Category: Kisah Seram

Pasangan Berkahwin Ini Berkongsi Pengalaman Ngeri Baru Menyewa Rumah Teres 2 Tingkat

Ni kisah terjadi kat aku dan isteri lebih kurang 4 tahun lepas. Masa tu kami masih berdua. Anak belum ada.…

2 years ago

Ada Yang Nak “Berkawan” : Wanita Ini Menceritakan Kisah 12 Tahun lepas terjadi Pada Keluarganya

KISAH ni pada tahun 2004 di Kuarters Kerajaan di Gelang Patah, Johor. Sebelum ni kami duduk kampung, lepas abah dpt…

2 years ago

Pengalaman Seram Mendaki Bukit Batu Putih, Tg Tuan, Port Dickson

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.  kisah ni terjadi pada awal tahun ni(2016) tapi tak ingat bulan berapa huhu. Panjang sikit ye…

2 years ago

Wanita Berambut Panjang Berjubah Putih di Matrikulasi

Aku merupakan bekas pelajar matrikulasi x… tahun tak ingat. Aku merupakan batch ke 3 dan matrikulasi itu agak baru dibuka.…

2 years ago

Pramugari Ini Berkongsi Pengalaman Menginap Hotel Berhantu

Assalamualaikum semua.. Bila baca semua kisah seram kt page ni rasa best pulak nk submit cerite dari pengalaman sendiri semasa…

2 years ago

Cikgu Ini Berkongsi Pengalaman Bunyi Guli Bertaburan di Makmal Komputer

Bunyi guli bertaburan sedangkan takde orang main guli pun. Tu tandanya ada makhluk halus hendak menyakat kita. Sebenarnya kalau nak…

2 years ago

Pengalaman Menjadi Imam “Makhluk Ghaib”

Assalamualaikum. Rasa terpanggil untuk berkongsi pengalaman mistik dan misteri alam ghaib kepada semua. Kisah berlaku lebih kurang 4 tahun lepas…

2 years ago

Pengalaman Seram Staff Nurse Shift 9 Malam

assalamu alaykum, aku seorang nurse di sebuah hospital swasta. kejadiaan ni berlaku ketika aku bekerja shift malam. Petang itu kira2…

2 years ago

Kumpulan A, Blok Wirawati Kem PLKN Chamang

Cerita ini tahun 2006. Kumpulan A PLKN. Berlaku di blok wirawati. Ok. Cerita 1. Hantu Galah. Berek blok kami paling…

2 years ago

“Belaan” di Rumah Pangsa

Saya & suami baru mendirikan rumahtangga pada mei2013.Selepas berkahwin kami bercadang untuk menyewa rumah.Niat dihati supaya mahu berdikari dan tidak…

2 years ago

Perjalanan Panjang Bedok-Eunos Crescent Menaiki Teksi Misteri?

Assalam admin .. aku seorang pembaca setia Fiksyen Shasha.. ini story aku . Pengalaman seram yang tidak mudah saya lupakan…

2 years ago

Tinggal Bersama Makhluk Yang Tidak Diketahui

Assalamualaikum. Di kala aku menaip kisah ni, aku sedang bekerja shift malam pada pukul 1 pagi (seram plak rasa). Aku…

2 years ago