Mimpi Aku

Assalamualaikum pembaca FS, aku nak confess tentang mimpi pelik aku dan aku nak mintak pandangan dari semua pembaca. Aku harap admin FS publish cerita aku since aku nak pandangan dari pembaca. Umum tahu bila mimpi tentang baby itu tandanya ada saka nak mendekati si pemimpi. Dan macam tulah kisah aku, lately ni aku banyak mimpi pasal baby .

1. Mimpi pertama ni mimpi yang mendorong aku untuk mimpi baby. Masa aku 19 tahun, aku pernah mimpi harimau hitam datang gigit jejari aku. Mimpinya macam ni, masa tu aku nak tutup pintu dapur rumah aku, then tetiba aku nampak harimau hitam tengah tenung aku dan dia terus berlari ke arah aku. Aku pun cepat cepat tutup pintu, tapi harimau tu sempat gigit jari aku. Bila aku buat research dan tanya kawan kawan aku, dorang kata mimpi macam tu bahaya, tanda ade saka nak kat aku. Tapi, bila aku tanya sorang kawan aku yang ade ilmu sikit, dia cakap ade lelaki hebat nak jadikan aku isteri. Masalahnya, aku dah 20 tahun, takde sorang pun datang minang aku. Hahaha. Dan start dari mimpi nilah aku banyak mimpi pasal baby.

2. Mimpi kedua ni pulak, aku mimpi aku menyusukan baby (breastfeed). Masa tu aku dalam kereta dengan tunang aku eh silap, bekas tunang aku sebab dia menggatal dengan perempuan lain. Kami nak kerumah parents ex tunang aku, rumah tu dalam hutan dan atas bukit. Tengah dalam perjalanan, aku menyusukan baby (aku assume baby tu anak aku dan ex tunang aku dan dalam mimpi tu aku dah kahwin dengan dia ) .Tengah aku menyusukan baby tu, tetiba kawan aku datang dari seat belakang, dia nak rasa susu aku. Hahaha quite weird kan. Then, macam biasa aku buat research dan ade certain orang kata kalau dah mimpi menyusukan baby, tandanya aku dalam bahaya.

3. Mimpi ketiga pulak, aku mimpi aku tidurkan baby. Time tu aku nak keluar somewhere dengan kawan aku tetiba ade sorang lelaki yang aku assume bapak baby tu, dia macam tergesa gesa bagi baby tu kat aku dan dia terus pecut naik kereta. Aku lah yang kene jaga baby tu. Dalam mimpi tu, baby tu menangis then aku tepuk tepuk dan dodoikan dia and dia tido atas katil aku, depan kipas stand. Aku ada cari kat internet maksud mimpi aku tu, macam biasa semua berkaitan dengan saka.

4. Mimpi keempat ni pulak, aku mimpi aku dalam pantang. Aku mimpi aku pantang kat rumah parents aku dan aku lengkap berkain batik and berstokin. Sebelah aku ada anak aku. aku pandang anak aku tu dan aku macam tak percaya yang aku dah ada anak. Aku buat research, tapi aku tak jumpa maksud mimpi aku tu, Yang aku jumpa mimpi hamil dan tandanya jodoh kita dah nak smapai.

Kesemua mimpi aku tu baby dalam keadaan dibendung. Aku ada try tanya parents aku kot kotlah family kami ada saka dan bapak aku cakap family kami bersih dari saka. Lagipun, atuk nenek belah parents aku orang orang alim jadi mustahil dorang bela saka. Tolonglah aku, aku takut ni. Mimpi ni macam menghantui aku sampai aku takut nak tido. Kalau ada siapa siapa tahu maksud disebalik mimpi aku atau ade mimpi sma amacam aku, bagi tahulah aku. Aku ingat mimpi ni mainan tidur tapi, bila dah kerap sangat mimpi baby, sape je yang tak seram. Aku nak pandangan korang . tolong aku , terima kasih dan doakan aku bersih dari saka.

hantar kisah anda: fiksyenshasha.com/submit

Ani

Leave a Reply

14 Comments on "Mimpi Aku"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Kak Yulie

Aaiiikkkk…
Baru umur 20thn ko dh risau xde org minang dik…????
Tapi dlm citer tu gak bgtau ade ex tunang plaakkk…
Eh ehh ehh…
Akk yg terlepas pandang ke atau hakak yg blur ni….
Hmmmm…
Tapikan dik, klu yakin xde sejarah berkaitan saka menyaka ni, anggap jelah tu semua mainan tdo…
Nnt elok2 xde mslh dok pikir2 jd mudarat diri sendiri plak…
Kdg tu bile asyk dok pikir benda yg same jer pon boleh bwk ke mmpi…
Wallahualam…

faralala

Sy pun ada mimpi camgitu. Semalam baru mimpi, baby dihanyut air. Kerap sangat dah. Dan sampai sekarang masih belum ada baby lagik. Cuba pergi kat pengamal perubatan Islam. Mana tahu ada yang boleh bantu.

apid

xpe ada org lah nanti masuk minang…tibahhhhhh…jodoh kan ditangan tuhan cuma lambat dengan cepat je sampainya

Senak hempedu

3 kali mimpi baby siap berpantang, tu cara awal nak ajar cara jaga baby la tue..ngee, gurau je jgn maraaaaa ✌?

kikin

assalamualaikum…saya buknlah org yang tau serba serbi dlm bab mimpi nieyh tp cuba amalkan sebelum tidur ambil wuduk, baca surah al-mulk, baca selawat, zikir, ayat kursi, al-fatehah, ayat 3qul dan doa tidur insyaallah akan dilindungi dari segala bahaya dan gangguan syaitan…waallahualam

z

Better tnya pengamal perubatan Islam lah lebih tahu mcm mna. Klu setakat tnya kawan ko tu x confident jawapn. Cari org yg lebih pakar. Mksd teman ustaz ustazah. Kmi kat sini pun x tahu nk kata mcm mna.

Qharesya

Aku ghase aku tau nape ko mimpi baby aje..? baru doploh taun dah risau xde org minang..aku ni dah 23 stay chill, cool relax aje hahahaha

admin

TU SEMUA ADA KAITAN DENGAN SAKA DAN JUGA KEMUNGKINAN AD ORG YG HANTAR SESUATU..NASIHAT AKU YG BERPENGALAMAN DLM BIDANG NI SILALAH PERGI BERUBAT DGN KADAR SEGERA.KALAU LMBT MMG XDPT DIBENDUNG LG.BERTINDAK SEKARANG

Carnage

Yes. Betul dan tepat

Si celoteh

Sebagai salah seorg yang pernah kena sakit sebab saka dan menanggung kesakitan since umor 13 tahun sampai dah doploh lima tahun ni , disebabkan kurang pengetahuan bab saka dan sihir jugak ahli keluarga yang husnuzon bebenor dengan mimpi2 pelik dan sakit ahkak tu,

Disarankan hadik pegi la berubat dengan sesegera mungkin. Kalau boleh sekarang. Sengsara dik non kalau tak berubat. Sampai hakak ni nak berumah tangga dia maroh benor ,teruk hakak sakit . Celah tu pulak kena santau..eh eh eh manusia tak bertamadun nau mngantar benda alah ni.

Tapi tak la seteruk hakak yg story pasal hashtag no rumah bebanyak tu. Tu lagi teruk. Dan lebih ramai yang kena lebih teruk dari hakak dalam ni. Teringin gak nak story. Tapi biarkan saja dulu kisah hakak diperam dalam kamus hidup hakak dulu. Sebab badan masih tak kuat. Kalau diizinkan in sha Allah akan terpost la dalam fiksyen shasha ni.

Tan ten ton

Sep sikit! Samalah kita..sy sblm kawen kerap mimpi baby..mmpi menyusukan baby 2x..yg lain2 bnyk mimpi mcm mandikan baby,siapkan baby lepas mandi,bedakkan dia bagai..huuu mcm jaga dia la..roger kat ibu, dia kata cik ponti plak..pdhal kite ni dah gugel yg tu tande saka sume tu kan..and mmg nenek belah ibu ada sumting..dah meninggal and xtahu la sape yg ngambilnye..tp 2-3hari bfore dia meninggal tu mmg da pggil org utk buangkan..then bila dah kawen dok risau plak lmbt lekat..xdela sgt pon,8bln nikah baru lekat..alhamdulillah..sblm tu dok risau kot2 ade kaitan dgn saka bgai ni sbb da penah mimpi cmtu..bila pregnant pon risau bile bace cerita2 org kate bby hilang la ape la kan..alhamdulillah now bby dh nk setahun and bakal dpt adik lg..da takde mmpi bby..sbb da ade bby kot..huhu

ieraierana

hurmm..sy penah mimpi baby masa sebelum kawin, mcm2 jenis dh, mimpi mnyusukn baby, mimpi tgh brslin pastu kua baby tapi dlm mimpi 2 sy xmngndung pn, mmg kempis je perut ni, tbe2 je ase skit nk brslin, (bangun tdo trgelak kejap), mimpi jumpa baby kt dlm longkang, ade lagi tapi xingt dh..bb skrg sy dh kawin baru 10 bln…n wt pengetahuan anda semua sy belum mengandung…lps sebulan ke sebulan mak akn tpun tye dh ad ic ke belum…sy ok je…cme agk trkilan ar knp sy xmgndung ag…lps kawin sy dh xmimpi pn psal baby, sy cme brhrap sy akn mgndung wlupn hanya dpt ank sorg pn jd ar…

N.A.S.K
Saye pun 20 . . . .saye belom rase risau pun org belok masuk minang heheh. . .sbb Mak ayah suruh abiskan belaja dlu . . . says pun selalu mimpi bayi. . . bayi kembar . ..selalu tau . . lpstu mimpi ular n mimpi kena cekik. .sye mula mimpi nie sejak umur 16 tahun smpai la 20 sepanjang mimpi nie saye kena sakit gatal2. . . mak ayah bwk g berubat smpai berabis duit. . g berubat kt klinik dgn hospital xbaik2 jugak. .baik skejap je pstu dtg balik. . then berubat tradisional n rawatan islam . . sbb pena kena rasuk tb2 mse dengar ayat manzil kt utube gune earphone hehe. . . pstu esoknye g rukyah. . xde pape pun sbb bnde tu da kelua. .then gatal2 bye makin teruk . . g berubat tmpt lain die ckp sihir la . . baik sekejap pstu dtg balik. . g berubat tmpt lain die ckp nk dpt kelebihan la. . . then g tmpt lain die cucuk bawah ketiak sis terus menjerit . . actually bnde tu yg jerit mak n akak… Read more »
kopok leko

ko kalau rasa baby dlm mimpi tu mcm mintak simpati lepas tu ko rasa kesian, beso kemungkinan saka la gamaknya. kalau tak mungkin ko yg teringin sgt na anak je. tak percaya pegi tanya ustaz imam lebai mana2 yg diyakini halal lagi suci.

wpDiscuz