan luas. ko phm2 sendirilah.

            larikkkkkkkkk

          21. Hahaha.
            Betul lah orang cakap, ada orang boleh jatuh cinta dengan penulisan je. Cewahh..

            Aku sengal sengal ubi je.ko sengal teruk lagi.

            Takdelah, aku komen ikhlas dari dulu lagi. Orang je tak dapat terima.haha

          22. hahahaah. simpanlah kata2 org ko tu. aku bukan sengal. kadang2 je slow sikit. huhu. setiap kata2 ko tu. nmpak lah cara ko tu dari cara ko drop komen. aku tak pandai nk explain. faham sendiri je lah ae? hahahhah. aku hmm mcm ni lah aku. hmmm mcm ko tgk no. hahaha

            dahlah. byk sgt dah ni ak teer cakap. kahkah

          23. i nmpak ni u. hahaha

            takkk nk tnya. apa jadi dgn carta ni? mcm lain ke? semalam sikit lagi nk pintas singkong. huhu

          24. ohh u nampak ke.haha.
            aku rasa singkong ni pemilik fs la.
            dia takut ko caras dia.dia refresh.haha

          25. kau jangkit dgn si keju ke, juri?

            Hm. Tu lah ko main pedang lagi dgn jikong, kan dah demam huhu

            *nah air teh ☕

          26. ko lambat sgt nk gosip2. yg lain2 ni pegi pm kt fb lah ni. sampai tinggal aku. ehhh

            ko pon rase ke? hihihihi. ingat kitorang je

          27. ye la, obvious sangat. i smell something fishy. do u smell what the rock is cooking? okay tak aku speaking

          28. what the heck. ya ya. i smell too. thats why la from the start i drop comment here just want to condem condem.

            kahkahkah

          29. haha. tak wei. aku serius. aku komen guna nama medical student sebab nak kecam cite tu je senarnya. huhuhu

            tapi, ramai sgt kipas susah mati dia. huhu

            aku yg kena kecam balik.

          30. tak.. aku sbnrnya pelik tau medi.. knp eh kau nak kecam tiba2 citer tu.. mule2 aku igt kau mmg ade skt hati ke ngn owner citer tu ke apa ke.. sbb kau x kecam org lain tau. hahaha

            **since aritu aku ada baca kau ada sebut yg kau tak rajin nk membaca.. tu yg aku jd makin pelik. dlm2 byk citer knp citer tu?

          31. sebenarnya maira. mcm ni. antara kisah hantu, fiksyen & psiko. aku lebih gemar baca psiko.
            ( u, cite fiskyen i baca cite u je. sumpah!)

            sebab aku kecam. sebab aku rasa cite dia tu mcm details sgt. huhu. pastu pulak, ramai gila bapakkk yg komen dia. aku mcm, what the heckk korang ni. pastu kerjaya dia yg buat aku kecam dia. pastu aku ada baca komen2 dia yg buatkan aku rasa sesuatu. huhu

          1. TOK. AKU RASA KITA KENA CARI KAMPUNG BARU. KALAU KITA STILL LAGI KOMEN2 SINI TAKUT ORG TAHU. NANTI NAIK RECENT COMMNETS HUHU